E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİki Türk Büyükelçi bakanlıklara çağrıldı---

İki Türk Büyükelçi bakanlıklara çağrıldı

İki Türk Büyükelçi bakanlıklara çağrıldı
04 Kasım 2016 - 23:00 borsagundem.com

Türkiye’nin Kopenhag ve Norvç Büyükelçileri HDP operasyonu ile ilgili söz konusu ülkelerin Dışişleri Bakanlıklarına çağrıldı.

Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen Danimarka Radyosu’nun konu ile ilgili sorularını yanıtlarken, "HDP’nin liderlerinin dün gece gözaltına alındığı ve bugünkü tutuklanmalarına ilişkin gelişmeler çok sorunlu. Bu nedenle biz de Türkiye Büyükelçisi’ni, endişelerimizi ifade etmek ve dün aksam neler olduğu konusunda açıklama istemek üzere çağırdık" dedi.

Dışişleri Bakanı Kristian Jensen, "Bu gelişmeler, Türkiye ve Danimarka arasındaki yakın işbirliğinin sürdürülmesini giderek zorlaştırıyor. Darbe girişiminden sonra gelişen tepkiler, herhangi birinin kabul edebileceği sınırları aşıyor. Darbe girişiminden sonra elbette bir yasal hesaplaşma olmalıydı; ancak bugüne kadar yaşananlar çok kaygı verici" diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN NORVEÇ BÜYÜKELÇİSİ DE ÇAĞRILDI
Türkiye’nin Norveç Büyükelçisi Esat Şafak Göktürk, HDP Eşgenel Başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınması ve tutuklanması ile ilgili Norveç Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brenda yaptığı basın açıklamasında, “Bu dramatik ve olumsuz bir gelişmedir. Türkiye’nin kendi topraklarında terörizmle mücadele hakkını tabii ki tanıyoruz; ancak, bu ağızların kapatılmasını veya muhalefetteki siyasetçilerin tutuklanmasını haklı göstermez” dedi.

Diyarbakır’daki terör saldırısını da kınayan Borge Brenda, İsveçli mevkidaşı Margot Wallström gibi, güneydoğudaki çatışmaların son bulması için diyalog ortamına geri dönülmesini istedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)