E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIIF: Türkiye'nin cari işlemler hesabı dengeye gelebilir---

IIF: Türkiye'nin cari işlemler hesabı dengeye gelebilir

IIF: Türkiye'nin cari işlemler hesabı dengeye gelebilir
16 Ocak 2019 - 09:00 borsagundem.com

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından yapılan açıklamada ''Türkiye ve Arjantin'in cari işlemler hesapları 6 ay içinde dengeye gelebilir'' denildi

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) para birimlerinde geçen yıl yaşanan kesin değer kayıpları sonrasında Türkiye ve Arjantin'in cari işlemler hesaplarından yeniden dengemlenmenin 6 ay içinde sağlanmasının beklendğini bildirdi.

IIF yayınladığı raporda, Arjantin ve Türkiye'nin devam eden yabancı yatırımcı çıkışı ile karşı karşıya kalmaya devam ettiklerini ve borç çzevirme oranmlarının yılın geri kalanında düşük kalmasının beklendiğini de belirtti.

Arjantin ve Türkiye'nin cari işlemler hesaplarında 2018'in ikinci yarısında başlayan düzelmenin 2019'un ilk yarısında devam edeceğini tahmin eden IIF, "Türkiye ve Arjantin'de ithalat ve iç talepte gördüğümüz hızlı sıkışma, para birimlerinde keskin reel değer kaysbı yaşayan gelişmekte olan piyasaların izledikleri yolun yansıtıyor" ifadelerini kullandı.

IIF raporunda, "Türkiye'de devam eden yurt içi kredi sıkışıklığı bankaların yabancı yükümlülüklerini geri ödemelerinde sıkışıklığa dünüşebilir. Arjantin ve Türkiye bankalarının borç çevirme oranları geçen yılın ortasında yüzde 100'ün altına inde ve 2019'da düşük kalmaya devam edecek" değerlendirmesine de yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)