E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİddia: ABD Karadeniz'e filo gönderiyor---

İddia: ABD Karadeniz'e filo gönderiyor

İddia: ABD Karadeniz'e filo gönderiyor
08 Nisan 2021 - 22:19 borsagundem.com

ABD ordusunun, Rusya ile gerilimi artan Ukrayna'ya olan desteğini göstermek amacıyla Karadeniz'e savaş gemileri yollamayı düşündüğü bildirildi.

CNN'e konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Pentagon yetkilisi, gelecek haftalarda ABD'nin Karadeniz'e savaş gemileri göndermeyi düşündüğünü açıkladı.

Konuya ilişkin herhangi bir takvimden bahsetmeyen yetkili, ABD Donanması'nın Karadeniz'de rutin olarak sürekli faaliyetlerde bulunduğunu fakat bölgeye savaş gemileri göndermenin "Moskova'ya, ABD'nin durumu çok yakından izlediği mesajını vereceğini" dile getirdi.

"ABD TÜRKİYE'YE EN AZ 14 GÜN ÖNCE NİYET BEYANI BİLDİRMEK ZORUNDA"

Haberde ayrıca, Karadeniz'e savaş gemileri göndermek isteyen ABD'nin gemilerini boğazlardan geçirebilmek için bu niyet beyanını en az 14 gün önce Türkiye'ye bildirmek zorunda olduğu ancak bu bildirimin yapılıp yapılmadığının henüz bilinmediği kaydedildi.

Bölgede şu an herhangi bir saldırı beklemediklerini kaydeden yetkili, bu durumun değişmesi halinde yeni gelişmelere hazırlıklı olacaklarını vurguladı ve ABD hava unsurlarının Karadeniz üzerindeki uluslararası hava sahasında Rusya'nın eylemlerini takip noktasında gözetleme faaliyetlerine devam ettiğini sözlerine ekledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, bugünkü basın brifinginde, Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığmasına yönelik endişelerini bir kez daha dile getirerek, bu konuda NATO müttefikleri ile görüştüklerini açıklamıştı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta mecliste yaptığı konuşmada, Rusya'nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına asker sevkiyatı yaptığını belirtmişti. Donbass bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve AGİT'ten oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020'den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı.

Rusya'dan kritik hamle: Savaş gemilerini Karadeniz'e gönderiyor!

 

Rusya'dan NATO ve Ukrayna'ya sert mesaj

 

Beyaz Saray'dan Ukrayna ve NATO açıklaması

 

Pentagon'dan Rusya'ya: Niyetini ortaya koy

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM09 Nisan 2021 09:26

    1.DÜNYA SAVAŞINA BU AVRUPALILAR YÜZÜNDEN SIVASTOPOLU NASIL ALDIĞIMIZ KATAKULLİ OLAN GEMİLERLE BOMBALADIĞIMIZ İÇİN GİRMİŞTİK.GEMİLERE BOMBALAMA EMRİNİN KİM VERDİĞİNİDE ANLYAMAMIŞTIK.!!!!!

  • anlamak09 Nisan 2021 05:43

    ak partiye oy veren vatadaşların şu gerçeği anlaması gerekli samimi bir şekilde.. kanal istanbulun amacı montröyü delmektir, montrönün delinmesi bizi denge poltikası içinde aciz bırakır zarar verir

  • fafa09 Nisan 2021 12:18

    Montrö'nün tartışmaya açılması,ve Kanal İstanbul bizim Rusya ile aramızı açar,Amerika bizi kullanır.Amiraller bunu gördü,ama mesele darbeye dönüştürüdü.

  • Banane montreden diyene cevap09 Nisan 2021 09:23

    Birader onur seref haysiyetdiye birsey vardir.. cok paraya ramah ediyorsan fuhus yap o zaman.bu anlasmalar nesillerin gelecegini korur, sokak hayvani gibi gunluk yasanmaz degil mi, gelecek te planlanir..

  • Bana ne montrö'den09 Nisan 2021 08:54

    Hiçbirşeye zam gelmeden 1 yıl geçirmek için Amerika ile iyi olmak gerekiyor eğer bu kanal Amerika'nın istediği birşeyse ben de desteklerim kanalı.. Bıktım zamlardan.. Rusya ile fazla iyi olmak Rusya'nın kaderini yaşamak demektir.

  • Bahri09 Nisan 2021 00:03

    Gel gel gümüle gel böğrüme atom bombasııı

  • Okie Dokie08 Nisan 2021 23:16

    Kanal İstanbul için acele edilmesinin sebebi anlaşıldı.

  • ZELİHA KARAKAŞLI08 Nisan 2021 23:04

    Eğer böyle olur ise altının onsu 2000 $ geçer.

  • Erdoğan08 Nisan 2021 22:54

    Topunuz gelin.... dedi geliyorlar 😒