E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIğdır'da hain saldırı! 14 polis şehit---

Iğdır'da hain saldırı! 14 polis şehit

Iğdır'da hain saldırı! 14 polis şehit
08 Eylül 2015 - 10:09 borsagundem.com

Iğdır'da sınır kapısında görev yapan polislere bombalı saldırı yapıldı

Iğdır’dan, Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin, Aralık ilçesine bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında PKK’lı teröristler yola önceden döşedikleri yaklaşık bir ton bombayı uzaktan kumanda ile patlatıldı. Hain saldırıda 14 polis şehit oldu.
 
Iğdır’dan Nahcivan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı’nda görev yapan polisleri taşıyan servis minibüs ile korumaları taşıyan otomobil, bugün sabah erken saatlerinde tuzağa düşürüldü. Geçen 27 Ağustos’ta servis minibüsüne yapılan saldırıda bir polis memurunun yaralanmasının ardından, servis minibüsüne Özel Harekat polisleri koruma vermeye başladı. Bu sabah Iğdır’dan hareket eden servis minibüsü ile koruma görevi yapan koruma otomobili, saat 07.30 sıralarında Aralık İlçesi’ne bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçerken, PKK’lı teröristler yola önceden döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. 

Yaklaşık bir ton olduğu değerlendirilen bombanın infilak etmesiyle birlikte araçlar havaya uçup parçalanırken ortalık kan gölüne döndü. Minibüste ve otomobilde bulunan 13 polis şehit oldu, 1 polis yaralı kurtuldu. Yaralı polis de hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Olayın duyulmasıyla birlikte bölgeye güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polis, hemen  ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Şehitlerin cenazeleri de Iğdır’a getirildi.

Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattı.

13 GÜN ÖNCE DE SALDIRI OLMUŞTU

27 Ağustos Perşembe günü de Iğdır'dan Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan minibüse, PKK'lı teröristler tarafından çapraz ateş açılmış ve bir polis yaralanmıştı. Minibüse eşlik eden Özel Harekat polisleri, teröristlere karşılık verince çatışma çıkmıştı.

CEVDET YILMAZ:  TERÖR BEDELLER ÖDETİYOR BİZE

Hilton’da düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi’ne katılan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir gazetecinin Iğdır'da yaşanan terör saldırısını hatırlatması üzerine şunları söyledi:

“Terörü bir kez daha lanetliyorum. Terör dünyanın belası, ülkemizin de maalesef uzun bir zamandır acısını çektiği bir hadise. Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum, aileleri başta olmak üzere bütün milletimizin başı sağolsun. Terörün sadece doğrudan bir bedeli yok, dolaylı bedelleri de var. Özelliklede Doğu, Güneydoğu olan insanlarımız için… Maalesef orada yaşayan insanlarımızın hem yaşam şartları olumsuz etkileniyor, hem de ekonomik şartları olumuz etkileniyor.

Terör örgütünün de bunu çok sistemli bir şekilde yaptığını görüyoruz. Bir örnek vermek gerekirse, gümrük kapılarında görev yapan insanlara saldırılar oldu. Bu nedenle de bazı kapıları ister istemez tedbirler aldıktan sonra çalıştırmak durumundayız. Bunun bedelini orada yaşayan insanlarımız ödüyorlar. Terör örgütü aslında orada yaşayan insanlara zarar veriyor. Güvenlik güçleri yol emniyetini sağlamaya çalışıyorlar, insanın emniyetini, halkın emniyetini sağlamaya çalışıyorlar. Emniyetin olmadığı yerde ne ekonomi olur, ne turizm olur, ne ticaret olur. Terör maalesef bu tür bedeller ödetiyor bize. Ama biz bununla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.

