E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİhbarcılara 6 milyon lira!---

İhbarcılara 6 milyon lira!

İhbarcılara 6 milyon lira!
21 Aralık 2016 - 08:22 borsagundem.com

2002 yılından itibaren 338 kişi, yaptıkları ihbarla ikramiye almaya hak kazandı

Vergi kayıp ve kaçaklarıyla mücadelede 'ihbar' sistemi işliyor. 2002 yılından bu yana bin 215 kişi hakkında ihbar dilekçesi gelirken, ihbarcılar 6 milyon 045 bin TL ikramiye aldı. İlgili kanuna göre, idarenin bilgisi dışında kalan vergi kaçakçılığı olaylarını ihbar edenlere, talepte bulunurlarsa ikramiye veriliyor. İkramiyenin miktarı ise, şikayet edilen mükellefin, ne şekilde vergi kayıp ve kaçağına sebep olduğu konusunda somut bilgi ve belge sunulmasıyla belirleniyor. İnceleme elemanı tarafından ikramiye alabilmesi uygun görülenlere, 'ihbarla tahsil edilen vergi aslı' ve 'ceza'nın toplamının yüzde 10’u kadar ödeme yapılıyor.

14 yılda tam 338 kişi aldı

Vergi kaçakçılığı ihbarı karşılığı yapılan ödemeler Meclis'te de gündeme geldi. Milletvekillerine verilen bilgiye göre, 2002 yılından bu yana ikramiye verilen kişi sayısının 338 kişiyi buldu. İşlem yapılan ihbar ise bin 215 olarak gerçekleşti. Bu ihbarlar karşılığında ödenen ikramiye tutarı 6 milyon 045 bin 626 TL’yi buldu.

Telefonla ve internetle

İhbar sisteminde vatandaşlar, kayıp ve kaçağa neden olduğunu iddia ettiği gerçek ve tüzel kişiler hakkında yazılı veya sözlü ihbarda bulunabiliyorlar. İhbarlar, yazılı ve sözlü olarak Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Vergi Dairesi Başkanlığı ve defterdarlıklara yapılabiliyor. Telefon ve internet üzerinden de ihbarlar kabul edilerek, işlem yürütülüyor. Akşam

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Seytanyovasi08 Eylül 2021 14:57

    Türkiye ihracatının 100/07 şirket haberleri batıyor artık borsa oynamak wegas kazinosu vurgun yeri hergun yalan dolan EGE profil hiselleri yatırımcı bırakmadı gören yok kör gözle bakis