E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİbrahim Kalın'dan BBC'ye 'PKK' tepkisi---

İbrahim Kalın'dan BBC'ye 'PKK' tepkisi

İbrahim Kalın'dan BBC'ye 'PKK' tepkisi
26 Nisan 2016 - 06:04 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Cemil Bayık’ın BBC’ye verdiği röportajı sert sözlerle eleştirdi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Cemil Bayık’ın BBC’ye verdiği röportajı sert sözlerle eleştirerek, “Bu tür, terör örgütünü aklamaya yönelik çalışmaların gazetecilikle bir ilgisi yoktur. Bu terör propagandasına verilmiş dolaylı bir destekten başka bir şey değildir” dedi.

Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

GAZETECİLİKLE İLGİSİ YOK

(Cemil Bayık’ın BBC’ye verdiği röportaj) Bu tür, terör örgütünü aklamaya yönelik çalışmaların gazetecilikle bir ilgisi yoktur. Bu terör propagandasına verilmiş dolaylı bir destekten başka bir şey değildir. Benzer bir şeyi, diyelim ki İngiltere’de terör saldırısı 2007 yılında hatırlayın, metro saldırısını yapan El Kaide terör örgütü mensuplarıyla bir başka ülkenin vatandaşlarının vergileriyle finanse edilen bir haber ajansı gidip böyle bir mülakat yapsaydı ve o terör örgütünün başındaki kişiyi makul ve meşru bir aktörmüş gibi göstermeye çalışsaydı acaba bu ülkelerin, bu haber ajanslarının buna tepkisi ne olurdu? Burada çok benzer bir durumla karşı karşıyayız. PKK’nın şu sözcüsü, bu lideri vesaire ile gidip oralarda buralarda görüşmeler yapıp ondan sonra da PKK örgütünün söylemlerini makul ve meşru taleplermiş gibi empoze etmeye çalışmak, dolaylı olarak terör propagandasına yardımcı olmaktan başka bir şey değildir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)