E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİddia: Fenerbahçe ligden çekilmeyi ciddi şekilde görüşüyor---

İddia: Fenerbahçe ligden çekilmeyi ciddi şekilde görüşüyor

İddia: Fenerbahçe ligden çekilmeyi ciddi şekilde görüşüyor
04 Ağustos 2020 - 23:16 borsagundem.com

TRT Spor muhabiri Yağız Sabuncuoğlu, TFF'nin açıkladığı harcama limitine sert tepki gösteren Fenerbahçe'nin 'ligden çekilme ve yayın havuzundan çıkma ihtimallerini ciddi olarak görüşmeye başladığını' iddia etti

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) açıkladığı harcama limitine tepki gösteren Fenerbahçe'nin, 'ligden çekilme ve yayın havuzundan çıkma' ihtimallerini görüşmeye başladığı iddia edildi.

TRT Spor muhabiri Yağız Sabuncuoğlu'nun sosyal medya hesabı Twitter'dan aktardığına göre, Fenerbahçe yönetimi limitlerin tekrar düzelmemesi durumunda radikal kararlar almayı düşünüyor.

Gazeteci Sabuncuoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Ligden çekilme ve Yayın havuzundan çıkma ihtimalleri ciddi olarak görüşülmeye başlandı. Fenerbahçe yönetimi limitler tekrar düzenlenmezse; bu konuya karşılık olarak radikal kararlar almayı düşünüyor."

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Taraftarlarımızdan sabırlı ve gerektiği takdirde camia olarak atacağımız adımlar için de bir o kadar hazırlıklı olmalarını rica ediyoruz" denilmişti.

TFF HARCAMA LİMİTLERİNİ BELİRLEDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, 2020-2021 Sezonu Süper Lig Takım Harcama Limitleri'ni belirledi.

Açıklamada, kulüpler için belirlenen takım harcama limitlerinin, talimatnamede yer alan gerekçe ve usuller çerçevesinde artırılabileceği aktarıldı.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nın 89. Maddesi kapsamında belirlenen Süper Lig Takım Harcama Limitleri şöyle hesaplandı:

fenerbahce-ligden-cekilme-ve-yayin-havuzundan-cikmayi-ciddi-olarak-gorusuyor-764599-1.

Fenerbahçe'den harcama limitleri için taraftara 'sabır'

Kasımpaşa TFF'ye ateş püskürdü: Ligden çekiliriz

FENERBAHÇE VE KASIMPAŞA'DAN TEPKİ

Fenerbahçe ve Kasımpaşa, kulüplerin harcama limitlerini açıklayan Türkiye Futbol Fededrasyonu'na sert tepki gösterdi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bugün açıklanan ve futbol gerçekleriyle bağdaşmayan takım harcama limitleri, asla kabul edilemez ve uygulanamaz düzeydedir. Kulübümüz ve camiamız, içerisinde bulunduğumuz transfer döneminde bu kabul edilemez saçmalığa karşı her türlü hak arayış mücadelesini sonuna kadar verecektir." denildi.

Yönetim kurulunun finansal durumu düzeltmek adına birçok adım attığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Takım harcama limitlerine dahil olan kalemlerde 2017-2018 sezonunda 92 milyon avroluk harcamayı bir sonraki sezon 82 milyon avroyu geçtiğimiz sezon ise 64 milyon avro seviyelerine indirmiş olup, yüzde 30’luk bir tasarruf sağlamıştır. Ancak açıklanan limitler doğrultusunda bugün bizden beklenen 64 milyon avrodan 18,8 milyon avro seviyesine inmemizdir. Buna hangi açıdan bakarsanız bakın, futbolun gerçeklerinden çok uzak olduğu aşikardır. Kurgusu en başından yanlış tasarlanmış, haksız rekabete sebebiyet veren ve 2019-2020 sezonunda kulübümüze ciddi şekilde zarar veren bu talimatın, bir kez daha önümüzü kesmemesi için camia olarak gereken her türlü mücadeleyi her ortamda sonuna kadar vereceğiz. Bu aşamada taraftarlarımızdan sabırlı ve gerektiği takdirde camia olarak atacağımız adımlar için de bir o kadar hazırlıklı olmalarını rica ediyoruz."

