E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİkinci çeyreğin favori hisseleri---

İkinci çeyreğin favori hisseleri

İkinci çeyreğin favori hisseleri
01 Temmuz 2020 - 16:28 borsagundem.com

Merkez bankaları ve hükumetler korona virüs kriziyle mücadele etmek için yılın ikinci çeyreğinde trilyonlarca dolar enjekte ederken öne çıkan hisseler şöyle;

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yılın ikinci çeyreği borsalar açısından çok dramatik geçti. S&P 500 endeksi 1998’den beri en kazançları çeyreğini geride bıraktı.

Ancak ikinci çeyrekte en iyi performans gösteren hisselerin birçoğu korona virüs kriziyle birlikte Mart ayında çakılan hisseler oldu. Bazı hisseler yıl başındaki seviyesinin altında kalmaya devam etse de birçok hisse yatırımcılarına ciddi paralar kazandırdı.

Dow Jones Sanayi Endeksi yılın birinci çeyreğinde %9,6 düşerken ikinci çeyrekte %17,8 yükseldi. S&P 500 endeksi ise ikinci çeyrekte %20 yükselerek yıl başındaki seviyesinin sadece %4 altında kaldı.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi ise teknoloji şirketlerinin korona virüs krizinden ve hükümetlerin “evde kal” politikalarından olumlu etkilendiği için diğer ana endeksleri geçerek rekor tazeledi.

Kriz döneminde merkez bankaları piyasaları desteklemek için faiz oranlarını sıfırlarken piyasaları canlandırmak için enjekte ettiği likiditelere rağmen hala birçok ABD’nin dev şirketi yılbaşındaki seviyesinin çift haneli oranda altında.

İşte ikinci çeyrekte en çok yükselen hisseler;

Dow 30:

S&P 500:

Nasdaq:

Çeyreği rekorlarla bitiren borsalar boğa piyasasında mı?

Borsalar seans sürelerini kısaltmıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)