E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİki şirkete lisans şoku---

İki şirkete lisans şoku

İki şirkete lisans şoku
25 Aralık 2013 - 07:32 borsagundem.com

EPDK, LPG sektörüne yönelik lisans iptallerine başladı. Petrol Ofisi ve Turcas'ın lisansı iptal oldu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), LPG sektörüne yönelik yaptığı soruşturma kapsamında OMV Petrol Ofisi ve Shell-Turcas’ın LPG dağıtım lisanslarını iptal etti.

Zaman'ın haberine göre, Kurul’un iptal gerekçesi denetimler sonucunda ‘standartlara aykırı ürün’ ikmali oldu. Kurul kararı, ilgili şirketlere tebliğ edildikten sonra uygulanmış olacak. Şirketler, mevzuat gereği iptal edilen lisansları için yeniden başvuru yapabilecek.

EPDK, LPG sektörüne yönelik ilk kez ‘teknik kriter-standartlara uygunluk’ denetimi yaptı. Denetimlerde, teknik kriterlere aykırı ürün ikmal eden şirketlere soruşturma açıldı. Soruşturmaları tamamlanan şirketlerin dosyalarını karara bağlayan Kurul, ilk olarak Türkiye LPG sektörünün ilk sıralarında yer alan Aygaz, Milangaz ve İpragaz’ın da aralarında olduğu büyük şirketlerin bazı LPG depolama lisanslarını, 11 orta ve küçük ölçekli şirketin ise LPG dağıtım lisanslarını iptal etti. Lisansı iptal edilen şirketler, tebligatın kendilerine ulaşmasıyla ‘piyasa faaliyetlerinin zaafa uğramaması ve ürün sevkiyatının aksamaması’ için hızla EPDK’dan yeni lisans almak için başvuru yapıyor. Söz konusu şirketler EPDK’dan 48 saat içinde lisans alabiliyor. Şirketlerin mevzuat gereği iptal edilen marka ya da isimle yeni lisans almaları mümkün. Deponun ya da dağıtım şirketinin yeni lisans almadan satışlara devam etmesi veya ürün sevkiyatı yapması halinde ‘lisanssız faaliyet göstermekten’ 780 bin TL idari para cezası söz konusu.

EPDK, LPG sektörüne yönelik başlattığı soruşturma dosyalarını karara bağlamaya devam ediyor. Kurul, dünkü toplantısında  LPG sektöründe gündem olacak kararlara imza attı. Toplantıda POAŞ ve Shell-Turcas’ın dosyaları karara bağlandı. Kurul’dan her iki şirket için LPG dağıtım lisanslarının iptal kararı çıktı. Kurul, toplantıda pazar payı düşük bazı şirketler için de lisans iptal kararı aldı.

PETROL OFİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Petrol Ofisi'nden KAP'a yapılan açıklamada konuyla ilgili olarak kendilerine herhangi bir bildirim yapılmadığı bildirildi. İşte o açıklamada: ''Basında, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) Şirketimizin otogaz (Lpg) dağıtım lisansını iptal ettiği yönünde haberler yer almaktadır. Bu konuda şirketimize EPDK tarafından yapılmış herhangi bir bildirim yoktur.''

TURCAS PETROL'DEN AÇIKLAMA


Turcas Petrol basında çıkan haberler üzerine KAP'a gönderdiği açıklamada şunlara yer verdi:
''Şirketimizin %30 oranında iştiraki Shell & Turcas Petrol A.Ş.'nin otogaz (LPG) dağıtım lisansının Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından iptal edildiği yönünde basın yayın organlarında yer alan muhtelif haberler üzerine belirtmek isteriz ki; bu konuda Shell & Turcas Petrol A.Ş.'ne ulaşan herhangi bir tebligat yoktur. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile zamanında paylaşılacaktır.''
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FERİT DİNKCI25 Mart 2016 11:29

    POAS HANİ İYİ YAKIT SATARDIN 35 YIL KANDIRDIN ÖZÇAĞLAR

  • garibana cevaban25 Aralık 2013 12:06

    sende bu kafa kendi kendini daha çok garibanlaştırısın

  • kara25 Aralık 2013 11:42

    @gariban25 Aralık 2013 Çarşamba 09:25 SPK ne kararı almış? yazıyı okumadan sallıyosun. Yatırımı da bu şekilde mi yapıyorsun?

  • gariban25 Aralık 2013 09:25

    sayın spk bu kararları alırken şumu asla unutmamak gerekir bunlar tek başına şirket degil arkasında 3 5 lirasını baglayan tasarruf sahipleri var.siz bunu düşünmeden bizi yerle bir ettiniz sonra hükümetler derki tasarruf yok nasıl olsun.kararları verirken hem erken hemde yapıcı vermek gerekir.bi müddet sonra lisansları geri vereceksiniz ne gerek var yani

  • Klgyozede 25 Aralık 2013 09:05

    Ya harbiden bu kadarıda olmaz.Ne oldu da iptal oldu. Neden önceden olmadı. Hem madem çok ahlaklısınız Kiler grubnun borsada yaptıkları ortada. Zarar eden Şeker gayrimenkul hisseleri Kiler holdingten KLGYO2ya fahiş fiyatı satıldı. Onuda iptal edip küçük yatırımcının hakkını savunsanıza. Ama nerdeeeeee

  • ŞAŞKIN25 Aralık 2013 08:33

    Böyle saçmalık olurmu.yani.yıllardan beri işletmeye açık şirketin lisansı iptal olurmu şimdi elimizdeki P.ofisi.Turcas senetleri..taban yaparsa..zararımızı kim karşılayacak..gecen yılda P.ofisi borsadan çıkoyur çagrı fiyatı yedi tl dendi.bir tane senet satmayın deniyordu halimiz harap yani..