E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİki elim yakanızdadır!---

İki elim yakanızdadır!

İki elim yakanızdadır!
09 Ocak 2018 - 14:13 borsagundem.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, taşeron işçi KHK'sına ilişkin olarak eleştiride bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin gündeminde taşeron işçilik diye bir şey yoktu. 1 milyonu aşkın insan köle düzeninde çalıştırılıyordu. Bunları ilk kez Türkiye’nin gündemine biz taşıdık. Sonunda parlamentoya kanun getirmek yerine KHK ile çözmek istediler ama sorunu çözemediler. Haksızlık yaptılar, çifte standart yaptılar" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satır başları şöyle:

Önemli bir sanatçımızı, Münir Özkul’u kaybettik. Yaşar Usta ne kadar değerliyse, alın terinin hakkını almak için mücadele eden her işçi de bizim için o kadar değerlidir.

Değerli bir aydınımız Aydın Boysan’ı da kaybettik. Onun balkonunda yaptığımız sohbeti hiç unutmadım ve unutmayacağım. Her ikisine de Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyorum.

Siyasetçi kendisini değil, toplumu, kendi insanını düşünür. Türkiye’nin gündeminde taşeron işçilik diye bir şey yoktu. 1 milyonu aşkın insan köle düzeninde çalıştırılıyordu. Bunları ilk kez Türkiye’nin gündemine biz taşıdık. Sonunda parlamentoya kanun getirmek yerine KHK ile çözmek istediler ama sorunu çözemediler. Haksızlık yaptılar, çifte standart yaptılar. 'Sizi kadroya alıyoruz ama kadrolu işçilerle aynı haklara sahip olamayacaksınız' dediler.

Önümüzde 2019 var. 2019’da yetkilendir sen de diğer işçiler gibi toplu sözleşme hakkından yararlanacaksın, kuruşu kuruşuna aynı haklardan yararlanacaksın.

Bir ayrımcılık daha yaptılar, bir kısmını kadroya aldılar 50 bin işçiye kadro vermiyorlar. Ankara’daki beylerin keyfi öyle istemiş. Biz ne diyoruz: Kim olursa olsun biz ona sözümüz söz sonuna kadar kadroyu vereceğiz hiçbir ayrımcılık yapmadan.

'O BELGELERİ BİNALİ YILDIRIM’A GÖNDERECEĞİZ'

Bir kamyon şoförünün sorunu bile olsa her şeyi bir kenara bırakır onu çözmek için çalışırım. Arkadaşlarımız bindiler kamyona Ankara’ya geldiler. Tek tek yazdılar masrafları. Mazot parası, köprü parası… O belgeleri Binali Yıldırım’a göndereceğiz. Tıpkı Man adası belgeleri gibi.

'İKİ ELİM YAKANIZDADIR'

Kamyon ve tır şoförlerinin sorunlarına hükümet duyarsız. 1 milyon kişiye sesleniyorum. İki elim yakanızdadır. Senin sorunun çözmek için ben kavga veriyorum. Senden sadece ve sadece bir oy bekliyorum 2019’da.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)