E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİkinci hava operasyonunda hedef PKK---

İkinci hava operasyonunda hedef PKK

İkinci hava operasyonunda hedef PKK
24 Temmuz 2015 - 23:06 borsagundem.com

Diyarbakır'dan yine jetler havalandı. Ancak bu kez F-16'ların hedefinde K. Irak'taki PKK kampları vardı. IŞİD mevzileri de karadan top atışına tutuldu

Türk Silahları Kuvvetleri dün sabaha karşı IŞİD mevzilerine yönelik hava harekatı operasyonunun ardından bu gece yarısına doğru Kuzey Irak'taki PKK kamplarını bombaladı. Suriye'deki IŞİD mevzileri ise gece karadan Obüslerle top atışına tutuldu. 

Gece yarısına doğru Diyarbakır’dan kalkan Pars filosuna ait F-16’lar'ın yine Suriye'deki IŞİD mevzilerini bombalayacağı sanıldı. Ancak bir önceki operasyonun aksine aradan bir saat geçmesine rağmen Kilis semalarında F-16'lar görülemedi. İlk operasyonda Diyarbakır'dan havalanan F-16'lar 13 dakika sonra Kilis semalarında görülmüş ve ardından patlama sesleri gelmişti. 

F-16'ların Diyarbakır'dan kalktıktan sonra nereye gittikleri bir süre sonra anlaşıldı. 

Kuzey Irak'ta PKK kampları vuruldu

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan 3 kol halinde kalkan dokuz F16 savaş uçağı saat 22.55 sıralarında Çukurca'dan sınırı geçerek Irak hava sahasına girdi. Türk savaş uçakları saat 22.55'ten itibaren Kuzey Irak'ta bulunan PKK'ya ait hedefleri bombaladı. 5 bölgede bombalanan hedefler arasında örgüte ait eğitim tesisleri, sığınaklar ve uçaksavar bataryalarının olduğu öğrenildi. Jetlerin Zap, Basyan, Gare, Avaşin ve Metina'daki PKK kamplarını vurduğu bilgisi alındı. F-16'ların bombardımanı sırasında Kuzey Irak'taki PKK kamplarının karadan da ateş altına alındığı öğrenildi. Hedefler arasında Kandil'in de bulunduğu ifade ediliyor.

KANDİL BOMBALANDI

PKK’nin üst düzey yöneticilerinin bulunduğu Kandil’in de bombardımanda hedef alındığı belirtiliyor. Operasyonda örgüte ait eğitim tesisleri, sığınaklar ve uçaksavar bataryalarının hedef alındığı öğrenildi. 

DİYARBAKIR'DAKİ ÜSTE BÜYÜK HAREKETLİLİK

Diyarbakır'daki üsten kalkış yapan uçaklar  23.50'de dönüşe başladı. Ancak saat 00:00'da da 6 uçağın yeniden havalandığı görüldü. 20 jetin katıldığı tahmin edilen operasyonun ardından tüm uçaklar saat 01.20'de Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ndeki hangarlarına geri döndü. ildi. 

IŞİD BOMBALANDI MI?

Bu arada son operasyonda IŞİD güçlerinin de vuruludğu iddia edildi. Ancak IŞİD mevzilerine Türk F-16'larının mı yoksa koalisyon güçlerinin mi bombardıman yaptığı netlik kazanamadı. Ancak Başbakanlık kaynaklarından yapılan açıklamada, Suriye'deki IŞİD mevzilerinin karadan Obüsler tarafından top atışına tutulduğu bildirildi. 

İNCİRLİK'TEN DE UÇAK KALKTI

Öte yandan Adana'daki İncirlik Üssü'nden de F-16 uçaklarının havalandığı görüldü. Ancak bu uçakların Türkiye'ye mi yoksa ABD'ye mi ait olduğu öğrenilemedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali25 Temmuz 2015 12:30

    Ya devlet başa ya kuzgun leşe sonuna kadar gidilsin bir tek nağmert kalmasın vatanıma kafa tutan

  • Politics25 Temmuz 2015 10:52

    Umarız anlaşmalı tiyatro oynanmıyordur bakalım ne kadar zaiyat verdirilmiş görücez

  • Suriyedeki kandile birşey yok mu25 Temmuz 2015 10:48

    Kandilin adamları Suriye sınırında bayrak asıp sınır kontrolü yapıyor onlara birşey yok mu ?

  • Gaz alma hareketleri25 Temmuz 2015 10:29

    Müslüman tabana bakın sadece işide değil ötekilere de operasyın yapıyoruz hareketleri bunlar tamamen göstermelik sonuçsuz işler ama öyle tantana var ki sanki adamlara uykusunda baskın yapılmış da kampları yüzlerce ölüyle yerle bir olmuş gibi

  • Böyle terör bitmez25 Temmuz 2015 10:27

    Göstermelik işler hiçbir sonuç alınmaz zaten uçaklar kalkmadan adamlar haber alıp saklanmıştır yine dağ taş boş barakalar bombalanmıştır böyle uçakla terör falan bitmez

  • asi25 Temmuz 2015 10:18

    içerde dışarda kara harakatı bekliyoruz.

  • bozkurt25 Temmuz 2015 09:18

    İşte BAŞBAKAN bu.Eski başbakan gibi tavşan kaç tazı tut demiyor.PKK yı gizli şahit yapıp genel kurmay başkanına terörist demiyor. Kayseri jandarma komutanını hapse tıkmıyor.Devleti devlet gibi yönetiyor.

  • emekli şakir24 Temmuz 2015 23:23

    Bu şekilde haber yapılmaz ve kime hizmet ettiklerini sanıyorlar, saldıracağın kişilere biz geliyoruz mu dersin, bu ülkedeki bazı medya kuruluşları belki de istemeden birilerine yardım ediyor.