Kasımpaşa Kulübü ise, kulüplerin harcama limitlerini açıklayan Türkiye Futbol Federasyonuna sert tepki göstererek, yönetim kurulunun gelecek sezon lige devam etmeme konusunu gündemine alabileceğini bildirdi.

Türk futbolunda maddi bütün sorumluluklarını üstlenmiş, ülke futbolu için istikbal vadeden, kulüp şirketlerin borçları olmamasına rağmen haksız rekabete mahkum edilmesinin kabul edilemeyeceği kaydedilerek, şu görüşlere yer verildi:

"Gerçeklerden uzak, işi, aşı, umudu ve hayatı futbol olmayan kurul üyeleri futboldan ellerini çekmeli ve kendi işlerine dönerek futbolu, sevdası futbol olanlara devretmelidir. Kulüpler Birliğinin süreçlerde aktif rolü kesinlikle kabul edilmelidir. Kasımpaşa Kulübü, futbolun limit tahsis anlayışının acilen değişmesi, aksi durumda önümüzdeki sezon liglere devam etmeme düşüncesini yönetim kurulu gündemine alacağının bilinmesini istemektedir."

Alınan kararın eşitlik ilkesine aykırı olduğu vurgulanan açıklamada, "Haklı taleplerimiz dikkate alınmalıdır. Yeni bir kaos ortamına sürüklenen Türk futbolunun paydaşları kararın bir kez daha gözden geçirilmesini bekliyor. Bu gidiş futbol gerçeği ile bağdaşmaz. Türk futbolu üstenci bir tavırla yönetilemez. Türk futbolu, 'Böyle yönetiyorum' anlayışına mahkum edilemez. Türk futbolunda kulüpleri dinlemeden yönetme dönemi sona ermelidir." ifadeleri kullanıldı.

En fazla harcama yapabilecek kulüp Galatasaray

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 87,85
En Yüksek: 91,00
En Düşük: 86,85
Değişim -1,29 %
FK: 0,00
PD / DD: -6,34
İşlem Hacmi 110.540.008
Toplam Adet: 1.246.150
Ağırlıklı Ort.: 88,71
YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salim05 Ağustos 2020 22:34

    Hadi güle güle,,kim takar la sizi.

  • Anti05 Ağustos 2020 18:24

    Yallah kümeye

  • he hee05 Ağustos 2020 18:08

    Yine mi. Çekileceksen çekil.

  • Rt05 Ağustos 2020 12:50

    Fener cekilsin adana demir spor gelsin

  • FİNANSŞÖR05 Ağustos 2020 10:50

    bence olayı görüşüp tatlıya bağlansın derim.yoksa ligin tadı tuzu olmaz.

  • Onur05 Ağustos 2020 10:40

    10 teleden %200 Primli sermaye artışı yapılmalı. Fenerbahçe derneğine üyeler dernek oranını ödeyenler sadece sadece halka açık kısım hisseleti almalı. Böyle bir para girişi ile hisseler zansnla bir kaç kat primlenir zaten. Tabi transfer yanlışları devam etnezsse

  • Bora05 Ağustos 2020 10:37

    Böyle saçma sapan söylentileri haber yapmamalı.

  • MeToKo05 Ağustos 2020 10:33

    Birden çekilmesin acır yavaş yavaş çekilsin

  • Vatan sever 05 Ağustos 2020 09:24

    FENERBAHÇE ligden çekilsin bakalım lig nasıl olacak görelim

  • Emrah 05 Ağustos 2020 08:44

    Harcama limiti baştan aşağıya yanlıştır. Diğer süper lig kulüplerinde sıkıntılar olacaktır transfer döneminde görecek herkes 6 ay sonra harcama limitinin yanlış olduğunu fakat iş işten geçmiş olacak fenerbahçe ve kasımpaşa tepki göstermekte haklılar. Ayrıca süper ligden küme düşme kaldırılması da yanlıştı. O zaman süper ligi ilk 3 sırada bitiren kulüpler şampiyon olsun böyle mantık olur mu? Futbol federasyonu yanlış kararlar alıyor. Helede en çok üzülen borcu olmayan kasımpaşa kulübüdür. Umarım federasyon tüm yanlış kararlarından döner.

