E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİHA motorları görücüye çıktı---

İHA motorları görücüye çıktı

İHA motorları görücüye çıktı
25 Eylül 2021 - 09:25 borsagundem.com

Yüzde 100 Türk tasarımı ve üretimi yapan Türkiye endüstriyel motor pazarının oyuncusu Erin Motor, İHA’lar için içten yanmalı motor üreten tek özel yatırım oldu

Yüzde 100 Türk tasarımı ve üretimi yapan Türkiye endüstriyel motor pazarının lider oyuncusu Erin Motor, İHA'lar için içten yanmalı motor üreten tek özel yatırım oldu. Erin Motor, İHA motorunun yanı sıra Türkiye'de ilk kez hayata geçen hat basıncıyla çalışabilen elektronik kontrollü doğalgazlı motoru da 21-26 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, B14 çadır yerleşiminde sergilendi.

Türkiye'de gençleri millî teknolojiyi üretmeye ve geliştirmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 21 Eylül Salı günü Atatürk Havalimanı'nda kapılarını açtı. 26 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek dünyanın ikinci büyük havacılık festivaline bu yıl 1 milyon ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara kadar birçok teknolojinin sergilendiği festivalde Erin Motor da B14 çadır yerleşiminde yer alacak.

Erin Motor, TEKNOFEST'te ilk kez çevreye duyarlı ve enerji tasarrufu sağlayan, hat basıncıyla çalışabilen elektronik kontrollü doğalgazlı motorunun yanı sıra iki adet İHA motorunu da tanıttı. Türkiye'de ilk kez İHA motoru geliştiren özel firma olan Erin Motor, SANTEZ (Sanayi üniversite işbirliği) projesi kapsamında 11 yıllık bir Ar-Ge çalışması sonucu hayata geçti. Türkiye'nin yıllık ithal ettiği 50 bin adet dizel motor ihtiyacını karşılama hedefiyle yola çıkan Erin Motor, zirai sulama amaçlı motopomp, inşaat makineleri, kar küreme araçları, denizcilik gibi alanlar için motor geliştiriyor. Erin Motor'un geliştirdiği doğalgazlı motor, ağırlıklı olarak jeneratörlerde kullanılıyor. Doğalgazlı motor için "Kendi sınıfında oldukça tasarruflu olan dizel motorumuza göre %60 daha tasarruflu olan doğalgazlı motorumuz Ar-Ge Merkezimiz tarafından geliştirilen kontrol ünitesi ve yazılımı sayesinde hat basıncıyla çalışabiliyor ve böylelikle kullanıldığı jeneratörlerde yakıt ikmaline ihtiyaç duymuyor." açıklamalarında bulunan Erin Motor Genel Müdürü Ersin Şahin, pek çok alanda kullanılan İHA'lara sağladıkları motorlar hakkında ise "İnsansız Hava Araçları Türkiye'nin gururu ve yarının teknolojisi. Dünyada önemli bir yeri olan İHA'larımız için biz de bugüne kadar edindiğimiz bütün bilgi ve birikimle motor geliştirme konusunda adım atmış bulunuyoruz. Bu konuda bizi cesaretlendiren ve bize güvenen Sayın Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar'a şükran borçluyuz" şeklinde ifade ediyor. Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilk kademede desteklenen 20 firmadan biri olduklarını da belirtiyor.

Türkiye'nin yeni İHA motoru ilk kez sergilendi!

Akıncı TİHA'ya ABD'den övgü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim26 Eylül 2021 07:32

    Düşünebiliyor musunuz?  Bu projeleri gördükçe  kuduran kripto soysuzlar  Khk ile  görevden alınıp hapse atılan fetocu alçakları hapisten çıkarıp görevine iade edeceğini söylüyor.  Sonra Kürt sorununu (olmayan sorun) hdp (sorunun zaten kendisi) ile çözeceğini söylüyor.  Diyarbakır analarının yanına bile uğramıyor. Nasıl bir alçak oluğunu varın siz düşünün.  Artık muhalif olarak bunları söyleyen alçak düşünün bir yetki alsa neler yapmaz?

