E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİlhami Koç, Borsa İstanbul yönetiminde---

İlhami Koç, Borsa İstanbul yönetiminde

İlhami Koç, Borsa İstanbul yönetiminde
05 Eylül 2014 - 19:06 borsagundem.com

TSPB Başkanı İlhami Koç, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, Birlik tüzel kişiliğini temsilen Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 

Borsa İstanbul'da yapılan açıklamaya göre, TSPB Başkanı olan Koç, Birlik tüzel kişiliğini temsilen Borsa İstanbul Yönetim Kurulu’nda yer aldı.

Koç, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 1986 yılında mezun oldu, aynı yıl Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda göreve başladı. Ekim 1994 tarihinde İş Bankası Menkul Kıymetler Müdürlüğü’ne Müdür Yardımcısı olarak atanan Koç, bu birimde hisse senetleri piyasası işlemleri, yatırım fonları yönetimi, uluslararası sermaye piyasası faaliyetlerinden sorumlu olarak görev yaptı.

Koç, 3 Ocak 1997 tarihinde İş Yatırım Menkul Değerler AŞ'de Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetiminden Sorumlu Birim Müdürlüğüne, 1999 yılında Genel Müdür Yardımcılığı’na yükseldi. Bu görevi esnasında Kurumsal Finansman, Araştırma, Yurt içi ve Uluslararası Sermaye Piyasaları’ndan sorumlu olan Koç, 11 Eylül 2001 tarihinde İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Genel Müdürlüğü görevine atandı. Koç, 28 Nisan 2002 tarihinde de İş Yatırım Menkul Değerler AŞ’de Genel Müdür olarak görev yapmaya başladı. Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcılığı’na 30 Ocak 2013 tarihinde getirilen Koç, sermaye piyasaları ile ilgili çeşitli kurumların yönetim kurulunda görev aldı.

İlhami Koç, bankacılık ve sermaye piyasaları alanında çok sayıda yurt içi ve yurt dışı eğitim, seminer ve konferanslara katıldı, değişik seviyelerdeki uzman ve yöneticilere sermaye piyasaları ile ilgili eğitim ve seminerler de verdi.

Halen İş Yatırım Menkul Değerler AŞ’de Yönetim Kurulu Başkanı, İşbank AG, CSJC İşbank ve Şişe Cam Fabrikaları AŞ’de Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Koç, 8 Temmuz 2014 tarihinde Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanlığı'na seçilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)