E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİhracatta yeni marka 'Türkiye'---

İhracatta yeni marka 'Türkiye'

İhracatta yeni marka 'Türkiye'
04 Aralık 2021 - 00:40 borsagundem.com

İhraç ürünlerinde, her türlü faaliyet ve yazışmalarda marka olarak yabancı dillerde yazılışı yerine "Türkiye" ibaresinin kullanılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan ihracatta 'Türkiye' markası ile ilgili genelgede, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, binlerce yıllık devlet geleneğinin ışığında, kadim Türk milletine yakışır, nitelikli ve değerli çalışmalar gerçekleştirerek milletin kültür ve değerlerini muhafaza etmeyi ve yüceltmeyi temel görevlerinden biri olarak kabul ettiği belirtildi.

Yurt içi ve dışında bu anlayışla sürdürülen çalışmalarda Türk milletinin köklü tarihinden gelen değerlerine büyük bir özen gösterildiği ifade edilen genelgede "Türkiye" markasının ulusal ve uluslararası mecrada ülkenin çatı markası olarak kabul edildiği vurgulandı.

Genelgede şunlar kaydedildi:

"Türkiye ibaresi, Türk milletinin kültür, medeniyet ve değerlerini en iyi şekilde temsil ve ifade etmektedir. Bu kapsamda, ihraç ürünlerimizde "Made in Turkey" yerine "Made in Türkiye" ibaresi kullanılmaya başlanarak ülkemizin uluslararası ticarette gururu olan ürünlerimiz 'Türkiye' ibaresi ile tanıtılmış ve tüm dünya ile buluşturulmuştur. Bundan sonra da her alanda devletimiz ve milletimizin binlerce yıllık birikiminin 'Türkiye' markası altında temsili hedeflenmektedir.

Bu çerçevede, 'Türkiye' markasını güçlendirme çalışmaları kapsamında, başta diğer devletler ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla resmi ilişkilerde olmak üzere, her türlü faaliyet ve yazışmalarda 'Turkey', 'Turkei', 'Turquie' vb. ibareler yerine 'Türkiye' ibaresinin kullanımı konusunda gerekli hassasiyet gösterilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yemezler05 Aralık 2021 03:23

    Madem böyle bir derdiniz var, turkey yazan hiçbir evrakı kabul etmeyeceğiz diye karar al. Zamanında bazı ülkeler yaptı. Öyle etikete yazarak itibar olmaz işe yaramaz. 

  • Tercüman04 Aralık 2021 21:05

    Gramer hatası var, zira yarısı ingilizce yarısı türkçe bir deyim olmuş, "Türkiye de imal edilmiştir" demek gerekirdi.

  • Metin04 Aralık 2021 16:44

    Turkey diye tanınıyoruz dış dünyada. Başında TC yok . Türkiye logosunu kimse anlamaz

  • www04 Aralık 2021 16:43

    İhracatın büyük kısmını AB ülkelerine yapıyoruz. Onlarla papaz olursak nasıl olacak bu iş

  • Burak04 Aralık 2021 10:55

    İndirin doları, en kısa sürede inmez ise size kesinlikle oy yok. Döviz borçları ikiye katlandı.Bizler nekadar perişansak sizlerde yaşayınca anlarsınız.Gücümüz kalmadı.

  • Hehe04 Aralık 2021 09:40

    🤣🤣🤣🤣 ee noluyor onzamna

  • Mucise Reis ;)04 Aralık 2021 09:31

    Başında TC var mı yok mu ? onu merak ettim :D .. bu yazmalar çizmeler  yıllardır aynı şeylerle uğraşıyorlar... Parmak indir parmak kaldır olu bitti maşallah... :D bir seka şahlansa, fena mı olurdu ? yapılanların üzerine. Bedava işler.

  • Arif gali04 Aralık 2021 08:43

    Biz gıda dışında, kalitesiz sanayi ürünü üretiyoz. Marka olmamız gerek. Bosch tan dah iyi makita dan daha kaliteli ürünler çıkmalı bir an evvel

  • ismail04 Aralık 2021 07:28

    İnşaatta çok ileri gittik inşaat ihraç ederiz artık..

  • Hehe04 Aralık 2021 09:40

    Mantikli aslinda laz müteahhitlerden kurtulmus oluruz

  • Kaçkar KAPLANI04 Aralık 2021 01:37

    Nihayet doğru yolu buldunuz. Her devlet kendi orjinal adı ile alınılırken biz neden yıllardır Turkey diyoruz. Bizim ülkemiz TÜRKİYE ve bu şekilde de adlandırılmalı ihraç ürünlerinde.

  • Çakır04 Aralık 2021 01:22

    Vatanımıza miletimize hayırlı uğurlu olsun inşallah