E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİhlas Ev Aletleri hissesinde tek fiyat kuralı uygulanacak---

İhlas Ev Aletleri hissesinde tek fiyat kuralı uygulanacak

İhlas Ev Aletleri hissesinde tek fiyat kuralı uygulanacak
07 Mart 2019 - 19:22 borsagundem.com

BİST, IHEVA paylarında 15 gün süreyle tek fiyattan işlem görme tedbiri uygulanmasına karar verdi

Borsa İstanbul, aşırı volatil seyreden İhlas Ev Aletleri (IHEVA) hisselerine tek fiyattan işlem görme tedbiri getirildiğini duyurdu.

BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, IHEVA hisseleri Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 8 Mart 2019 günü seans açılışından itibaren, 22 Mart 2019 seans sonuna kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek.

HİSSEDE TEDBİR VE BRÜT TAKAS SÜRESİ UZATILDI

Konu ile ilgili KAP'ta yer alan açıklamada ayrıca, VBTS kapsamında IHEVA paylarında uygulanmakta olan açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas uygulamasının, tek fiyat işlem yöntemi ile birlikte 22 Mart 2019 günü seans sonuna kadar devam edeceği ifade edildi.

KAP'ta yer alan açıklamada tedbir kararıyla ilgili ayrıca şu ifadelere yer verildi:

VBTS kapsamında getirilen tedbirler; A, B, C, D grup değişimi, pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir. Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda, tedbir nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi uygulandığı süre boyunca piyasa yapıcılık faaliyeti yapılmaz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,30
En Yüksek: 2,35
En Düşük: 2,24
Değişim 0,44 %
FK: 3,31
PD / DD: 0,99
İşlem Hacmi 7.519.983
Toplam Adet: 3.268.104
Ağırlıklı Ort.: 2,30
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)