Hiçbir zaman bu terör hadiseleri başarıya ulaşamayacak. Dünyada da değişik ülkedeler de maalesef terörün yaşandığını görüyoruz. Ülkemizde maalesef bu konuda epeyce bir geçmişe sahip. Kararlı bir mücadele ile, topyekun bir mücadele ile inşallah farklı bir noktaya birlikte geleceğiz. Ama bugün itibari ile yaşadığımız hadiselerin elbette olumsuz etkilerini görüyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • turgut08 Eylül 2015 14:10

    onlar saldırmadan önce siz saldırın hep savunmada tuzakalara düşülmesin gece gündüz bağ sağlığı dilemekle olmaz bu iş

  • Polis ve asker servisle taşınmasın08 Eylül 2015 14:05

    Bu kadar olay oldu artık sivil kıyafetle toplu taşıma araçlarıyla gitmeli işine polis ve asker sivil vatandaşın arasına karışmalı.Ölecekse vatandaşta beraber ölür.Biz buna hazırız

  • Vatandaş Nuriye teyze08 Eylül 2015 14:03

    Mit nerdesin ak partinin bahcesinden çikta ağrıya Dağlıca ya urfa ya van Diyarbakır git yoksa oynuyacagin bir bahçe kalmiyacak analar hep gözü yaşlı 400 verene kadar ağlıyacak sen bağımsız bir kurum ol vazifeni yap yoksa Suriye den farkımız kalmiyacak ésad a kızar lar kendi ülkesine bakmıyor varsa yoksa başkanlık halk aç dolar almış başını gidiyor ekonomi bitmiş görev başına ey Cumhuriyet insanları evlatları ülkenize sahip cikin

  • DLBYZ08 Eylül 2015 13:44

    BIRAKIN SESSİZ AĞLASIN GÖZLERİMİZ YÜREKLERİMİZ DONMUŞ ATMASIN BELKİ DUYULUR SESİMİZ DAHA ÖNCE DUYULMADI ÇIĞLIKLAR FERYATLAR RÜZGAR ESMESİN TAŞIMASIN FERYATLARI ONLARI KARŞILASIN CENNETİN MELEKLERİ ONLARDA ŞAŞIRMALI SESSİZ AĞLAYAN GÖZLERİN ÇIĞLIK YAPAN GÖZPINARLARI

  • Alp08 Eylül 2015 13:39

    Şiddet terör herkes Tarafından bir an önce dışlanmalı! Şiddet üzerinden politik strateji geliştirenler lanet olsun! Şişeyi kullanarak toplum mimarlığı yapan farklı kesimler var, iç ve dış! bölücülüğü güçlendirmeye çalışanlar veya milliyetçilikle paartileriine yönelimi artırmaya çalışanlar, veya istedikleri rejimi kurmaya çalışanlar veya başkanlık sistemi hayallerini gerçekleştirmeye çalışanlar,

  • erhal08 Eylül 2015 13:37

    Derhal sorumlular cezalandirilmali bulunamiyorsa da ben bu isi yapamıyorum deyip birileri defolup bırakmalı bu işi

  • başkan08 Eylül 2015 13:30

    Cumhurbaşkanı, koalisyon kurulmasına izi verseydi bu olayların hiç biri olmazdı.

  • DLBYZ08 Eylül 2015 13:00

    SESSİZ AĞLAYAN GÖZLERİME HAKİM OLAMIYORUM BU NE BETER ACI BÖYLE

  • memleketim08 Eylül 2015 12:37

    AKP DUR YETER ARTIK.

  • Pargali ibrahim08 Eylül 2015 12:36

    Cumhurun 2 gūn önce yapmış olduğu konuşmayı hatırlayın yani 400 vekil alana kadar devam neden mit müsteşarı basbakanla değilde cumhurla görüşüyoruz düşünürseniz her şey gayet açık ve net akıllı olun Hürriyet gazetesini niye bastılar havuz medyası diğer partilere demedigini bırakmıyor neden bir şey olmuyor bir kişinin geleceği yüzünden binlerce masum insanlar namlunun ucunda Yargıtay Başsavcısı bu konu hakkında geniş kapsamlı sorusturma açarsa gerçek ortaya çıkacaktır

