E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİhlas Holding, Söke Un’a talip oldu, 225 milyon önerdi---

İhlas Holding, Söke Un’a talip oldu, 225 milyon önerdi

İhlas Holding, Söke Un’a talip oldu, 225 milyon önerdi
18 Şubat 2021 - 17:48 borsagundem.com

Pandemi döneminde öne çıkan sağlık sektöründen sonra gıda alında yatırım kararı alan İhlas Holding, Söke Un’u almak için harekete geçti. Açıklamanın ardından hisseler 1.16 liraya çıkarak tavan oldu

Bedelli sermaye artırımıyla mali yapısını güçlendiren İhlas Holding (#IHLAS), stratejik yatırımlara yöneldi. İnşaat, medya, enerji, teknoloji ve sağlık başta olmak üzere önemli sektörlerde yatırımları bulunan İhlas Holding, gıda sektörüne adım atmaya hazırlanıyor.

Şirketten konuyla ilgili KAP’a yapılan açıklama şöyle:

“Şirketimiz, daha önce yapmış olduğu gizlilik sözleşmesi kapsamında Söke Değirmencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Moms Kitchen International S.a.r.l'ye ve gerçek şahıslara ait %100 oranındaki paylarının satın ve devir alınması amacıyla bağlayıcı olmayan bir teklif vermiştir. Söz konusu teklifin tutarı, %100 hisse için 225.220.000 Türk Lirası'dır.

Söz konusu "bağlayıcı olmayan teklif"in kabul görmesi durumunda, Söke Değirmencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. nezdinde mali ve hukuki inceleme ("due dilligence") çalışmalarına başlanacaktır.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği (Tebliğ) gereğince, kamuya açıklanması gereken yeni bir durum ortaya çıktığı takdirde, Tebliğ ile belirlenen sürede kamuya açıklama yapılacaktır.”

Pandemi döneminde önemi daha iyi anlaşılan gıda sektörü, yeni dönemde en hızlı büyüyecek alanlardan biri olarak gösteriliyor.

SEKTÖRÜN LİDER MARKASI

Söke Un 1963 yılında İsviçreli Bühler makinelerini ve teknolojisini kullanarak kurduğu 60 ton kapasiteye sahip ilk değirmeni ile ismini aldığı Söke’de üretime başladı.

1982 yılında toplam günlük kapasiteyi 440 tona çıkaran ikinci değirmenini kurdu. Aynı yıl gerçekleştirdiği Türkiye’nin ilk endüstriyel paketleme hattı yatırımıyla fırıncılardan evlere kadar geniş bir kitleye ulaşarak hayatımızdaki lezzetlerin hamurunda daha çok yer almaya başladı.

1993 yılında genel üretiminde otomasyona geçerek üretim kapasitesini günde 560 tona çıkaran Söke, yüzde 100 kapasite kullanımıyla Türkiye’nin önde gelen ilk 5 un fabrikasından biri unvanını kazandı.

Söke, 2017 yılında buğdaydan farklı olarak diğer tahıl çeşitlerini de tam tane olarak öğütebilen, günlük 60 ton kapasiteli yeni bir değirmen kurdu.

Söke, 2018 yılında Ankara’ da büyük bir yatırıma imza attı. İç Anadolu Bölgesi’nin en iyi kalitedeki buğdaylarının da işlendiği Ankara Fabrikası ile üretim kapasitesini üçe katlayarak günlük 1400 ton kapasiteye ulaştı. Bu son yatırımı ile ürünlerini daha fazla profesyonele ve tüketiciye ulaştırma imkanı buldu. Bu yatırımla birlikte sektörünün lider markası konumuna geldi.

SAĞLIK SEKTÖRÜNDE BÜYÜME PLANI

İhlas Holding, geçtiğimiz günlerde sağlık sektöründe faaliyetlerini artırmak için Medicine Hospital ile görüşmelere başlandığını açıkladı.

Medicine Hospital İstanbul'da bulunan 75.000 m2 kapalı alan içinde 400 yatak ve 18 ameliyathane ile hizmet veriyor.

Pandemi sürecinde öne çıkan sağlık sektörünün yeni normalde de önemini koruması bekleniyor.

Bu arada, Türkiye Gazetesi Hastanesi ile sağlık sektöründe faaliyet gösteren İhlas Holding, faaliyet gösterdiği sektörlerde büyümeyi hedefliyor.

İhlas Holding’den sağlıkta büyüme hamlesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1,01
En Yüksek: 0,00
En Düşük: 0,00
Değişim 0,00 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,57
İşlem Hacmi 7.679.734
Toplam Adet: 7.539.972
Ağırlıklı Ort.: 1,02