E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİflas ertelemeyi aştı tekrar aday oldu---

İflas ertelemeyi aştı tekrar aday oldu

İflas ertelemeyi aştı tekrar aday oldu
09 Nisan 2014 - 06:18 borsagundem.com

Yeniden adaylığını açıklayan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, geçen ay iflas ertelemeden çıktıklarını söyledi

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, geçen ay iflas ertelemeden çıktıklarını söyledi.

Eylem Türk'ün Milliyet'teki haberine göre bankalara olan kredi borçları nedeniyle sahibi olduğu 4 şirketi hakkında geçen yıl iflas ertelemeye başvuran Tanrıverdi, bankalara olan 50 milyon TL borcunu yeniden yapılandırmıştı.

‘Son kez aday...’

İHKİB Başkanlığı’na yeniden aday olduğunu da açıklayan Tanrıverdi, “21 Nisan’da seçimimiz var. Türkiye’nin can simidi olan hazır giyim sektöründe başlattığımız değişim ve dönüşümü tamamlamak üzere, arkadaşlarımla beraber yeniden yönetime aday olduk” dedi.
Ortaya koydukları performansın bir sonucu olarak sektörün önde gelen derneklerinin tamamının desteğini aldıklarını belirten Tanrıverdi, son kez yönetime aday olduklarını anlattı.
Avva Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Atik ve Akın Çorap Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yarkın’ın da katıldığı toplantıda adaylığını açıklayan Tanrıverdi, kendisini eleştirenlerin de yönetime almadığı adaylar olduğunu vurguladı.

Genç arkadaşlar...

Tanrıverdi, şöyle devam etti: “Biz iflas ertelemeden geçen ay çıktık. Ben 40 yıldır sektörün içindeyim ve iplikten konfeksiyona her aşamada görev aldım. Birçok firma kurdum, son 10 yıldır da yöneticilik yapıyorum. Bu dönem aday olmayabilirdim ama sektörden devam etmem yolunda talep gelince yeniden aday oldum. Bundan sonraki dönemde genç arkadaşlarımızı hazırlayacağız, onları öne çıkaracağız.”

Tasarım Üniversitesi kuracak

İHKİB’İ Türkiye’nin en çok proje gerçekleştiren birliği yaptıklarını dile getiren Tanrıverdi, gelecek döneme ilişkin projelerle ilgili şunları söyledi: “Tüm eğitim birimlerimizi Tasarım Üniversitesi kurarak tek çatı altında birleştireceğiz. Şanlıurfa’da çalışmalarını sürdürdüğümüz Hazırgiyim Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) projesini tamamlayacak ve sektörümüzde yeni bir dönemi başlatacağız. Burada ihale aşamasına geldik. İhracatçılarımızın fuar ve yurtdışı mağaza desteklerine daha kolay ulaşabilmesi için bürokrasiyi azaltacak çalışmalar yapacağız. Firmalarımızı kurduğumuz portal üzerinden direkt alıcılarla karşı karşıya getirecek, sektörümüzün dünyadaki pazar ağını daha da genişleteceğiz. Girişimlerimizle Eximbank kredilerinden faydalanabilmek için istenen bankalardan teminat mektubu getirme şartı değiştirildi. Bundan sonra firmalarımız ihracat evraklarını teminat göstererek Eximbank kredilerinden yararlanabilecek.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)