E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİfade için gece getirme dönemine son---

İfade için gece getirme dönemine son

İfade için gece getirme dönemine son
23 Ekim 2021 - 08:56 borsagundem.com

Dördüncü yargı paketi kapsamında yapılan değişikliğin yürürlüğe girmesiyle sadece ifade alınması için gece yakalama ve zorla getirme dönemi sona erdi.

Yaklaşık 1.5 aylık süreçte, ifade alınmak üzere mesai saatleri dışında yakalanan ve belirlenen tarihte Yargı mercii önünde hazır bulunmayı taahhüt eden 2 bin 711 kişi, Cumhuriyet savcısının emri doğrultusunda serbest bırakıldı. Böylece bu tip kararların gece infazından kaynaklı mağduriyetler ortadan kaldırıldı.

YENİ UYGULAMA NASIL?

Yeni düzenleme ile gece yakalanan kişilerin durumu emniyet ya da jandarma görevlilerince sistem üzerinden kontrol ediliyor. İfadesi alınmak üzere mesai saatleri dışında yakalanan ve belirtilen tarihte yargı mercii önünde hazır bulunacağına dair taahhütte bulunan kişinin durumu saat kaç olursa olsun Cumhuriyet savcısına bildiriliyor. İlgili kişiler, Cumhuriyet savcısının emir vermesi üzerine serbest bırakılırken, bu karar bilişim sistemine de işleniyor.

YERİNE GETİRMEYENE PARA CEZASI

Yeni uygulama kapsamında serbest bırakma her yakalama emri için ancak bir kez uygulanabiliyor. Taahhüdünü ihlal eden kişi, bu imkândan bir daha yararlanamıyor. Ayrıca taahhüdünü yerine getirmeyen kişiye, yakalama emrinin düzenlendiği yer Cumhuriyet savcısı tarafından para cezası veriliyor.

(Hürriyet)Oya Armutçu

Yargıda dijital dönüşümde yenilik: UYAP 'Cep'e girdi

 

WSJ, hisse alıp satan yargıçları yazdı

 

Pandora Belgeleri yargıya taşındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri 23 Ekim 2021 23:00

    Hayret hiç inandırıcı değil

  • Hehe23 Ekim 2021 20:31

    Kimlee getirilir acaba demiyorum kimi yildirmak isterlerse onudur kesin hirsiz zaten hep belli ne iceride ne gece alinir

  • asuman23 Ekim 2021 17:49

    sayin baskanim sokaklar pislik alkolluk ve hirsizlik ve diger uyusturuc var denetim denetim bekciler saat 4 gorev baslasin sokak icki icen cocuklar bunlari görüyor hemde gündüz gözuyle sokak icen ceza versin ankara ulus itfaye meydan posta cd

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ23 Ekim 2021 11:03

    Böyle yargı kuralları olmaz olsun.polis ve MİT süper çalışıyor fakat adalet sistemimiz çok bozuk belkide afrika ülkelerinden dahi.iyi güzel olmuş suçlulara diyorki daha çok suç işleyin daha çok adam öldürün daha çok tecavüz yapın daha çok her şeyi yapın diyor.yani devletin adalet sistemi yoktur herkes kendi adeletini yapsın deniliyor.diyelim ki suçlu suç işledi sen suçu işle ve sabaha kadar da yurt dışına veya il dışına kaç olmuş.işte bunları yapa yapa önüne gelen milletvekili hiç korkmuyor ağzına geleni söylüyor ülke yanmış bitmiş yıkılmış kimin uğrunda.Ak Parti ve MHP iyi ce zivanadan çıktı fakat karşısında kafası çalışan vizyonları ve projeleri olan bir tane parti  olsun kesin seçimi kazanır.bugün dünyanın süper devletlerine adalet anında çalışıyor.

  • BORSACI23 Ekim 2021 09:54

    hukuk mukuk yok tacizci tecavüzcü cani bile tutuksuz yargılanmak üzere salıveriliyor hukuk bazı kişiler için var.onlarda belli.

  • Sfr23 Ekim 2021 09:34

    Biraz allayıp pullayın içi boş gibi zira