E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİki ilde daha maske takmak zorunlu oldu---

İki ilde daha maske takmak zorunlu oldu

İki ilde daha maske takmak zorunlu oldu
30 Temmuz 2020 - 18:30 borsagundem.com

Adana ve Hatay'da yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında tüm alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.

Adana'da yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yarından itibaren tüm alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi. 

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun Kovid-19 ile ilgili olağanüstü toplandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Alınan tedbirlerin salgının yayılma hızını düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri uyarınca ilimizde ek tedbir alınmıştır. Bu kapsamda bugün saat 24.00'ten itibaren vatandaşların tüm ilimiz sınırları içinde ağzı ve burnu kapatacak şekilde tıbbi/bez maske kullanımının zorunlu hale getirilmesine karar verilmiştir. Alınan karara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince 900 lira idari para cezası verilecek olup, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır."

Taziyeler 1 gün ile sınırlandırıldı

Hatay'da da tüm alanlarda maske takmak zorunluluğu getirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, maske ve hijyen kurallarına uyularak taziyelerin 1 gün ile sınırlandırılması, il girişlerinde 24 saat ateş kontrolü yapılması, düğünlerde yemek ikramının yasaklanması, uymayanlara cezai işlem uygulanması kararları alındı.

Kurban Bayramı dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında da mezarlık ziyaretlerinin toplu yapılmaması, sosyal mesafeye uyulması ve ikramda bulunulmaması, kaymakamlıklarca uygun görülen açık alanlarda alınacak önlemler çerçevesinde bayram namazı kılınması kararlaştırıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • R.Demir30 Temmuz 2020 23:19

    Zorunlu olsa ne olur ki Aramızda Çok Cahil var yada ben tanımıyorum yasağı deyip gezen Ahmaklar var Memurlarımız kessin ceza yi yapamaz diyorum ama onlarda bıkmış kardeşim Tek Söylenecek Allah yardımcımız olsun

  • Bika30 Temmuz 2020 19:05

    İstanbul'un yarısı takmıyor, zorunlu olduğuna kim inanır.