E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIIF Türkiye'nin cari açığında kesin düşüş bekliyor---

IIF Türkiye'nin cari açığında kesin düşüş bekliyor

IIF Türkiye'nin cari açığında kesin düşüş bekliyor
11 Nisan 2019 - 08:31 borsagundem.com

Uluslararası Finans Enstitüsü, 2019'da baskılanan ithalata bağlı olarak cari açık rakamlarının iyileşeceğini öne sürdü

Gelişmekte olan piyasaların ödemeler dengelerini, cari işlemler dengelerini değerlendiren Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), Türkiye ve Arjantin'in cari işlemler açıklarnının azalacağını, Güney Afrika'nın ise gelişmekte olan piyasalar içinde en yüksek açığı veren ülke olacağını öngördü.

Türkiye ve Arjantin'in büyük dış düzeltmeler, ayarlamalar yaşadıklarına işaret eden IIF, bununla birlikte Türkiye'de kırılganlıkların oldukça yüksek olmayı sürdürdüğünü de vurguladı.

Arjantin ve Türkiye'de cari işlemler açıklarının 2019'da baskılanan ithalata bağlı olarak sert şekilde iyileşme göstereceğini belirten IIF, yüksek özel sektör dış borcunun Türkiye'de finansman ihtiyaçlarını
ve yüksek kırılganlığın sürmesine yol açtığını, Arjantin'in IMF ile bir program yapmış olması nedeniyle Türkiye'ye göründüğünü de ifade etti.

IIF'in Ödemeler Dengesi Nowcakt tahminlerine göre Türkiye'nin 2019 yılında cari işlemler açığının 2018 yılındaki 27,8 milyar dolardan 4,8 milyar dolara gerilemesi bekleniyor. 2017 yılında açık 47,3 milyar dolar olmuştu.

Arjantin'in cari işlemler açığının da 2019'da 28 milyar dolardan 11,6 milyar dolara gerileyeceği öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)