E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİdlib'de ateşkes için anlaşma sağlandı---

İdlib'de ateşkes için anlaşma sağlandı

İdlib'de ateşkes için anlaşma sağlandı
10 Ocak 2020 - 18:20 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rusya Federasyonu ile sağlanan mutabakat çerçevesinde; İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisinde 12 Ocak 2020 saat 00:01’den itibaren ateşkes uygulaması başlatılacaktır" ifadeleri kullanıldı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Rusya Federasyonu ile sağlanan mutabakat çerçevesinde; İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisinde 12 Ocak 2020 saat 00:01’den itibaren ateşkes uygulaması başlatılacağını duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi: 

"İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisinde; hava / kara saldırılarının durdurulması, can kayıpları ile yeni göç akımlarının önlenmesi ve hayatın yeniden normale döndürülmesine katkı sağlamak maksadıyla, Türkiye ve Rusya Federasyonu ateşkes rejiminin uygulanması konusunda mutabık kalmışlardır.

Bu kapsamda; 12 Ocak 2020 saat 00:01’den itibaren ateşkes uygulaması başlatılacaktır."

Dün, Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, İdlib Gerilimi Azaltma Bölgesi’nde Moskova saatiyle 14.00’te (TSİ ile aynı) ateşkes ilan edildiğini duyurmuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)