E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİçişleri'nden 81 ile yeni Kovid-19 genelgesi---

İçişleri'nden 81 ile yeni Kovid-19 genelgesi

İçişleri'nden 81 ile yeni Kovid-19 genelgesi
25 Kasım 2020 - 23:50 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığı'nca valiliklere gönderilen genelgeye göre, 4 gün boyunca pazar, toplu taşıma araçları, AVM ve kalabalık yerlerde yoğun denetim yapılacak. Aksaklığa meydan bırakmamak için yerel yöneticilerle koordinasyon sağlanacak

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin Valiliğine gönderilen genelgeye göre, 4 gün boyunca pazar, toplu taşıma araçları, AVM ve kalabalık yerlerde yoğun denetim yapılacak.

Bakanlık'tan gelen açıklama şöyle:

Genelgede koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulmasının salgınla mücadelede, başarı açısından büyük önem taşıdığı belirtildi.

Bugüne kadar vali/kaymakamların koordinasyonunda kamuoyunda görünürlüğü yüksek denetimlerim salgınla mücadeleye önemli katkıları olduğu ifade edilen genelgede 4 gün boyunca yürütülecek olan denetimlerle ilgili de şu bilgilere yer verildi:

1. 26­-27­-28­-29 Kasım 2020 tarihlerinde tüm il ve ilçelerde, vali ve kaymakamların koordinasyonunda; başta pazar yerleri, toplu ulaşım araçları ve alışveriş merkezleri olmak üzere vatandaşların kalabalık şekilde bulunabildiği yerlere yönelik yoğunlaştırılmış denetimler yapılacak.

2. Toplu ulaşım araçlarına yönelik denetimde toplu ulaşım araçları tek tek kontrol edilecek. Özellikle yolcu kapasite sınırlaması, HES kodu ibrazı, maske takma zorunluluğu ve ulaşım araçlarında gerekli hijyen/temizlik tedbirlerinin alınması hususlarına ağırlık verilecek.

3. Her bir pazaryeri için ayrı ayrı olmak üzere pazaryeri yöneticisi ilgili yerel yönetimler tarafından belirlenerek valilik/kaymakamlıklarla ivedi şekilde paylaşılacak.

4. Salgınla mücadeleye yönelik alınması gereken tedbirlerden ve belirlenen kurallara uyulmasından sorumlu olacak pazaryeri yöneticilerinin denetim ekipleriyle iletişimi ve koordinasyonu etkin şekilde sağlanacak.

5. AVM’lere yönelik denetimlerde alışveriş merkezi içerisinde aynı anda bulunabilecek kişi sayısı ve çalışma saatleri kısıtlamalarına uyulması hususlarına ağırlık verilecek.

6. Alışveriş merkezlerinin denetiminde daha önce illere gönderilen genelge kapsamında alışveriş merkezi klima ve filtreleme sistemlerinin bakımı ve filtre değişimlerinin düzenli olarak yapılıp yapılmadığı hususu özellikle denetlenecek.

Vali ve kaymakamlar tarafından yerel yönetimler, genel kolluk kuvvetleri, kamu kurum ve kuruluşları, köy/mahalle muhtarları ile meslek odaları arasındaki koordinasyon sağlanarak gerekli planlamalar yapılacak ve uygulamada aksaklığa meydan verilmeyecek.

Türkiye'de günlük en yüksek can kaybı açıklandı

Bakan Koca bugünün toplam vaka sayısını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş26 Kasım 2020 13:09

    Herşey göstermelik ,laf ola beri gele misali...Hükümet bu salgında sınıfta kalmıştır.Ciddi hiçbirşey yapılmıyor,halk kendi başının çaresine bakıyor.Fahiş fiyatla test yapan özel hastaneleri dahi yola getiremedi.! Hastane sahiplerinden bakan olursa..!!!

  • Bankaci26 Kasım 2020 10:30

    Virüsün yayılması için bu akşam 600 bin kişiye buzağı desteklemesi aktarılacak.virüsten yararlanmak isteyen Türkiyenin lokomotifine gelsin.kimse virüssüz kalmasın

  • Ali26 Kasım 2020 09:48

    Yaa kardeşim, yoğun tedbir neymiş yahu. Halka ceza yazmayı bırakın 9 gün karantina yapın vatandaşa 9 gün için bin lira yardım yapın. Sosyal devlet bunu yapar halkına ceza kesmeye çalışmaz. Nasıl bir hükümet bu yaa

  • Türkoğlutürk26 Kasım 2020 08:57

    Beceriksizsiniz.tek yaptığımız lüks makam araçlarıyla gezmek.ülkenin hangi problemini çözdünüz hiççç.

  • bu dünyadan biri26 Kasım 2020 08:46

    Denetlemeyi  doğru dürüst yapamadınız. Televizyonlara çıkıp konuşmakla olmuyor bu işler. 

  • Psiko26 Kasım 2020 06:44

    Hikaye.önce zabıtalar maske takmalı

  • Berber Bekri26 Kasım 2020 01:07

    Şu illeri geziyorum eskişehir afyon kütahya uşak izmir hiç kont. Kimlik kont.edildiğine maske kont. Uyarı ikaz eğildiğini görmedim bırakın kont. Bekçi polis cadde ve sokaklar da görmedim aracla çakarlarla bi oyana bi buyana gördüm insanların kalabalık bulunduğu yerlerde BEKÇİ ler görevlendirilmeli zira o yerlerde halk çalışanların ikazını dinlemiyor örnek pazar yerleri ,noterlikler,otogar,avm yoğun cadde sokaklar yoksa bitmez dinleyende yok cami cemevi kilise tüm ibadethaneler sıkı denetlenmeli

  • Türkoğlutürk26 Kasım 2020 11:03

    İmam demek istedin,öğretmen derslere devam ediyor.

  • Lale26 Kasım 2020 09:49

    Öğretmenler boş duracağına onlarıda hastanelere vatandaşa yardıma yönlendirmeli.