  • Mucise Reis ;)25 Eylül 2021 22:05

    Savaş teknolojısını bir şekilde Sivil hayata dönüştürmek lazım. 2 dünya savaşında nazi roket bilim insanları esir alındı. ABd bunları kendi ülkesine getirdi. NASA temelinde bu nazili bilim insanları sayesinde aya giden ilk roket yapıldı. 2. dunya savaşında renault bir tan modeli üretti. saçma bir modeldi, ama git gide gelişti ve savaş sonrasu gunumuzedeki buyuk otofirması oluştu. ABD japonyada, adalarda askeri jeep leri geliştirdi, sonraları sivil hayata geçtiler dunyada satılan markalar ortaya çıktı. Yani, bizlerdede sivil hayatta farklı alanlarda yenilikçi sistemlerle bu argeler girmeli. Bu alan doldurulmalı. buzdolabı, derın dondurucu, ısıtma sistemleri, termal kıyafetler, vb. hepsi askeri savaş alanlarında temeli atıldı. askeri sistemlerdi. O bakımdan, farklı alanlarda döviz getirecek icatlar her arge merkemizde oluşturulmalı. mecburuz. Dahiler Türkiye ye unıversitelere gelmeli. üniversiteler sanayicilerle üretmeli. 

  • mantık26 Eylül 2021 14:23

    Aydın Nazilli ilçesini kast ediyor her halde! :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D 

  • Bir yorum26 Eylül 2021 10:58

    Nazili bilim adamları ne lan?  

  • EKRİST25 Eylül 2021 11:52

    Millet İttifakı göreve gelir ise hepsini kapattırır.anan Ulu Önder ATATÜRK ünü uçak ve otomobil fabrikalarını kapattırdığı gibi.abd bunları boşyerinemi destekliyor.

  • Bir yorum26 Eylül 2021 14:32

    İşlevi tükenmiş fonksiyonel olmaktan .ok uzaktı çünkü!  Yıllar boyunca  2. adam döneminde zaten çürümeye bırakılmış.  Amerika Jet motoruna geçmiş!  Atatürk ten sonra savunma sanayiinde  yapılan çalışmalar bir bir durdurulmuş Hatta suikast yapılmış!  Sen ne anlatıyorsun Nuri?  Uçak fabrikasının kapatılma tarihi değil, yıllar içinde işlevsiz hale getirilmesidir söz konusu olan.

  • Nuri Sinanoğlu 25 Eylül 2021 23:18

    Uçak fabrikasını Amerika Adnan Menderes’e kapattırdı.

  • Çakır25 Eylül 2021 10:04

    Allah nazardan korusun maşallah

  • Mustafa25 Eylül 2021 10:00

    İHA duymaktan midem gözüm bulanıyor artık biktirdilar her gün tatlı yesen bilarsin ya .Dünyada da ilk sen yapmadın yıllardır var yeter artik vallaha biktik

  • Mustafa25 Eylül 2021 23:10

    Xxy ben ne diyon lafı nedenden anliyon PKK diyen kim lan ilk yapanlar bu kadar reklam ermedi kendini her 100 kere yeter diyrz.Amerikalida Avrupalı da yapan onlar mütevazı olan onlar montajlayan biz havasi bizde

  • xxy25 Eylül 2021 22:13

    pkk nın anasını ağlattı diyemi ppk sevici it

  • Nxt25 Eylül 2021 19:14

    Ulan hayvanat  Türk Milletinin  savunması emniyeti senin aşağılık karakterinden çok ama çok önemlidir. Be kanı bozuk  çalışmak istersen iş çok;  Tarlada madende mermer fabrikalarında, gıda sektöründe  işçi arıyorlar  Ama senin gibi soytarılar köpek  gezdirmekten  başka bir halt bilmez.

  • Mustafa25 Eylül 2021 17:03

    Nxt sanada damat girsin ne diyeyim Millet işsizlikten kırıp gidiyor karnını zor doyuruyor bunlar ihayla yatıp kalkiyor.

  • Aks1525 Eylül 2021 14:44

    Türkiyenin başarıları seni rahatsız ediyorsa kendini ait hissettiğin yere git.

  • Nxt25 Eylül 2021 12:08

    Gözüne girsin dürzü! İstersen başka bir tarafına!  Miden bulanıyorsa da hamilesin demektir.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ25 Eylül 2021 11:53

    Haydi be ordan dünbük.bunları abd ab israilden alsın kıçına kına çalar idin.