E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto Paralarİki kripto para dolandırıcısı tutuklandı---

İki kripto para dolandırıcısı tutuklandı

İki kripto para dolandırıcısı tutuklandı
22 Kasım 2022 - 08:45 borsagundem.com

İki Estonya vatandaşı 575 milyon dolarlık kripto para dolandırıcılığı ve kara para aklama iddiasıyla tutuklandı.

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı'nın pazartesi günü yaptığı açıklamada, Estonya'nın Tallinn kentinde iki Estonya vatandaşının 575 milyon dolarlık kripto para dolandırıcılığı ve kara para aklama komplosuna karıştıkları iddiasıyla tutuklandığı bildirildi.

Her ikisi de 37 yaşındaki Sergei Potapenko ve Ivan Turogin'in, yüz binlerce kurbanı çok yönlü bir planla dolandırdıkları ve sanıkların HashFlare adlı kripto para madenciliği hizmetiyle hileli ekipman kiralama sözleşmeleri yapmaya teşvik ettikleri iddia edildi.

Adalet Bakanlığı, kurbanların, gerçekte bir banka olmayan ve vaat edilen temettüleri asla ödemeyen Polybius Bank adlı bir sanal para bankasına da yatırım yapmalarını sağladıklarını bildirdi.

Bakanlık, kurbanların Potapenko ve Turõgin'in şirketlerine 575 milyon dolardan fazla ödediklerini ve ardından ikisinin de paravan şirketleri dolandırıcılık gelirlerini aklamak ve emlak ve lüks araba satın almak için kullandığını belirtti.

Kripto yatırımcıları güvenilir borsa arayışında  

 

Kurumsal yatırımcılar kriptoda, beklemeyi tercih ediyor

 

Binance CEO'su: Kripto endüstrisi kurtarma fonuna ilgi büyük

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)