E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİki ayda 15 milyar TL yatırım---

İki ayda 15 milyar TL yatırım

İki ayda 15 milyar TL yatırım
25 Ocak 2021 - 16:13 borsagundem.com

Yabancı yatırımcılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın reform sözü ile gelişmekte olan piyasalardaki en büyük geri dönüşlerden biri olması umuduyla ülkeye dönüyor

Erdoğan’ın yeni, piyasa dostu bir dönem ile reform sözü verdiği ve ekonomi yönetiminde gerçekleşen değişim ile kasım ayından beri Türk varlıklarına 15 milyar dolardan fazla yatırım yapıldı.

Ondan fazla yabancı yatırım yöneticisi ve Türk bankası ile yapılan mülakatlar bu para akışının, özellikle büyük yatırımların uzun vadeli pozisyon almaları durumunda yıl ortasına kadar ikiye katlanabileceğini söylüyor.

Altı Türk bankacı Reuters’a, yabancıların yıl ortasına kadar 7 ila 15 milyar dolar tutmalarını beklediklerini söyledi.

Deutsche Bank ise 10 milyar dolar giriş olmasını öngörüyor.

Londra merkezli BlueBay Varlık Yönetiminden Polina Kurdyavko, “Farklı bir yaklaşımı görmek bizi çok cesaretlendirdi. Risk toplamımızı artırdık ve bilindik adımları görmeye devam ettiğimiz müddetçe tutmayı planlıyoruz.” dedi.

Paris merkezli Carmignac’ta Gelişmekte Olan Piyasalar Fon Yöneticisi Joseph Mouawad, “Türk varlıklarında değerlenme olabilir ve özellikle bu yüksek vadelerle biz de biraz daha ilgiyle bakmaya başladık.” dedi.

Fed teşvikleri doları korkutuyor

Döviz talebi ne zaman ve nasıl geriler?

Dev yabancı kurumların kritik dolar tahmini!

Borsada güçlü açılış, yataya döndü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR25 Ocak 2021 20:20

    TÜRK LİRASI sadece Türk'ün değil kâinattaki tüm insanlığın YATIRIM YAPACAĞI para, ÖTESİ KARA. Ne mutlu TL'ye yatırım yapıyorum, HUZUR İÇİNDE YAŞIYORUM.

  • acacu26 Ocak 2021 18:11

    Keşke bu işler sadece böyle büyük laflar ederek gerçekleşebilse

  • H25 Ocak 2021 23:26

    Yav , he he