  • DLBYZ08 Eylül 2015 12:15

    NE ANKARA NE İSTANBUL ACİLEN YERİNDE MUDAHALEYE GEÇİLMELİ YANİ ASKERİN BULUNDUĞU YERDEKİ KOMUTAN KARAR VERMELİ ALO ANKARAYA BİRDAKİKA İSTANBUL BAĞLANIYOR CEVABINA SON VERİLMELİ

  • Vatansever08 Eylül 2015 12:10

    idam en kisa zamanda geri gelip mintika temizligi yapilmadigi muttetce daha coooooooooook ah vah cekeriz........TC kafasina kumdan cikarmasi gerek

  • HİLAL08 Eylül 2015 12:04

    Şehitlerimize CENABI ALLAHTAN rahmet diliyorum ciğerlerimiz yanıyor habrerlerde bakıyorum vatan evlatları şehit oluyor arkadan operasyon başlatıldı diyorlar önceden neredesiniz o insansız hava araçları, tirilyonları harcadığımız uydumuz nerede ne bu vurdum duymazlık ne bu gayri cidilik.

  • Byk08 Eylül 2015 12:04

    Ne HDP'nin % 10 barajını geçip geçmemesi, ne de sarayın başkomutanının istediği gibi, AKP'nin 400 milletvekili alması terörü bitirmez. Güneydoğu'da belediye ve kaymakamlık binaları kapalı sadece Emniyet binaları açık şekilde memleketi 13 yıldır yöneten kadrolardan kurtulmamız gerekir. Cemaat tarafından aldatılan, PKK tarafından aldatılan neredeyse elma şekeriyle aldatıldım diyecek sarayda başkomutan istemiyoruz.

  • ALP08 Eylül 2015 11:47

    sevgili Hakan, Kürtler bu kirli oyunun tarafı değil ve olamaz... kürtler bu ülkede en çok barışı isteyen ve savunanlardandır... bu kirli oyununun müsebbibi ve bu kaostan kim nemalanıyorsa onlara hesap sorulmalıdır.

  • asım08 Eylül 2015 11:29

    biz tatildeyken hdp li belediyeler asfalt atmış yola kokusu şimdi çıkıyor

  • c208 Eylül 2015 11:23

    su uyur düşman uyumaz, bakın sınırda ne yazıyor ERMENİSTAN bu kahpe ülkeden sızıp geliyorlar eylem yapmaya, kürtleride kandırıyorlar komünist idolojilerle, bu savası onların ülkesine taşımadan bu olaylar bitmez, hatta bunlara destek veren ülkelerede bu terörü taşıyacaksın, sende patlat onların askerini polisini KISASA KISAS DEVLET böyle olmalı !!...

  • Cengiz08 Eylül 2015 11:10

    Bu ne gaflet.İstihbarat zaafiyeti yanında,ülkeyi yöneten AKP-RTE nin hatalı politikası ülkemizi bölünmeye getirdi.Bunlardan Türk ulusu hesap sormalı.Emn.güçlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.Bundan sonra gaflet uykusuna yatmayalım...

  • Hakan08 Eylül 2015 10:52

    YETER, YETER, YETER... EY Kardeş Bildiğimiz Kürtler YETER... Ses verin. İstanbul'da, İzmir'de velhasıl Ülkemin her tarafında yaşayan Kürtler, susmayın ve ses verin, Kardeşmiyiz, değil miyiz? PKK'ya evet mi hayır mı. Ses verin artık ses verin...!

  • VATANDAŞ08 Eylül 2015 10:48

    ülkeyi bu hale getirenlerin allah belasını versin.....

  • kemal08 Eylül 2015 10:42

    sIkIyönetim ve idam geri gelmeli.

  • dlbyz08 Eylül 2015 10:29

    tüm halkımızın başı sağolsun dün daha mhp li olan ığdır halkını kınıyorum içinizdeki vatan hainlerini yaşatmayın

  • asım08 Eylül 2015 10:25

    biz tatildeyken onlar cephane stoklamışlar hainler