E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğalar en kötü çeyreğini yaşadı---

Boğalar en kötü çeyreğini yaşadı

Boğalar en kötü çeyreğini yaşadı
02 Nisan 2020 - 09:16 borsagundem.com

Wall Street nisan ayının ilk işlem gününe tarihinin en kötü çeyrek açılış rakamlarıyla başladı. ABD borsaları Trump'ın uyarılarıyla düşüş trendini sürdürdü

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

New York borsaları ikinci çeyreğe tarihin en kötü başlangıcıyla giriş yaptı. Zaten hırpalanmış olan hisse senetleri piyasası için Nisan ayının ilk işlem günü de korkutucu bir başlangıç oldu. Borsada boğa olarak bilinen alış eğilimli yatırımcılar en kötü çeyreğini yaşadı. 

1957 yılında kurulan S&P 500 endeksi %4,44 oranlık kayıpla açılarak endeks tarihinin en kötü çeyrek başlangıcını yaşadı. Tarihi 1896 yılına kadar dayanan Dow Jones endeksi ise tarihinin en kötü ilk çeyreğinden sonra ikinci çeyreğe %4,32 oranlık düşüşle başlayarak 1896 yılındaki rekoru egale etti.

Wall Street çarşamba günü gün sonunda da toparlanamadı ve Dow Jones endeksi %4,4, S&P 500 endeksi %4,41 ve Nasdaq endeksi %4,41 oranlık düşüşle ikinci çeyreğin ilk gününü sonlandırdı.

Dünya çapında 900 binden fazla insana bulaşan korona virüs salgını konusundaki endişeler ABD borsalarındaki düşüşün sebebi oldu. ABD Başkanı Donald Trump korona virüsle alakalı Çarşamba günü yaptığı açıklamada önlerinde çok acı iki hafta olduğunu belirtti ve Çin’i dünyayı çok geç uyarmakla suçladı.

ABD vadeli endeksleri artıya geçti

 

Trump açıkladı! ABD'de iç hat uçuşlara kısıtlama geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekonomist/stratejist02 Nisan 2020 09:33

    Ayılar yine şahlandı..Boğaların yükselişi geçicidir yaşadık ama ayıların piyasaya etkisi çok daha derin ve kalıcı olur. Ona göre hareket edin. Ayılar 2. fazlı açtı level atladık😉

  • 12302 Nisan 2020 09:32

    daha iyi günler