E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİçişleri Bakanlığı'ndan kapalı alanlara kapatma kararı---

İçişleri Bakanlığı'ndan kapalı alanlara kapatma kararı

İçişleri Bakanlığı'ndan kapalı alanlara kapatma kararı
16 Mart 2020 - 18:06 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında, bu gece yarısından itibaren tiyatro, sinema, lokanta, kahvehane, internet kafe, kapalı çocuk oyun alanları faaliyetlerinin durdurulacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Koronavirüs Tedbirleri" konulu ek bir genelge daha gönderdi. Genelge ile bugün gece yarısı itibariyle tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulacak.

Sivil toplum kuruluşlarının genel kurulları, eğitimleri, insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri bugün saat 00.00 itibariyle geçici olarak ertelenecek.

İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda; Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine bugün saat 00.00 itibariyle durdurulacağını duyurdu.

STK'ların genel kurulları, eğitimleri ve toplantıları ertelenecek

Sivil Toplum Kuruluşlarının (Dernek, vakıf) genel kurulları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının eğitimler dâhil insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri (icra-i zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç) bugün saat 00.00 itibariyle geçici olarak ertelenecek.

Bakanlık söz konusu bu tedbirlere ilişkin vali/kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ilgi Kanun hükümleri çerçevesinde gerekli gerekli tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

Türkiye'de 18 vaka tespit edildi

Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs (Kovid-19) salgını, dünyada 6 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine yok açtı. Türkiye'de şu ana kadar 18 kişide Koronavirüs tespit edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (37)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 17 Mart 2020 09:15

    Bu aşı laik bilim adamları tarafından imal edilince takunyalılar yaptırmasın, halal sertifikası alınana kadar beklesinler zaten bir tarikat lideri virüse gelmemesini söylemiş.

  • Cami kapalı kilise açık 16 Mart 2020 22:43

    Kardeşim kilisede bulaşmıyor mu ? Neden korkuyorsunuz kiliseleri kapamaya? Neden kiliseler de kapanacak denmiyor ?

  • ee16 Mart 2020 22:33

    Her şey tamam ama, camiler neden ? . dini vecibeyi taaa Mekke de yapmak serbest, Gelince 14 gün yemek içmek konaklamak devletten, yurtlarda konakla... Ama mahalle camine gidince yasak. sınırlama var... Hakketen aradaki matematıksel denklemi algılayamıyorum.

  • expert16 Mart 2020 21:24

    nickini bile kafir diye tanımladığı insanlardan alan xfiles,bak arkadas sizler yağmur duasına çıkarsınız yağmur yağmaz üstünüze, bütün Arabistan çöl,senin beğenmedğin avrupa da sürekli yağmur var,Amazonda kabileler çıplak gezer sabah akşam yağmur yağar,bu işler dua ile olmaz avrupa bunu 1200 lü yıllarda veba ile anladı çünkü papazlarda ölüyordu en çok onlar dua etmesine rağmen

  • saray kapatılsın16 Mart 2020 21:20

    Keşke Saray da kapatılsa ama az kaldı milletin üstüne binen en büyük yüktür. Aylık elektrik faturası bile 2 milyon TL..

  • Türkoğlutürk 17 Mart 2020 09:10

    Bar, CHP kadar başına taş düşsün onun açtığı fabrikaları sattınız, hele o kağıt fabrikası nın nasıl yapıldığını öğrensen ağlardın kapandığını görünce, pardon sen sadece Arap çocuklarına ağlar abd askerine ağıt yakar sın.

  • Bar16 Mart 2020 22:28

    chp nin 80 yıldır milletin üzerindeki yükü düşünülürse sen daha çok beklersin

  • Aks1516 Mart 2020 21:55

    Her ülke yönetilmeye ve yöneticilere ihtiyaç duyar. Biz kabile devleti değiliz lafı bir klişe değil bir gerçektir. Atatürkte istanbulda saraylarda yaşıyordu.

  • Ali Demir16 Mart 2020 19:54

    Kısayoldan en az 2 insanın bir araya geldiği her şey kapatılabilir ozman arkadaşlar. Ne toplu taşıma ne avm ne de iş yeri. İnsanlar mecbur birlikte çalışıyor.Marketlerde küçük avm minyatürleri onlarda kapatılsın.Raflara binlerce insan dokunuyor. Vs. Vs.Bunlar tüm dünya için geçerli. İsteklerimizin sonuçlarını da düşünelim.

  • Xfiles16 Mart 2020 19:33

    Biri “bizimdualar değil ilaçlar iyi eder” diye yazmış. Arkadaş hangi dinden ya da dinsiz mi bilmem. Ama biz müslümanlar “ilacı içeriz ve ilacın etkili olması için Allaha dua ederiz.” Çünkü Allah dilemezse hiçbir faydası olmaz. Kafirlere sadece bir müddet tanınır. Onların cenneti dünyadır ama dünya hayatı geçicidir

  • ... 17 Mart 2020 09:12

    Dua yeterliyse niye ilaç içiyorsun.

  • Serdarfm16 Mart 2020 23:50

    3-5 hadsiz din üzerinden algı yapıyor kininizde kudurun müslümanlar olarak her türlü tedbiri alır duamızı ederiz.sizin dininiz size islam bize yeter.Hani o çok korktuğunuz ölüm var ya sizi elbet bulacak.Aklına 'in güvenen maddeperest münafık vs. Covid 19 dan korktuğunuz kadar Allahtan korksaydınız dünya daha güzel bir yer olurdu.

