E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİhlas Ev Aletleri korona virüse karşı silah üretecek---

İhlas Ev Aletleri korona virüse karşı silah üretecek

İhlas Ev Aletleri korona virüse karşı silah üretecek
29 Eylül 2020 - 09:28 borsagundem.com

İhlas Ev Aletleri, insana zarar vermeden yeni tip korona virüsü (Kovid-19) yok edecek ultraviyole (UV) ışın yayan cihaz üretimi için çalışmaları başlatıyor.

Dünyayı kasıp kavuran korona virüs için aşı çalışmaları devam ederken son dönemde virüsü bulaşmadan yok edecek çözümler üzerinde de yoğunlaşmalar başladı. Japonya’dan sonra ülkemizde de İhlas Ev Aletleri, ultraviyole ışın yayan, insana zarar vermeden yeni tip korona virüsü yok edecek cihaz üretimi için çalışmalara başladı.

İhlas Ev Aletleri’nden KAP’a yapılan açıklamada, “Son dönemde Dünya genelinde etkisini gösteren Kovid 19 salgını sebebi ile havadaki virüs ve bakterileri öldürme özelliğine sahip ortam havasının sterilizasyonunu ve temizliğini sağlayan ürünlere ihtiyacın arttığı ortadadır. Bu ihtiyaca cevap verebilecek hava temizleme cihazı ve ultraviyole sterilizasyon sistemleri geliştirebilmek adına gerekli Ar-Ge çalışmalarına başlanılmasına ve 2021 yılı içerisinde üretime geçilmesine karar verilmiştir..” denildi.

METRELERCE MESAFEDEN VİRÜSÜ ETKİSİZ HALE GETİRECEK

Mikropları öldürürken insanlara zarar vermeyen cihaz, yüksek riskli otobüs, tren, asansör ve ofis ortamlarının dezenfekte edilmesinde kullanılacak.

Ortamın tavanına asılacak cihazlar metrelerce mesafeden havadaki virüs ve bakterilerin önemli bir kısmını etkisiz hale getirecek.

Bu arada, bazı Avrupa ülkeleri de metro, tren istasyonları başta olmak üzere insan sirkülasyonunun yoğun olduğu bölgelerde bu cihazlardan takılması için girişimlere başladı.

Türkiye'de günlük iyileşen hasta sayısı, yeni vaka sayısını geçti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,42
En Yüksek: 2,44
En Düşük: 2,30
Değişim 2,98 %
FK: 3,48
PD / DD: 1,04
İşlem Hacmi 30.122.078
Toplam Adet: 12.700.820
Ağırlıklı Ort.: 2,35