E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİdaş'ın patronuna suç duyurusu---

İdaş'ın patronuna suç duyurusu

İdaş'ın patronuna suç duyurusu
06 Ocak 2017 - 20:38 borsagundem.com

SPK Haftalık Bülteni'nde, İdaş'ın patronu Murat Hilmi İşeri hakkında suç duyurusu yapılmasına karar verildi

SPK Haftalık Bülteni yayımlandı. Bültene göre, İdaş'ın (yeni adıyla Mish Dekorasyon) patronu Murat Hilmi İşeri'ne İdaş Döşeme ve bağlı ortaklığı İdaş Yatak’ın yönetim, denetim veya sermaye bakımından doğrudan veya dolaylı olarak ilişkide bulunduğu şirketlerle gerçekleştirdiği ticari olmayan işlemler sonucunda söz konusu şirketlere yasal faizi ile birlikte en az 5.449.088 TL tutarında örtülü kazanç aktarımının gerçekleştirilmesi nedeniyle Mülga 2499 sayılı SPKn’nun 15/son ve 47-I-A-6 maddeleri ile 6362 sayılı SPKn’nun 21 inci ve 110/b maddeleri gereğince Kurul suç duyurusunda bulundu.

Ayrıca İdaş İstanbul Döşeme Sanayii A.Ş. (yeni unvanı: Mish Dekorasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş., Şirket) nezdinde Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan inceleme sonucunda; Kurulca tespit edilen suçlar nedeniyle (varsa) zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan şirket yöneticileri aleyhine dava açabilecekleri hususu Kurul'un bülteni
ile kamuya duyurulmasına karar verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)