E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİflas eden kent artık suç merkezi---

İflas eden kent artık suç merkezi

İflas eden kent artık suç merkezi
21 Şubat 2014 - 02:35 borsagundem.com

Bir dönem dünyanın en büyük otomotiv şirketlerine ev sahipliği yapan Detroit, iflas etmesinin ardından şimdi de suç oranlarıyla gündemde

ABD'nin ve dünyanın en büyük otomotiv devlerini ağırlayan bir dönemin gözde sanayi şehri Detroit, ülkenin en tehlikeli şehirleri listesinde ilk sırada yer aldı.

Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) yıllık suç verilerine dayandırılarak hazırlanan rapora göre, geçen yılın ilk altı ayında en fazla suç Detroit'te işlendi.

Raporda 200 binden fazla kişinin yaşadığı şehirler göz önüne alınırken, geçen yılın ilk 6 ayındaki şiddet suçlarının, 2012 yılının aynı dönemine göre kıyaslandığı, ulusal bazda suç oranlarında genel bir düşüş olmasına karşın, suç oranlarının zaten yüksek olduğu kentlerdeki suç oranının değişmediği belirtildi.

LİSTENİN EN BAŞINDA

Listenin ilk sırasında yer alan Detroit'te geçen yılın ilk 6 ayında, adam öldürme ve ağır saldırı suçlarının yüzde 5 düştüğü, ancak tecavüz oranının yüzde 46, hırsızlık oranının ise yüzde 8 artış gösterdiği kaydedildi.

En fazla suç işlenen şehirler listesinde ikinci olan California'nın Oakland şehrinde ise önceki yıllara kıyasla şiddet suçlarının arttığı, hırsızlık vakalarının yüzde 30'e varan oranlarda yükseldiği ifade edildi.

ABD'nin suç oranı yüksek bir diğer şehri ise Missouri eyaletine bağlı St. Louis oldu. Kentte geçen yılın ilk yarısında tecavüz oranının yüzde 60 düzeyinde arttığı kaydedildi.


İFLAS ÖNCESİNDE DETROİT DÜNYANIN ÖNEMLİ OTOMOTİV MERKEZİYDİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)