E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİçerden bilgi aldılar, hisse sattılar!---

İçerden bilgi aldılar, hisse sattılar!

İçerden bilgi aldılar, hisse sattılar!
28 Haziran 2018 - 18:12 borsagundem.com

ABD'li dev not kuruluşlarından Equifax'ta insider trading yapıldığı ortaya çıktı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin SPK’sı SEC, ABD’nin en büyük kredi notu kuruluşlarından biri olan Equifax’ın yazılım mühendisi olan yöneticisi Sudhakar Reddy Bonthu’yu insider trading ile suçladı. Şirket, Eylül 2017'de, yaklaşık 148 milyon ABD'li müşterinin sosyal güvenlik numaralarını ve diğer kişisel bilgilerini açığa çıkaran büyük çaplı bir veri ihlali skandalıyla gündeme gelmişti. Bu SEC'in Equifax veri ihlalinden kaynaklanan ikinci davası olduğu bildirildi.

SEC, bugün Atlanta'daki bir federal mahkemede Sudhakar Reddy Bonthu'nun veri ihlalinden etkilenen tüketiciler için bir web sitesi oluştururken aldığı gizli bilgiler üzerinde işlem yaptığını iddia etti.

44 yaşındaki Bonthu, tüm iddiaları reddetti.

Paralel bir davada, Gürcistan'ın Kuzey Bölgesi'ne ait ABD Savunma Bürosu, Bonthu'ya karşı suç duyurusunda bulundu.

Equifax, yaptığı açıklamada, Bonthu'nun Equifax hisselerinin satışını öğrendikten sonra, ticari faaliyetlerinin gözden geçirip şirketle ilişiğini kestiklerini belirtti. “SEC ve Adalet Bakanlığı ile tam bir işbirliği içerisindeyiz ve bunu yapmaya devam edeceğiz. Kurumsal yönetim ve uyumu çok ciddiye alıyoruz ve politikalarımızın ihlallerini tolere etmeyeceğiz ”diye belirtti.

Veri ihlali ortaya çıktıktan sonra, geçen yaz şirkette hisse senedi satan yöneticilerle ilgili soruşturma açıldı. Dört üst düzey yönetici, bilgilerin sızdılırılmasından birkaç gün sonra neredeyse 2 milyon dolarlık hisse sattı. Kurulun özel bir komitesi, bu yöneticilerin satışlarının uygunsuz olmadığını ve satış sırasında ihlali bilmediklerini tespit etti.

Ancak başka bir yönetici Jun Ying, bu suçlamadan aklanamadı. Savcılar, sızdırılan bilgiler ilen Ying’in 950.000 dolarlık hisse sattığını saptadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)