E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİki önemli Fed yetkilisinden faiz açıklaması---

İki önemli Fed yetkilisinden faiz açıklaması

İki önemli Fed yetkilisinden faiz açıklaması
08 Şubat 2019 - 11:15 borsagundem.com

St Louis Fed Başkanı James Bullard ve Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, faiz politikasına yönelik tahminde bulundu

Minnesota's St. Cloud State University'de bir konuşma yapan St Louis Merkez Bankası (Fed) Başkanı James Bullard, Fed'in "yüzde 2.0" olan enflasyon hedefini 2019 yılında da ıskalamasının büyük olasılık olduğunu vurguladı ve "Fed'in adımlarını çok dikkatli atarak ilerlemesi gerekir. Bu noktaya kadar yapılan faiz artırımları, enflasyonda yukarı yönlü riskleri yeterince engelledi" dedi.

Enflasyon korumalı menkul kıymetlerin fiyatlamalarının yatırımcıların geçen yılın son çeyreğinden itibaren enflasyon konusunda beklentilerini düşürmeye başladıklarına işaret ettiğini de vurgulayan Bullard, Fed'in yalnızca 2019 yılında değil, önümüzdeki yıllarda da yüzde 2.0 enflasyon hedefini kaçırmasının beklendiğini vurguladı.

Bullard, tüm bu nedenlerden dolayı, faizlerin mevcut yüzde 2.25-2.50 aralığının üzerine yükseltilmesi gereği olmadığını ekledi.

Morningstar'ın haberine göre, Dallas'taki bir konferansta konuşan Dallas Merkez Bankası (Fed) Başkanı Robert Kaplan "enflasyon baskılarının" ekonomideki "yapısal güçler"e bağlı olarak, güçsüz kalmaya devam ettiklerini vurguladı.

Bu nedenle Fed'in faiz oranlarını oldukları yerde bırakması gerektiği uyarısı yapan Kaplan, "Her zaman hangi faizin destekleyici olduğunu, nötr faiz aralığının neresi olduğunu ya da hangi faizin sınırlayıcı olduğunu ortaya koymaya çalıştım. Şimdi geriye baktığımızda nötr faizin ne olduğunu, nötr faize komşu olup olmadığımızı bileceğiz. Ben nötr faize yakın olduğumuza inanıyorum" diye konuştu.

Fed Başkanı Jerome Powell, Senato Bankacılık Komitesi'ne yarıyıl para politikası raporunu 26 Şubat Salı günü sunacak ve aynı sunumu Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde de 27 Şubat günü yapacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)