E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİftiracı Çin soykırımı gölgelemek istiyor---

İftiracı Çin soykırımı gölgelemek istiyor

İftiracı Çin soykırımı gölgelemek istiyor
05 Nisan 2021 - 18:39 borsagundem.com

Uygur Türklerine soykırım uyguladığı belgelerle tespit edilen Çin, Doğu Türkistan halkanı terörist gibi göstermeye çalışıyor

Kanada, ABD, Belçika ve Hollanda başta olmak üzere birçok ülke Çin'deki Uygur azınlığa yönelik uygulamaları soykırım olarak nitelendiren karar teklifini kabul etti. Birçok ülke bu kapsamda Çinli bazı şirketlere ve şahıslara yönelik yaptırım kararı aldı. Doğum kontrol, tecavüz, işkence zorla din değiştirme başta olmak üzere insanlık dışı uygulamalarına ara vermeden devam eden Çin Hükümeti, kendisini masum göstermek için elinden geleni yapıyor. Çin işkencesine devam eden hükümet, terörle mücadele adı altında televizyonlarda uydurma belgeseller yayınlaşamaya başladı.

Çin Medya Grubu’na bağlı CGTN tarafından hazırlanan Xinjiang’da terörle mücadele konulu belgesel bugün yayınlandı. CGTN’in hazırladığı aynı temalı dördüncü belgeselde, toplama kamplarında tutulan masumlara terörist damgası vurulan belgeselde, Xinjiang’daki meselenin bir insan hakları meselesi ya da etnik ve dini mesele değil, terör ve bölücülükle mücadele meselesi olduğu iftirası atılıyor. Bu olayların arkasında ise başında “Doğu Türkistan İslami Hareketi”nin bulunduğu aşırı dinci güçler, bölücü güçler ve teröristler olduğu öne sürülüyor.

Virüsü dünyaya yayan Çin, ‘bayram’ ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Montrö'ye bağlıyız

Borsa İstanbul'da toparlanma sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)