E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİddianameden 14 Aralık çıktı!---

İddianameden 14 Aralık çıktı!

İddianameden 14 Aralık çıktı!
17 Aralık 2014 - 07:01 borsagundem.com

Tahşiyeciler operasyonunun ardından hazırlanan iddianamede Mehmet Doğan başta olmak üzere 40 kişi terör örgütü kurmakla suçlanıyor

Aralarında gazeteci ve polis müdürlerinin de bulunduğu 31 kişi hakkındaki 14 Aralık soruşturmasının dayanağı olan “Tahşiyeciler” soruşturmasının iddianamesinde 40 kişi “terör örgütü kurmak, yönetmek”, “terör örgütüne üye olmak” ve “tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak” iddiasıyla suçlanıyor. Milliyet'in haberine göre, dönemin özel yetkili savcılarından Kadir Altınışık tarafından hazırlanan 95 sayfalık iddianamede, sanıkların El Kaide örgütünü destekledikleri, ılımlı söylemlere sahip dini cemaat liderlerini hedef aldıkları ve şiddeti yöntem olarak benimseyerek şeriat esaslarına dayalı devlet kurmaya çalıştıkları iddia ediliyor.
12 Mayıs 2010 tarihli iddianameye göre ‘Molla Muhammed’ olarak bilinen emekli imam Mehmet Doğan örgütün lideri ve İstanbul, Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde adamları var. Ayrıca Azerbaycan ve Almanya’da da adamları vasıtasıyla faaliyet yürütüyor. Doğan liderliğindeki yapı El Kaide’yi ‘manevi olarak’ destekliyor ve silahlı mücadelenin ‘ilmi kanadını’ oluşturuyor.

Kitaplar ele geçirildi

İddianamede sanıkların ev ve işyerlerindeki aramalarda el bombası ve mermilerin bulunduğu, örgütün temel dokümanlarının ‘İzac’ül Kur’an, Esrarname, İkazname, ve Cihadname’ isimli Kitaplar olduğu ifade edildi. Mehmet Doğan’a ait olduğu belirtilen İcaz’ül Kur’an dışındaki kitapların yazarının belli olmadığı ancak Doğan tarafından yazdırıldığı ve örgütün ideolojik altyapısını oluşturmak için     eğitimlerde kullanıldığı değerlendiriliyor. Bu kitap ve dokümanlarla ilgili polis raporu ise şöyle:
Esrarname: “Duhan ve Tevbe surelerinin yorumlanarak 11 Eylül saldırılarının meşrulaştırılmaya çalışıldığı ve bu saldırıların dini kaynaklardan alınan referanslarla daha önce Kuran’da haber verilen Müslümanların bir intikamı olarak sunulduğu, 11 Eylül saldırılarının Bedir Savaşı’na benzetilerek kutsallaştırıldığı... Cihadname: “El Kaide saldırıları masum gösterilmek suretiyle örgüt üyelerinin şiddete yönlendirildiği...”
İkazname: “Ülkemizde yaşayan dini azınlıklara karşı düşmanlık hislerini körükleyici yorumların olduğu değerlendirilmiştir.”

Kod: ‘Hoca Abi’

İddianamede Doğan ve çevresindeki kişilerin kod adı kullandıkları, toplantılarında ve telefon görüşmelerinde gizliliğe dikkat ettikleri de vurgulanıyor. İşte iddianamedeki kod isimler:
Hoca Abi: Mehmet Doğan’ın kod ismi
Ubeyd: Turgut Yıldırım’ın kullandığı kod isim
Taziye: Sohbet
Aytuçlar: Örgüt kitaplarının yazıldığı
Muş’taki ev
Çorba: Sohbet
Barla: Ümraniye’de örgüt mensuplarının kullandığı ev
Aidat: Örgüte ödenen aylık para

Tapeler iddianamede

Mehmet Doğan’ın telefon konuşmalarına da yer veriliyor. Onlardan biri şöyle:
Mehmet Doğan: ‘Bütün Türkiye’yi gizli bir grup var, Türkiye’yi perişan ediyor.’
X Şahıs: ‘Onlar yapıyor, o Müslüman zannettiklerimiz yapıyor.’
M.D: ‘Onların altında, Müslüman değil; gizli bir dünya grubu var, onlar yapıyor, bunlara yaptırıyor.”

İşte ihbar mektubu

“Tahşiyeciler” olarak adlandırılan grub hakkındaki iddianamede, soruşturmanın İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün 24 Nisan 2009 ve TEM Şube Müdürlüğü’nün 4 Mayıs 2009 sayılı yazıları üzerine başlatıldığı belirtiliyor. Ayrıca iddianamede Mehmet Doğan hakkında isimsiz, imzasız ve tarihsiz olarak gönderildiği belirtilen bir şikayet mektubu ve ekindeki CD’ye de yer veriliyor. Mektubun kayıp olduğu, emniyetin arşivlerinde bulunamadığı iddia edilmişti. İddianamede o mektuptan bölümler de yer alıyor: İddianameye göre mektupta: “Hoca Abi olarak bilinen Mehmet Doğan’ın muş ilindeki örgüt mensupları tarafından El Kaide Terör Örgütü’nün yayın organlarından www.diriliszamani.com adlı internet sitesi aracılığıyla El Kaide terör örgütüne destek vermek için para topladığını, özel seçilmiş bazı kişileri Afganistan’a El Kaide terör örgütü lideri Usame Bin Laden’in yanına gönderdiğini, Azerbeycan’da ticaret yapan Hüseyin B. isimli şahsın örgüte yaklaşık 2 trilyon para aktardığını, Hüseyin B.’nin örgüt lideri Mehmet Doğan’ın kitaplarını Rusça’ya çevirisini yaptırdığı” iddiaları yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)