E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİlk bulgular IŞİD'i işaret ediyor---

İlk bulgular IŞİD'i işaret ediyor

İlk bulgular IŞİD'i işaret ediyor
11 Ekim 2015 - 16:08 borsagundem.com

Yabancı basında, Ankara'daki terör saldırısının IŞİD tarafından gerçekleştirildiği haberleri öne çıktı

Ankara’da barış mitingine düzenlenen saldırının dış basındaki yankıları devam ediyor.Avrupa ve ABD basını, saldırıda IŞİD'i gösteren işaretlere dikkat çekiyor.

Amerikan CNN, faillerin Türkiye’de kutuplaşma ve şiddeti alevlendirmeyi hedeflediği yorumunu yaptı. Dış basında belli başlı yorumlar şöyle:

New York Times (ABD): Gazete de ABD baskısında dehşet verici saldırıyı birinci sayfasından işledi. “Türk başkentinde barış mitingi sırasında yaşanan patlamalar, çok sayıda can aldı” başlığını atan gazete, haberinde şu ifadeleri kullandı: “Türkiye birçok istikrar bozucu faktörle karşı karşıya: Kürt isyancılar ve IŞİD ile çatışmayla ilgili şiddet; siyasal istikrarsızlık; ekonomik belirsizlik ve Suriye’de içsavaştan kaçan mültecilerin giderek artan akını...”

CNN (ABD): Amerikan televizyonu, “Ankara’da cumartesi günü düzenlenen mitingi kim hedef aldıysa Türkiye’deki kutuplaşma ve şiddeti alevlendirmek istiyor, halihazırda kırılgan olan siyasi diyalog ortamını da yok etmeyi hedef alıyor” yorumunu yaptı.

Reuters (İngiltere): Haber ajansı iki üst düzey Türk emniyet yetkilisine dayandırdığı haberinde saldırıda ilk bulguların IŞİD’i gösterdiğini bildirdi. Kaynaklardan biri, “Bu saldırı Suruç türünde ve tüm işaretlere göre o saldırının kopyası… İşartler IŞİD’I gösteriyor” dedi. İkinci kaynak da, “Tüm işaretler saldırının IŞİD tarafından düzenlenmiş olabileceğini gösteriyor. Tamamen IŞİD’e odaklandık” dedi.

Observer (İngiltere): Gazete, “Türk barış mitingindeki bombalı saldırıda 90’dan fazla kişi öldü” ifadesini kullandı. Birinci sayfasından da olayın “Türkiye’nin yakın tarihindeki en kanlı saldırı” olduğunu vurguladı.

Sunday Times (İngiltere): Gazete, patlama anını yansıtan görselle duyurduğu haberde, “İntihar bombacıları, ülkenin güneydoğusunda büyüyen iç savaşa son verilmesi çağrısında bulunan solcuların ve Kürt yanlısı göstericilerin mitingini hedef aldı” diye yazdı.

BBC (İngiltere): Terörizm uzmanları saldırının Türkiye’nin güneyindeki Suruç’ta meydana gelen intihar saldırının bir benzeri olduğunu söyledi. 
Bild am Sonntag (Almanya): Gazete, “Türkiye’nin başkenti Ankara’da bugüne kadar meydana gelen en ağır terör saldırısında en az 97 kişi hayatını kaybetti” diye yazdı. Saldırının, Türkiye’nin PKK ve IŞİD’e karşı operasyonlar yürüttüğü sırada meydana geldiğine dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ASLOLAN12 Ekim 2015 10:04

    YUKARIDAKİ MEDYA ORGANLARININ HEPSİ GELİŞMEYE ÇALIŞAN TÜRKİYENİN DÜŞMANIDIR.TÜRKİYENİN İLERLEMESİNİ GELİŞMESİNİ SAĞLAYAN AK PARTİ VE CUMHURBAŞKANINA DÜŞMANLIK BESLEYEN YERLİ İNGİLİZ VE ALMAN YANDAŞI MEDYADA YUKARIDAKİ MEDYA ORGANLARINDA BESLENEN VATAN HAİNLERİDİR.

  • arkasındaki gerçek12 Ekim 2015 08:43

    öncelikle saldırıyı kınıyorum.ayrıca saldırıdan sonra Demirtaş,figen ve sırrı nın gülmelerinide kınıyorum.demek ki bu saldırıdan memnun kaldılar.insanların orada ölmesinden memnun kaldılar.sonrada şu söylemek istiyorum orada bulunanlar barış amaçlı toplanmamışlardı bu meydan kanlı meydan bu besbelli.orada toplananlar pkklıların askerlerimiz ve polislerimiz tarafından yoğun gebertilmelerini engellemek için toplandıkları açıktır.orada toplanında yaşayanlar artık sizin başınızdakilerin sizin hayatlarınız önemsemediğini görün.onlar için siz bir hiçsiniz.bu olayı nasıl gülerek kutladıklarını görün.hala devleti,ak partiyi,ve cumhurbaşkanını suçlamaya çalışmayın.bu olayın müsebbibi kesinlikle sizi oraya toplayanlardır.

  • Oy için12 Ekim 2015 07:13

    Koalisyon kurmayan akp bu olayların sebebidir

  • murocan11 Ekim 2015 23:24

    pkk yı şirin göstermek için ID yi sebep göstermek gaflettir

  • Levent11 Ekim 2015 20:02

    Akp turlarla Işid e sila taşıyıp durdu suriye vecesad zayıflası diye. Al sana Işid. Mit nerede fidan ve altınok görevden alınmalı. Suriye tarafına geçip iki füze atarım savaşa gireriz diyen zfidan değilmiydi

  • Cüneyt 11 Ekim 2015 17:54

    Ne ölen insanlar nede Türkiye nin refahı umurlarında değil siyasilerin yaşanan her felaketi kendileri için rant'a çeviri yollar midem bulanıyor bunlardan...

  • Hakan11 Ekim 2015 17:24

    Akan kanlar daha kurumamışken, miting yapıp oy isteyen Hdp Başkanı Demirtaş ı kınıyor, yorumu yüce Türk milletine bırakıyorum.

  • Akın11 Ekim 2015 17:22

    Tek bir soru! İşit in hedefi AKP olaydı istikbarat ve emniyet birimleri bu bombalama serlslne fırsat tanırmıydı?

  • Vezir ankarali 11 Ekim 2015 17:06

    Bence isid degil ankaranin otasinda oluyor yazik nerde bu devlet

  • Ferhat 11 Ekim 2015 17:03

    İşit i donatanlar vede işitin faliyetlerine karşı önlem almayan eylemlerine örtülü olarak yol veren ( veya destekleyen) kim herkes biliyor! Yandaşı olmayan bütün siyasi grupları sindirme yok etme yöntemi sinsice kurulmuş!

  • FBI11 Ekim 2015 16:33

    Fail IŞİD veya başka bir terör grubu olabilir, ama bu büyük katliamın 1. sıradaki sorumlusu hükümettir!

  • munci11 Ekim 2015 16:21

    kimmiş iki üst düzey güvenlik yetkilisi? milletle dalga geçmekten vazgeçin. birileri amerikanın yönettiği katil-şerefsiz-haysiyetsiz kukla işid örgütünü türkiyede toplumsal ayrışmayı çatışmaya dönüştürmek için kullanmaya karar vermiş anlaşılan.