E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİklim Değişikliği Konferansı başarısızlıkla sonuçlandı---

İklim Değişikliği Konferansı başarısızlıkla sonuçlandı

İklim Değişikliği Konferansı başarısızlıkla sonuçlandı
15 Aralık 2019 - 15:27 borsagundem.com

İki hafta süreyle rekor kıran İklim Değişikliği Konferansı başarısızlıkla sonuçlandı

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen 25. Birlemiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP25) 2 haftanın ardından başarısızlıkla sona erdi. Müzakereler gelecek yıl Glasgow'da yapılacak zirveye ertelendi.

Madrid'de düzenlenen COP25'e katılan BM üyesi 197 ülke, küresel karbon emisyonları miktarının dağılımı, çevresel bütünlük ve finansman konularındaki görüş farklılıklarını aşamadı. İki hafta süren rekor uzunluktaki zirvenin ardından iklim değişikliğinden etkilenen gelişmemiş ülkelere yardım ve sera gazı salımının azaltılması çağrısı yapılan bir deklarasyon yayımlandı.

Karbon ticareti piyasaları en önemli sera gazı olan karbondioksit salınımına bir fiyat biçerek ülkelerin ve şirketlerin emisyon haklarını alıp satması üzerine çalışıyor ve zamanla düşük emisyonlu teknolojilerin gelişmesi ile karbondioksit salınımının azaltılması hedefleniyor.

Avrupa ülkelerinin başını çektiği bir grup ülke karbon kredilerinin nasıl düzenlenmesi ile ilgili zayıf bir anlaşmanın hiç anlaşma olmamasından daha kötü olacağını bunun halihazırda çalışan bölgesel piyasalara zarar vereceğini savunuyor.

Brezilya ve Avustralya ise kuralların daha gevşek olduğu bir mekanizmayı savunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)