E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİdlib'den iki şehit haberi---

İdlib'den iki şehit haberi

İdlib'den iki şehit haberi
27 Şubat 2020 - 00:32 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'deki hava saldırısında iki askerin şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına hava saldırısı düzenlendiğini ve saldrı sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını duyurdu. 

MSB'nin Twitter adresinden yapılan açıklamada, bölgedeki rejim hedeflerinin derhal ateş altına alındığı ve alınmaya devam edildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz. Unutulmamalıdır ki şehitlerimizin kanı hiçbir zaman yerde bırakılmamış, bundan sonra da bırakılmayacaktır."

"114 rejim unsuru etkisiz hale getirildi"

Açıklamada, "Bölgedeki çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre, bir hava savunma füze sistemi, bir ZU-23 uçaksavar, bir tanksavar, üç tank, bir mühimmat aracı, iki iş makinesinin imha edildiği, üç tankın ele geçirildiği, 114 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir." ifadelerine yer verildi.


 UZMAN ONBAŞI ŞÜKRÜ ELİBOL          UZMAN ÇAVUŞ SONER ENES BAYKUŞ

Şehit Elibol'un Samsun'daki babaevinde yas var

Şehitlerden Uzman Onbaşı Şükrü Elibol'un Samsun'daki baba ocağına acı haber ulaştı.

Şehit Elibol'un Alaçam İlçesine bağlı Umutlu Mahallesi'ndeki babaevine acı haberi, Kaymakam Fikret Zaman, Belediye Başkanı İlyas Acar ile askeri yetkililer verdi.

Gözyaşlarına boğulan şehidin annesi Vahide Elibol, mahallede hazır bekletilen ambulansa alınarak sakinleştirilmeye çalışıldı.

Baba Fikri Elibol'un ise 2 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehit askerin evine ve mahalleye Türk bayrakları asıldı.

Bu arada, şehit Elibol'un 8 aylık hamile eşi Özlem Elibol ile 2 yıl önce evlenerek Tekirdağ'a yerleştiği öğrenildi.

Samsun Valisi Osman Kaymak da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Samsunlu hemşehrimiz Uzman Onbaşı Şükrü Elibol'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır, aziz milletimize başsağlığı dilerim." ifadelerine yer verdi.

KAHRAMANMARAŞ'TAKİ BABA OCAĞINDA GÖZYAŞI

Piyade Uzman Çavuş Soner Enes Baykuş'un (24) baba ocağına ateş düştü.

Hacı Mustafa Mahallesi'nde yaşayan Ali ve Zeynep Baykuş çiftine acı haberi yetkililer verdi. 3 çocuklarından biri olan Soner'in şehadet haberini alan Baykuş çifti gözyaşlarına boğuldu. Baba ocağına Türk bayrakları asılırken, yakınları ve komşuları da eve akın etti.
Evli olan şehit Soner Enes Baykuş'un yarın Kahramanmaraş'ta düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eee27 Şubat 2020 10:06

    uçak uçuramıyorsun uçak.... o orduyu zamanın dakandile sürsen kökü kazınırdı pkk nın

  • Amaç ne diyen ahmaklar?27 Şubat 2020 10:33

    İyi o zaman geri çıkalım serseme bak!  Yok yav?  Suriye de hiç yok pkk lı değil mi?  

  • Amaç ne diyen ahmaklar?27 Şubat 2020 08:06

    1-Eğer bu sorunuzda samimi iseniz   Hatay dan Hakkari ye kadar sınırımızın  sayıları arttırılmış  pkk itleri ile çevrili ve de Amerika ın verdiği modern silahlar ile ateş altında olması daha mı hoşunuza giderdi sorusunu cevaplasın!             2-Kendi halkını çoluk çocuk demeden bombalayan bir alçak ile ne anlaşması yapabilirsin?  Kör müsünüz?  Oradan oraya kaçan insanlara terörist diyecek kadar da alçak!  Birileri de onlara arka çıkacak kadar alçak!  Denizden  karadan  Türkiye nin  sarılmaması için yapılanlar elzemdir, zaruridir. Anlamak istemeyen de ya alçaktır, ya da ahmaktır.  Türk ordusunu oraya işgal yapmaya gitmiş gibi gösterenler de süper değil  hiper alçaktır.  Çok merak ediyorum bu alçaklığın öncülüğünü yapanların akıbetini!  Pislik içinde gebereceklerini de anlamak zor değil.

  • Amaç ne diyen ahmaklar?27 Şubat 2020 10:29

    Üzerine gelen it sürüsüne karşı  ya savunma yaparsın ya kaçarsın; i elini başına dayayıp düşünmezsin sersemlerin mangabaşısı!  O zavallı insanlar da  düşünmüyor; ya kaçıyor ya da savaşıyor.  Geldikleri zaman ilk önce senin  s...ni  hal ederler!   ondan da şüphen olmasın  Seni bir güzel hal ederler sen düşünmeye devam et  fin fan

  • fafa27 Şubat 2020 09:40

    Senden farklı düşünene neden hakaret ediyorsun,senden farklı düşünemezler mi,herkes senin gibi düşünmeye mecbur mu?

  • amanin amanin27 Şubat 2020 07:51

    Eyyyy putin desene reis...niye demiyon?

  • Ali27 Şubat 2020 07:50

    Hiç bir savunma sistemimiz yok mu askerimiz bu kadar kolay niye şehit oluyor ,gözlem kulelerine radar ve uçaksavar koysanıza amaç ne

  • Vatandaş 27 Şubat 2020 06:53

    Suriye de Libya’da amaç ne!!!!! Suriye de YPG (arkasında ABD)engellemek? Ama Esadla (arkasında Rusya)savaş! Esad’la uzlaşma iyi olmaz mı

  • Virüs27 Şubat 2020 01:39

    Ya yakın yıkın yada geri çekilin. Askerlerimiz ölüyor biz süre vermişiz bekliyoruz. Misli ile karşılık deyil askerlerimiz ölmesin istiyoruz. Elli kere ruslarla görüşülüyor basında hep aynı açıklama. Neyin pazarlağı bu, gerçekler açıklansın.

  • Afyonlu27 Şubat 2020 01:25

    Suriyeye demokrasi getirme macerasının bedeli bunlar! Allah (c.c.) güvenlik güçlerimizi korusun.

  • berk27 Şubat 2020 00:58

    Allah rahmet eylesin.Şehitleri hava saldırılarında veriyoruz.Hava saldırılarına karşı acil bir çözüm bulmamız gerekiyor.

  • Mehmet27 Şubat 2020 00:42

    Şu uçaklardan bir kaçını indirelim. . Bir daha yaklasamazlar. . Teknolojimiz var.. ne duruyoruz. .

  • Tar27 Şubat 2020 01:41

    Hava saldırısını düzenleyenler kimler belli mi ? Beli olmadığına göre ya rusya ya rejim.

  • Muhsin Y. 27 Şubat 2020 01:39

    Rusların bi kere uçağını düşürdük etek giydirdiler. Yazık evlatlara. Ordu orada serçe gibi Atmacalardan saklanıyor.

  • ...27 Şubat 2020 00:42

    Başımız sağolsun... Yine bir bakanın, vekilin oğlu gibi sevdiği şerefli askerimiz topraklarına geldi...Bİzim askeri araçlara saldırı var mı? tank, zırhlı taşıyıcı, araçlar felan ? resmi açıklama hiç gelmiyor. neden acaba.endişelenmelimiyiz?