E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİlk Bitcoin raporu yazıldı---

İlk Bitcoin raporu yazıldı

İlk Bitcoin raporu yazıldı
06 Aralık 2013 - 07:40 borsagundem.com

Bank of America ilk kez dijital para Bitcoin’le ilgili rapor yazdı. Banka dijital paranın önemli bir ödeme aracına dönüşeceğine işaret etti

Piyasaların son çılgınlığı dijital para Bitcoin önümüzdeki dönemde internet üzerinden yapılan alışverişlerin en büyük ödeme araçlarından birine dönüşebilir. Bu iddia ABD’li banka Bank of America’dan geldi.  Banka ilk kez dijital parayla ilgili rapor hazırladı. BofA böylece dijital parayla ilgili rapor yazan ilk büyük Wall Street bankası oldu. Banka analistleri son raporlarında, Bitcoin’in internet alışverişlerinde önemli bir ödeme aracı olmasının yanı sıra geleneksel para transferi aracı olarak da kullanılabilme olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekti. BofA raporunda Bitcoin’in değerinin şu anda  1300 dolar seviyesinde olduğu ifade edildi. Banka analistleri, Bitcoin’in Ağustos’ta 100 dolarken şu anda 1000 dolar seviyesinde olmasının arkasında Çin’in dijital paraya ilgisinin büyük olduğuna işaret etti.

DEZAVANTAJLARI NELER?

BofA, dijital paranın dezavantajlarını fiyat istikrarsızlığı, işlemlerin 50 dakikadan uzun sürmesi ve henüz resmi olarak tanınmaması olarak sıraladı. Banka analistleri, dijital paranın çılgınlığa dönüşmesi durumunda hükümetlerin devreye girme ihtimalinin de altını çizdi. Konuyla ilgili olarak Çin hükümeti dün Bitcoin’i yasakladığını açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)