E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİdil'deki operasyonlar sona erdi---

İdil'deki operasyonlar sona erdi

İdil'deki operasyonlar sona erdi
08 Mart 2016 - 18:55 borsagundem.com

Şırnak'ın İdil ilçesinde 18 Şubat'ta başlatılan operasyon sona erdi.

Şırnak'ın İdil İlçesi ile Dirsekli Köyü'nde 16 Şubat saat 23.00'ten itibaren hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için konulan sokağa çıkma yasağı ile birlikte yaklaşık 4 bin polis ve jandarma özel harekat timlerinin katıldığı operasyonlar bu akşam saatlerinde tamamlandı. 'Şehit Polis Ersin Yıldırım' adı verilen operasyonlar ilçenin hendek ve barikatların bulunduğu Yeni Mahalle ve Turgut Özal Mahallesi'nde yoğunlaştırıldı. Operasyon sürecince 114 PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

1 TON PATLAYICI İHMA EDİLDİ
İdil'de akşam saatlerinde ise Turgut Özal Mahallesi'nde PKK'lıların sokağa tuzakladığı yaklaşık 1 tonluk patlayıcı güvenlik güçleri tarafından tespit edildi. Patlayıcı gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra yerinde infilak ettirilerek etkisiz hale getirildi. Şiddetli patlama tüm ilçede duyulurken, yükselen dumanlar ilçenin üzerini kapladı.

PKK'YA AĞIR DARBE
Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonların devam ettiği İdil’de etkisiz hale getirilen 19 teröristin arasında, "Kendal" kod adlı, telsiz adı "Rojger" olan İdil’in Turgut Özal Mahallesi sorumlusu, İdil KCK Sorumlusu “Adnan” kod adlı Abdullah Ecevit, "Nurhak" kod adlı, ismi bilinmeyen 12 yıldır kırsalda görev yaptığı belirlenen tecrübeli teröristler, "Rodi" kod adlı Fuat Kaşbaş, "Reşit" kod adlı İdil Orta Alan Sorumlusu bulunduğunu bildirdi.

PKK’ya büyük darbe vurulan operasyonda, sözde liderlerin kullandığı 7 M-16, 11 Kaleşnikof, 2 Kanas keskin nişancı tüfeği ile 2 roketatar ele geçirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)