E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİdlib'ten göçe M-60 kalkanı---

İdlib'ten göçe M-60 kalkanı

İdlib'ten göçe M-60 kalkanı
04 Eylül 2018 - 03:18 borsagundem.com

İdlib'te gerilim artarken TSK, sınır hattında teyakkuz halinde. Sınıra personel ve zırhlı sevkıyatı yapılıyor. Modernize edilmiş M-60 tanklarının sınıra sevk edilen araçlar arasında olması da dikkat çekiyor

Suriye'de rejim güçlerinin İdlib’e yönelik askeri harekâtının olası sonuçlarına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sınır hattında teyakkuz haline geçti. TSK, İdlib vilayetinin sınır olduğu Hatay bölgesine yoğun personel ve zırhlı sevkıyatı yapıyor. Sınır hattında görevli askeri personele Türkiye’nin farklı bölgelerinden takviye gönderiliyor.

Aynı şekilde bölgeye TIR’larla sevk edilen tank sayısında da artış var. Gönderilen zırhlı paletli araçlar arasında modernize edilmiş M-60 tanklarının olması dikkat çekiyor. Bu tanklar yeni iklimlendirme (Özel klima donanımı) sistemiyle bölge koşullarına uygun zırhlı araçlar arasında yer alıyor.

Tanklarda göç hareketliliğini gözlemede faydalanılacak yakın mesafe gözetleme sistemi de bulunuyor. Tanklar ayrıca füzelere karşı lazer uyarı sistemi, 12.7 milimetre SARP uzaktan kumanda edilen silah sistemi, ASELSAN sürücü görüş sistemi ve zırhı güçlendiren koruma astarına da sahipler.

ATME KAMPI HAZIR

TSK unsurları ile diğer istihbarat ve güvenlik güçleri olası bir hareketlilikte göç dalgasını, Suriye toprakları içinde karşılayacak. Bunun için bölgede bulunan Atme Kampı’nın yeni göç dalgasına hazır olması için genişletme ve yenileme çalışmaları devam ediyor. TSK’nın İdlib’i çevreleyen şekilde 12 ayrı gözlem noktası bulunuyor. Gözlem noktalarının güvenliği beton bariyerler ve ateş destek unsurlarıyla güçlendirildi. Türk birliklerine sığınmaya çalışan göçmenlere yönelik radikal unsurlar veya rejim güçlerinden bir müdahale olması halinde, bunlara da anında misliyle karşılık verileceği bildirildi. (Hürriyet / Uğur Ergan)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM 04 Eylül 2018 09:19

    suriyedeki tüm teröristleri idlibe yıgdılar bizim çözmemizi bekliyorlar.tecrübeli silahlı kuvvetlerimize çok ihtiyaç var..teröristleri usturublu bi şekilde suriyenin güneyine sevk etmeliyiz.abd nin yöntemini aynen uygulamılıyız

  • Bika04 Eylül 2018 07:26

    Üç taraftan Suriye ordusu tarafından kuşatma altına alınan İdlib'den kaçacak teröristler mülteci kılıfına bürünerek Türkiye'ye sığınmaya çalışacaklar.