  • kredi05 Ağustos 2020 08:13

    ali koçun kredi limiti bitiyor aslı bu.şampiyon olunmazsa ki ihtimal yok buna stad ali koç istifa diye.şimdiden söylüyorum aylar sonra olacagı

  • story05 Ağustos 2020 08:11

    hikaye...

  • Mucise Reis ;)05 Ağustos 2020 08:00

    Ligimizin neşesi, eğlencesi, esprili bir takım. Yine bizleri son açıklaması ile neşelendirdirdi ve güldürdü. :D

  • recai05 Ağustos 2020 06:47

    futbol klüpleri döviz cinsinden borçlarını tamamen kapatmalı. 3-5 baldırı çıplak gavur izlemek için yılda 1 milyar dolara yakın döviz harcanıyor, insaf

  • FB05 Ağustos 2020 01:57

    Fenerbahçe hem fenerbahçe payını hem kendşne tahdis edilecek hisseleri ödeyecek şekilde gönüllü işadamları İle 10 tl den tahsisli sermaye artışı yaparak sermayeyi 200 milyona çıkarmalı

  • Türk.05 Ağustos 2020 01:49

    İşinize gelmeyince sayın başkan Tayyip Erdoğan suçlu. Ne kadar kalitesiz insansınız. Al 40 bidon harca dolarları sonra da suçunu başkasına at. Bilmiyorsan istifa et Ali Koç.

  • Anti Şaibe05 Ağustos 2020 19:53

    Ali KOÇ'un futbolu bilmediği doğru ama şampiyonluklarımızı çalan FETÖ destekli Mason Kulübünün bu işlerde hiç mi dahli yok?Hani bu ateş üflemekle sönmez diyen ve şike tiyatrosunun TFF ayağında yer alanları kulübe yönetici yapan şerefsiz yaka numaralı masonları unutmadık. Bu yargı da verecekse versin kararını da 3 Temmuz tiyatrosunun destekçisi mason kulübü artık kendi çalar, kendisi oynar.

  • Frappe hulki05 Ağustos 2020 08:03

    Haklısın, konuşacağına yeni genç yıldızları araştırıp ucuza bul, alt yapıya kıymet ver, başarılı ol, kulüp zenginleşsin. Ali Koç başarısız.

  • fener05 Ağustos 2020 01:31

    ali koç u bitirme planı bu malum güç tarafından mevzu f.b değil

  • Kaçan Grup05 Ağustos 2020 00:09

    fb taraftarını TV aboneliği almamaya davet etsin, bu yeterli olacaktır.

  • Kaçkar KAPLANI04 Ağustos 2020 23:38

    Harcama limiti de neyin nesi? parası varsa versin parasını alsın istediği futbolcuyu. Sen de devlet olarak her kalemde , hatta temel ihtiyaç mallarından bile söke söke aldığın gibi al %18-36 vergini alamıyorsan gelirlerinden kes bu parayı bakalım ötebiliyorlar mı? Askari ücretten bile vergi alınıyorsa bunlardan haydi haydi alıp devlet olduğunu göstereceksin.

  • fb05 Ağustos 2020 12:11

    Pala Fenerbahçeyi Galatasaray ile karıştırdın galiba

  • Av 05 Ağustos 2020 11:05

    Nereye şampiyon oluyor en son ne zaman şampiyonlar ligine katıldı hatırlıyor musun

  • pala05 Ağustos 2020 06:48

    parası yok fb'nin. kredi çekip, devlete vergisini ödemeyyip gavurlara para saçıp şampiyon oluyor

  • 4 yıldızlı cimbom04 Ağustos 2020 23:36

    başkan kendi cebinden versin o zaman kulüp parasını harcamak borcun altına sokmak herkez yapar önemli olan madem başkansın işine gelmiyorsa boş konuşma uygula dediklerini erkek gibi sözünde dur

  • Anti Şaibe05 Ağustos 2020 19:58

    Erkeklik sözünü en son kullanacak olan Mason Kulübü GS'dır(ben demiyorum GS Lisesi Mezunu Engin ARDIÇ ve Yiğit Bulut söylüyor)Her türlü bel altı faaliyetin yapan, FETÖ destekleri ile rakiplerinin şampiyonluklarını tetikçi Cüneyt ÇAKIR ile çalanlar senin gibi konuşamazlar, konuşurlarsa da cevabını alırlar.