E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİdealist Danışmanlık hisselerine tedbir getirildi---

İdealist Danışmanlık hisselerine tedbir getirildi

İdealist Danışmanlık hisselerine tedbir getirildi
23 Kasım 2018 - 18:53 borsagundem.com

BİST, İdealist Danışmanlık (MCTAS) hisselerinde 15 gün süreyle açığa satış ve kredili işlemler yapılamayacağını açıkladı

Borsa İstanbul, geçtiğimiz günlerde unvanını İdealist Danışmanlık olarak değiştiren MCT Danışmanlık (MCTAS) hisselerinde tedbir kararı aldı.

BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, MCTAS hisseleri Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 26 Kasım 2018 günü seans açılışından itibaren, 10 Aralık 2018 günü seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

KAP'ta yer alan açıklamada tedbir kararıyla ilgili ayrıca şu ifadelere yer verildi:

VBTS kapsamında getirilen tedbirler; A, B, C, D grup değişimi, pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir.

HİSSE KODU DA DEĞİŞİYOR

MCT Danışmanlık’ın unvanının İdealist Danışmanlık olarak değiştirmesi sebebiyle, hisse kodunda da değişiklik yapılacak. Borsada MCTAS olarak işlem gören hissenin kodu 3 Aralık 2018 tarihinden itibaren IDEAS olarak değiştirilecek.

MCT Danışmanlık'ın unvanı değişti

MCT Danışmanlık’ın hisse kodu değişiyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)