E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​İki gazeteci için 52 yıl hapis istemi---

​İki gazeteci için 52 yıl hapis istemi

​İki gazeteci için 52 yıl hapis istemi
22 Mayıs 2014 - 20:55 borsagundem.com

Gazeteci Mehmet Baransu ve Taraf'ın sorumlu yazı işleri müdürü hakkında 52 yıl hapis istemiyle dava açıldı

"Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı" haberi nedeniyle gazeteci Mehmet Baransu ve gazetenin sorumlu yazıişleri müdürü Murat Şevki Çoban hakkında 52'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 2 sayfalık iddianame kabul edildi.

İddianamede, "devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme", "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri basın ve yayın yoluyla ifşa etme" ve "MİT'in görev ve faaliyetlerine ilişkin belge ve bilgiyi basın yoluyla ifşa etme" suçları sıralandı.

Sanıkların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde başlanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • akil muhtar23 Mayıs 2014 12:14

    tıpkı sonradan çıkarılan şapka kanunuyla iskilifli atıf hocanın idam edilmesi gibi (A. ebediyyen r.olsun) gazeteciyide sonradan çıkardıkları kanunla mahkum etmek istiyorlar sonrada basın özgür olduğunu iddia ediyorlar hangi cahil yapılanların bir darbe olduguna inanır çıkar peşinde kosanlar dışında...

  • buğra han kiraz23 Mayıs 2014 10:39

    Descartes: "Hür olmayan düşünce, düşünce sayılmaz." diyordu. Pek çok yanlarıyla çürümüş ve demode olmuş bugünkü skolâstik düşünce sistemlerinden ruhumuzu kurtarmak için lâakal Descartes gibi düşünmemiz gerekmez miydi?. Ne gezer!

  • ahmet 23 Mayıs 2014 10:30

    Bir kere son seneler itibarıyla birbirinden kopan ve araları açıldıkça açılan kitleler, düşünce hayatı, ruh ve özleri açısından ciddî bir farklılık göstermeseler de, birbirlerine karşı fevkalâde yabancılaştı ve âdeta birbirinin kurdu hâline geldiler: Öyle ki bunlardan birinin ak dediğine diğeri kara diyor.. birinin ortaya attığı düşünceye öbürü muhalefet ediyor.. birinin alternatif görüşlerini diğeri bozgunculuk sayıyor.. birinin salâbetini beriki taassup kabul ediyor.. bir de bu tersliklerin yanında, hakkın hangi cephede olduğunu tespit için herkes tarafından kabul edilmiş ortak kıstaslar yoksa, varın kavganın, daha doğrusu, bu kör dövüşünün buudlarını siz takdir edin!.

  • kul ahmt23 Mayıs 2014 10:29

    hiç milli bir gazeteci değil insan bb yolsuzluklarını haber yapar mı_

  • özgur22 Mayıs 2014 22:14

    hade bakalım inşallah yerler ceza yı çok mazlumun ahını aldılAR.............

  • ali güneş22 Mayıs 2014 21:55

    bu baransu zaten yalancının ta kendisi insan devletini bu kadar kötülemez tarfgazetesi dedmmi soru işareti

  • ibrahim22 Mayıs 2014 21:50

    Bavul bavul belge yayınlarken nedense kimsenin sesi çıkmamıştı. Hayret :)