E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİhracat ödülleri sahiplerini buldu---

İhracat ödülleri sahiplerini buldu

İhracat ödülleri sahiplerini buldu
10 Nisan 2015 - 23:15 borsagundem.com

İMMİB 2014 Türkiye geneli ihracat liderleri Vestel, Arçelik ve Habaş oldu

"İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) İhracatın Yıldızları" ödüllerindeTürkiye geneli ihracat liderleri Vestel, Arçelik ve Habaş oldu.

Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 30'unu gerçekleştiren, altı birliği bünyesinde barındıran "İMMİB"in geleneksel hale getirdiği, bu yıl sekizincisi düzenlenen, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İMMİB Koordinatör Başkanı Ali Kahyaoğlu ve Birlik bünyesindeki Başkanların katılımıyla düzenlenen ödül gecesinde, Türkiye'nin 2014 yılında gerçekleştirdiği ihracatta en büyük paya sahip olan şirketlere toplam 195 ödül verildi. İMMİB 2014 Türkiye geneli ihracat liderleri Vestel, Arçelik ve Habaş oldu.

Türkiye çapında Genel Sekreterlikler bazında 43,6 milyar dolarlık ihracatla en yüksek ihracatı gerçekleştiren İMMİB, 2014 yılının ihracat yıldızlarını 65 farklı kategoride toplam 195 ödül ile onurlandırdı. Kimya, elektrik-elektronik, çelik, maden, mücevher, demir ve demir dışı metaller gibi Türkiye'nin en ihracatçı sektörlerinde faaliyet gösteren 25 bini aşkın ihracatçıyı temsil eden İMMİB, "İhracatın Yıldızları" ödülleri ile hem firmaların bu başarısını ödüllendirmek hem de ihracatlarını artırmaları için teşvik etmeyi hedefliyor.

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, İMMİB çatısı altında; Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği, Çelik İhracatçıları Birliği, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ve Mücevher İhracatçıları Birliği yer alıyor. Bu altı birliğin alt sektörlerinde faaliyet gösteren ve en yüksek ihracatı yapan ilk üç şirket ise ihracatın yıldızı olarak ödül almaya hak kazandı.

İMMİB Koordinatör Başkanı Ali Kahyaoğlu törenin açılışında yaptığı konuşmada ödül alan firmaları kutlayarak şunları söyledi:

"İMMİB Türkiye ihracatının yüzde 30'unu karşılıyor. 2014 yılında 6 birliğimiz 43,6 milyar dolarlık ihracata imza attı. Katma değeri yüksek ihracat için gece gündüz demeden çalıştık. Bu emeklerin karşılığını almak için bu akşam buradayız. İMMİB, şimdiye kadar ihracatın gelişimine katkı sağlayan bir merkez olarak çalıştı. Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine 200 milyar dolar ihracatla katkıda bulunmak üzere İMMİB olarak çalışmaya ve ihracatçılarımıza destek olmaya devam edeceğiz."

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise dış kaynaklı gelişmelerin ihracatı etkilediği zor bir dönemden geçildiğini belirterek özellikle Avro/Dolar paritesindeki düşüşün ihracatı negatif yönde etkilediğine işaret etti.

Sadece Mart ayında paritedeki yüzde 21,5 düşüşün ihracatı 1,3 milyar dolar negatif etkilediğini anımsatan Büyükekşi, "Buna rağmen ihracatta kilogram bazında yüzde 4,4 artış yakaladık. Dünya ticareti daralırken biz pazar payı kazanıyoruz. Bunun sürekliliğini sağlamak en büyük temennimiz. Biz de zorluklardan güç alarak ‘ihracatın usta kaptanlığı’ konusunda hızla ilerliyoruz. Geleceğe umutla bakıyoruz. Bu yılın 3. Çeyreği itibariyle de ihracatımızın yeniden artış trendine girmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Zeybekci ve Büyükekşi, kazanan firmalara ödüllerini verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)