  • expert16 Mart 2020 21:11

    sen ve müslümanlar dua ediyor yağmur için,ama arabistan çöl,bak dominike,bak amazonlara dua etmiyor müslüman değiller yağmur durmuyor belki onlar cennete sen cehenneme ne dersin

  • önce insan16 Mart 2020 20:36

    kendi gibi düşünmeyeni. kendi gibi olmayanı insan yerine bile koymayan bir zihniyet. helal olsun sana

  • İnsanlık sınavı...16 Mart 2020 19:50

    Ancak o içtiğin ilaç ve belkide aşısı kafir diye nitelediğin insanlar tarafından üretiliyor, sem öyle kendini allahın ayrıcalıklı kulu gibi görüyorsan madem, o ilacı da içme.

  • grt16 Mart 2020 19:32

    Vay be siyasi tarihte akp camileri kapattığını görmek se varmış 😂

  • gereksiz16 Mart 2020 19:20

    Camilerin kapatılması çok iyi oldu zaten namaz kılan yok boşa masraf😂

  • Objektif16 Mart 2020 19:35

    İsmin de sana cuuk oturmuş.😂😂

  • Tedbirler kalkarsa tedbirdir 16 Mart 2020 19:09

    İnşallah geçici diye gelen tedbirlerin bazıları sonradan kalıcı hale gelmez.

  • köfteci16 Mart 2020 18:59

    asıl awmler kapatılmalı

  • yuh16 Mart 2020 18:42

    awmler hariç diyen zihniyetin...................

  • utanan var mı ?16 Mart 2020 18:25

    2. dünya savaşında camiler kapandı diye konuşanlar, umarız bugunleri unutmaz. Allah büyük. Aynı olayları bak sana nasıl yaptırıyor. 10 - 20 - 30 yıl sonra cuma namazı kıldırtmadı diye, insan yerden yere vurup söylem yapanlar olacak. ama bügunleri asla yaşamadılar. bilmeyecekler. sadece kitaplardan bir kaç satır okuyacaklar... aynı tvlere çıkıp, 2. dunya savaşında camileri ahır, askeri muhummat ve yiyecek koydular. camilere terbiyesizlik yaptılar dedikleri gibi... Demekki zaman ve durum ne ise ona göre adım atılıyor. taa 2. dunya savaşını 2020 yılından eleştirince konuşanlar biraz utanmıştır. Allah bizleri korusun. Ama biz bütün vergilerimizin imkanı için birlikte mücadele edelim. gerisi hallolacaktır...

  • Bravo16 Mart 2020 20:23

    Ağzına sağlık kardeş süper anlatmışsın durumuda duvara anlatsan belki anlardı. Boşa çaba göstermişsin..

  • Kelle akor16 Mart 2020 19:21

    Sizin bu kadar ahlaksız olmanızı nasıl açıklayacaz ? İslam'da ahlaksızlık yok, yalancılık, yolsuzluk, hile hurda, torpil yok ama sizde hepsi var

  • Ali16 Mart 2020 19:20

    Cok dog ru hatırlatmışı o zor yıllarda düya savaş aclık vürüslerle kılılırken o insanların mucadeleri sayesinde bu cumhuriyet bizlere savaş kıtlık yasatmadı bizim namkörler ne ifdiralar hakaretler o insanların bir gün ahı dutacak o zamanda acaba bir topragımız olacakmı kimbilir

  • expert16 Mart 2020 18:58

    allah mı buyuk,seni dualar değil,ilaçlar kurtaracak

  • ahmet16 Mart 2020 18:57

    sen sapla samanı karıştırıyorsun

  • Alp16 Mart 2020 18:55

    Akp ye laf atıcam diye saçmalamak buna denir. 2.dünya savaşına bulaşıcı hastalık mı vardı da camileri sevgili ŞEF iniz at çiftliği yaptı. Sultanahmet camiinin içindeki atların bağlandığı demirler bugün bile duruyor. O dönemde camilere yapılanlar değil on yıllar yüzyıllarca unutulmaz. Bugün bulaşıcı hastalıklara önlem amacıyla alınan tedbirle cami yanına meyhane açmanın ne alakası var

  • Akc16 Mart 2020 18:49

    Diyelim öyle peki ezanın türkçe okutulmasını ve allah demenin suç olmasını nasıl açıklayacaksınız

  • Türkoğlutürk 16 Mart 2020 18:24

    Bu kötü olay gerçekten güzel yönetiliyor. İlk defa hükümete teşekkür ediyorum.

  • tedbir16 Mart 2020 18:20

    avm ler onu da kapatin kardesim onlar acik olursa ne olcak

  • Borsa.zede16 Mart 2020 18:15

    Dunyayi yoneten buyuk lobi, virus muhabbeti ile dunyaya yatirimcilarina korku salip borsayi dusuruyor, asisi da bence hazirdir mali iyice tooladiktan sonra haberi verirler, maalesef yatirimcisina sahip cikmayan patronlarimiz ve spk var. Patronlar hisse alimi yapsa ne olur ki!

  • Haha16 Mart 2020 18:38

    Masallah bilmedigiz yok

  • Vatandaş16 Mart 2020 18:36

    Bence şuan patronlar işin durduğu bu günlerde nakit akışını nasıl sağlarım diye düşünür. Borsadaki hisseleri değil.

  • mehmet16 Mart 2020 18:29

    bu iş patronları da spk yı aşar

  • ne16 Mart 2020 18:14

    önlem almak sonradan pişman olmaktan iyidir

  • Kamil16 Mart 2020 18:13

    İlan edilmemiş bir OHAL yaşıyoruz sadece resmi ilanı eksik😕