E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİç pazarda marka savaşı---

İç pazarda marka savaşı

İç pazarda marka savaşı
27 Aralık 2015 - 09:05 borsagundem.com

Perakende markalarının Anadolu'ya yayılması, iç pazarda markasız üretim yapan toptancıları köşeye sıkıştırdı. Şimdi onlar da marka yaratma peşinde

Organize perakendenin son yıllarda sadece büyük şehirler değil Anadolu'nun her yerinde yaygınlaşması, 'no name' denilen markasız ürünlerin durumunu zorlaştırdı. Sadece pahalı değil ulaşılabilir fiyata da satılan markalı ürünler, no name'leri köşeye sıkıştırdı. Osmanbey, Laleli ve Merter gibi piyasalarda markasız ürün üretip satan firmalar çıkmaza girdi. Bu firmalar da kendi markalarını oluşturmaya başladı. 

TÜKETİCİ GÜVEN İSTİYOR 
Tüketicilerin markalı ürüne olan talebi her geçen gün artıyor. Organize perakendenin Anadolu'ya ve tüketicinin büyük bir kesimine yayılmasında öncü olan markaların başında gelen LC Waikiki'nin Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, "Tüketici güven istiyor" dedi. Organize perakendenin Batı'dan Doğu'ya doğru yayıldığını, tüketiciye kaliteli ürün ve marka güvencesi sunulduğunu belirten Küçük, "Anadolu'da Bingöl, Şırnak ve Ardahan dışında mağaza açmadığımız yer kalmadı. Mardin, Erzincan ve Van'da ikinci mağazalarımızı açıyoruz. Perakendede büyük bir dönüşüm yaşanıyor" dedi. Markaların tüketiciye kalite güvencesi sunmasının alışverişteki en önemli faktör olduğunun altını çizen Küçük, şöyle devam etti: "Müşterilerimize uygun fiyat, ürün güvencesi, konforlu bir mağaza alanı sunuyoruz. No name ticaret yapanlar mağazaya sürekli yeni ürün koyamıyor. Tüm bu nedenlerden ötürü tüketici markalara yöneliyor." 

90'IN ÜZERİNDE MAĞAZASI VAR
Kiğılı'nın CEO'su Hilal Suerdem, İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki bütün Anadolu şehirlerinde 90'ın üzerinde mağazaları olduğunu söyledi. Tüketicinin markalı ürünü güven duyduğu için tercih ettiğini belirten Suerdem, "Anadolu'dan franchise talepleri artıyor. Artık markalı ürün pazarı daha da genişliyor" diye konuştu. Özge Yavuz / Sabah 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)