E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİlber Ortaylı: Osmanlı'yı anlamayanın İskenderiye hamalı kadar değeri yoktur---

İlber Ortaylı: Osmanlı'yı anlamayanın İskenderiye hamalı kadar değeri yoktur

İlber Ortaylı: Osmanlı'yı anlamayanın İskenderiye hamalı kadar değeri yoktur
11 Aralık 2019 - 17:15 borsagundem.com

Prof. Dr. İlber Ortaylı, kendisinin Osmanlı İmparatorluğu'nun bir çocuğu olduğunu belirterek "İstediği kadar Fransızca bilsin, İngilizce bilsin. Onu anlamayanın İskenderiye hamalı kadar değeri yoktur" dedi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı bir konferansta Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. "Ben Osmanlı İmparatorluğu'nun çocuğuyum ve benim için Osmanlılık her şeyden daha temeldir" diyen Ortaylı şöyle devam etti:

"Yani onu inkar etmem mümkün değildir. Biz onun sayesinde varız. Onun sayesinde kültürel kişiliğimiz oluşuyor. Onu anlamayanın kültürel kişiliği kopuktur. İstediği kadar Fransızca bilsin, İngilizce bilsin. Onu anlamayanın İskenderiye hamalı kadar değeri yoktur."

Şengör'e tepki mi?

Prof. Dr. Celal Şengör ise geçen günlerde Azerbaycan'da bir grup öğrenciyle gerçekleştirdiği sohbetinde, En cahil Türklerin, Müslüman Türkler olduğunu söylemişti. Şengör, şunları kaydetmişti:

"Türkler cahil bırakılmadı, Türkler cahil kaldılar, kendi kendilerini cahil ettiler. En cahil Türkler Müslüman olan Türklerdir. Osmanlılar ne eğitime önem verdiler ne bir şeye önem verdiler. Kendi dinlerini bile adam gibi öğrenmediler."

Ortaylı'nın bu açıklaması, sosyal medya kullanıcıları ve bazı haber siteleri tarafından 'Celal Şengör'e tepki' olarak yorumlandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gerçek.11 Aralık 2019 23:42

    neslini kötüle ödülü kap .şerefsizlik bu.

  • pazarci11 Aralık 2019 22:06

    onun icinmidir ki osmanli dili okullarda ders olarak gorulmuyor,cook buyuk eksiklik ,Osmanli dilinin bir an evvel okullarda ders olarak veilmesi gerek......

  • Mehmet YILDIZ11 Aralık 2019 20:54

    Bizim atamız Nuh A.S biz dünyada en geniş ırkız ön Türkleri inceleyin bizim ırkımızda şamanıda, budistide,hiristiyanıda.yahudiside,ataistide ve nihayetinde islamla şereflenenide vardır. İyiler ve inananlar iyilik yoluna kötüler ve inanmayanlar kendi yoluna gidecekler. Sonuçta Allah herkese nispeti ölçüsünde akıl vermiş herhalde herkes seçtiği yolun sonucunda karşılığını ne şekilde alacağını düşünmüştür.

  • ORTA ASYA, TÜRKLER,İSLAMİYET, ATATÜRK.11 Aralık 2019 17:40

    orta asya da TÜRKLER ASLA putlara tapmadılar..YÜCE VE BİR TANRI(ALLAH) YA  TAPTILAR..İSLAM DİNİ TÜRKLERLE ŞEREFLENDİ..İSLAM ELBET EN YÜCE BOZULMAMIŞ DİNDİR.. FAKAT YÜCE TANRI DA KUR'AN DA BİLDİRDİĞİ GİBİ ( ADALETLİ AHLAKLI ASİL TOPLUMU YANİ TÜRKLERİ) TÜRK MİLLETİNİ DOĞU DA ( ORTA ASYA) YARATTI.. ATATÜRK, YÜCE  İSLAM DİNİNİ tarikat ve cemaatlardan kurtararak , HZ.MUHAMMED (SAV) PEYGAMBERİMİZ devresindeki saf ve yalın haline getirdi.. İSLAM DİNİNİ ATATÜRK hurafelerden kurtardı..

  • Hk11 Aralık 2019 20:13

    Nuşirevan da araştırılsın

  • corleone11 Aralık 2019 18:35

    kuteybeyi biraz araştır