E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİki haftada bir yıllık faizi yakaladı---

İki haftada bir yıllık faizi yakaladı

İki haftada bir yıllık faizi yakaladı
14 Ocak 2022 - 08:34 borsagundem.com

Borsa İstanbul 2022 yılına güçlü başladı. Yılın ilk iki haftasında endeks yüzde 13 yükseldi. Yıllık politika faiz oranı ise yüzde 14.

BORSAGUNDEM.COM

Aralık ayının üçüncü haftasında zirvesinde sert satışla karşılaşan borsa hızlı toparlandı. Alıcıların hızlı refleksi Endeksin yönünü yukarı çevirmede etkili oldu. Yılın ilk iki haftasında yüzde 13 yükseldi. Bu çıkışla bir yıllık politika faiz oranına yaklaştı.

Gerçekleşen çıkışta en güçlü hisseler ulaştırma sektöründe yer alıyor. Ulaştırma sektör endeksi yılbaşından bu yana yüzde 37 değer kazandı.

Borsa İstanbul, gerçekleştirdiği performansla dolar bazında dünya borsaları içerisinde Peru ve Macaristan’ın ardından üçüncü sırada yer aldı.

Uzmanlar enflasyondan korunmaya çalışan yatırımcıların alternatif olarak borsayı değerlendirdiklerini belirtiyor. Bu yaklaşım hisse senetlerini olumlu yönde destekleyecektir.

YABANCIYA RAĞMEN ÇIKTI

Borsada yabancı satışları devam ediyor. Yabanı satışına rağmen Endeks güçlü seyrini sürdürüyor. BIST 100 Endeksi 2000 seviyesinin üzerindeki seyrini koruyor ve ortalamaların üzerinde. Hareketli ortalamaların üzerindeki seyir güçlenen hareket olarak değerlendiriliyor.

Mart'ta faiz artışı cepte

 

Endekste pozitif açılış bekleniyor

 

Borsa kısa vadede trendini koruyor

 

En fazla açığa satış yapılan hisse belli oldu (13 Ocak 2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hiiiiiii14 Ocak 2022 21:19

    Yalancı soyguncu borsa İhlas ev a pekgy Zoren bunlar soyguncu 2 yıldır maliyetin 3/1kalmışelimizde paramın hepsini aldılar

  • Bekir14 Ocak 2022 09:00

    Sadece yandaş hisseleri yükseldi. Çoğu hisse düştü ben zarardayım. İhlas hissseleri hep eksi.

  • AhmetK14 Ocak 2022 10:57

    Su laftan sıkılmadınız mı,sizin gibi olmayan herkes yandas dimi. Kendi cehaletınızı ve acgozkulugunuzu milleti suclayarak kapatamazsınız. Almıssın en spek ve kalitesiz hisseyi sonra yok yandas hisseler artıyormus. Size gore ihlastan buyuk yandasmı var normalde. Gecın artık bu edebiyatı. Siyasette de zavallısınız, ekonomik kararlarda da. Kısaca dunyaya akılla bakın, hırs,kin gibi duygularla bakmayın

  • pala14 Ocak 2022 09:15

    ihlas hissesi manipülatif hisselerden. patronları da bu hisseyyi alannlar da tokatçı