E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİlhami Koç’tan yatırımcıya çağrı: Tasarruflar hisse senedine…---

İlhami Koç’tan yatırımcıya çağrı: Tasarruflar hisse senedine…

İlhami Koç’tan yatırımcıya çağrı: Tasarruflar hisse senedine…
04 Kasım 2016 - 18:08 borsagundem.com

TSPB Başkanı İlhami Koç, evsahipliğini yaptığı Sermaye Piyasaları Kongresi’nde Borsagundem.com’a konuştu.

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Türkiye’den ve dünyadan önemli isimlerin katılımıyla başlayan Sermaye Piyasaları Kongresi mesajlarıyla da gündeme damgasını vurdu. Kongrenin mimarı ve evsahibi Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, finans guruları, akademisyenler, piyasa temsilcileri, kurumsal ve bireysel yatırımcıların buluştuğu kongre için, ”2 bin civarında kayıt yaptıran bir katılımcı sayısı varken, Cumhurbaşkanımızın katılımıyla beraber bu rakam 5 bine çıktı” dedi.  Kongrede Borsagundem.com’un sorularını yanıtlayan İlhami Koç, yatırımcılara tasarruf çağrısı yaptı ve ekledi:  “Tasarruflarınızı uzun vadede, hisse senedinde değerlendirin”.

KONGREYE İLGİ ÇOK BÜYÜK

-Kongreye katılım nasıldı? Beklediğiniz ilgi gerçekleşti mi?

-Bizim Birlik olarak amacımız,  gündemdeki konuları burada hep beraber tartışmaktı. Kongrede politika yapıcılarını, akademisyenleri,  piyasa yapıcılarını ve yatırımcıları bir araya getirdik. Ama kongreye Cumhurbaşkanımızın katılması olayı başka bir seviyeye çekti. Yaklaşık 2 bin civarında kayıt yaptıran bir katılımcı sayısı varken, Cumhurbaşkanımızın katılımıyla beraber bu rakam 5 bine çıktı. Gerçekten beklediğimizden fazla bir ilgi oldu ve Cumhurbaşkanımızın mesajları da tam gündeme ilişkindi.

TASARRUFLARINIZI  UZUN VADEDE BORSADA DEĞERLENDİRİN

-Yatırımcılara bir mesajınız var mı?

-Yatırımcılara mesajım, mutlaka gelirlerinin belirli bir kısmını az da olsa tasarruf etsinler ve bu tasarrufları sermaye piyasalarında uzun vadede değerlendirsinler. Tabi uzun vadeli deyince uygun araç hisse senedidir. Mesela ben çocuğum olduğu zaman onun adına bir girişimde bulundum. Hatırlarsınız eskiden kırsalda doğan çocuk için kavak ağacı dikilirdi ve çocuk büyüyünce o ağaç kesilirdi. Aslında bu da bunun modern yöntemi.  Sonuçta biz de çocuğumuz doğduğu zaman yavaş yavaş tasarruf yapmaya başladık. Ben de bütün yatırımcılar bunu öneriyorum.  

24 YIL SONRA BİR İLK

-14 Kasım’da  Anadolu Sigorta’da yeni görevinize başlayacaksınız? Bu görevi bekliyor muydunuz?

-Sigorta çok yakın olduğum bir alan değil aslında. Ama yönetici her zaman her yerde yöneticidir. Benim için yeni bir heyecan olacak. Yaklaşık kariyerimin 24 yılını sermaye piyasalarında geçirdim. İlk defa sermaye piyasaları dışında bir alanda iş yapacağım. O açıdan heyecanlıyım.

-Teklif nasıl geldi?

-Bu göreve gelmem bankamızın üst yönetimi ve Adnan Bey’in takdiri. Bizim gibi kurumlarda bir üst yönetici havuzu oluyor ve bir yerde de bir ihtiyaç ortaya çıktığı zaman, bu havuzdan bu iş için en uygun kişinin kim olduğuna karar verilip o kişi görevlendiriliyor. Bu görev de bana bu şekilde verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEMSA zede06 Kasım 2016 07:52

    MEMSA 0.14 TL.sorunlarını çözüyor tahsisli sermaye artırımı yapınca kimse tutamaz MEMSA yı

  • ercüment05 Kasım 2016 06:43

    hisse taban iken alinir düstükce üzerine alinir ...

  • flamenco7204 Kasım 2016 23:13

    Portföyümün tamamı hissededir, ve bundan memnun kala geldim..Ve fakat taviz vermediğim bazı Türkan Şoray kurallarım vardır

  • Tufan04 Kasım 2016 19:10

    Siz yabancılara peşkeş çekin herşeyi onların istediği gibi ayarlayın sonra yatırımlarınızı borsada değerlendirin deyin yazıklar olsun

  • Ibrahim ozyol04 Kasım 2016 18:47

    15 yıl oldu hisse senedi aldım hala zarar dayim bist kumarhane olmuş ne yatırımı