E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİBB’den Yenikapı’daki araçlarla ilgili açıklama---

İBB’den Yenikapı’daki araçlarla ilgili açıklama

İBB’den Yenikapı’daki araçlarla ilgili açıklama
08 Eylül 2019 - 12:56 borsagundem.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla Yenikapı Meydanı'na getirilen yüzlerce araçla ilgili belediyeden beklenen açıklama geldi.

İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, Yenikapı’da sergilenen lüks araçlar hakkında açıklama yaptı.

Yavuz Erkut’un açıklamaları şöyle oldu:
İhtiyaç fazlası araçlardan sık sık bahsedilmişti. Kamuoyunda da bu yönde bir beklenti ortaya çıktı. Bugün burada belirlemiş olduğumuz ihtiyaç dışı 730 hizmet aracını sizlere takdim ediyoruz. 730 aracın yanı sıra, nisan mayıs ve haziran aylarında da 517 binek aracının kiralanan şirketlere iade edildiğini gördük.

Bir evvelki yönetimin de tasarruf ihtiyacıyla binek araç sayısını azalttığını düşünüyoruz. 31 Mart sonrası 1247 araç sistemden çıkarılmıştır. Toplamda yaklaşık 50 milyon liralık yıllık tasarruf söz konusudur. Zamanın uzamasının temel nedeni verilerle kayıtlar arasındaki farklardır.

 
Birçok alanda çalışmalarımız devam etmektedir. Araçlarda araç takip sistemleri vardır. 2 Haziran ile 23 Haziran arasında yalnızca 339 araçtan sinyal gelmiştir. 1700 aracın nerede görev yaptığı konusunda sorular dile getirilmektedir.

Sistemden çıkan hizmet araçları bizim hizmetimizi etkilemeyecektir. Tasarruf çalışmaları devam edecektir. Elde edilen neticeler kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır.

Verilerle kayıtlar arasında uyumsuzluklar var. Bunlar ya sistemlerin kapatıldığını ya da var olan verilerin silindiğini gösteriyor.

Bu bir israfla mücadele dönemi. Başkanımızın da defalarca dile getirdiği gibi kaynağı tasarrufla sağlayacağız. Buradan elde edilen kaynaklarla daha iyi tasarruflar yapılacağını düşünüyoruz.

Yasla mevzuatta hiçbir belediyede makam aracı yok. Hizmet aracı hepsi.

Yaklaşık 4500 civarı hizmet aracımız var. Toplam rakama baktığımızda yüzde 20’lik bir tasarrufta bulunduk. Protokol ve güvenlik alanında birtakım araçlar sistemde var ancak genel standart şu anda devam eden ihalenin çerçevesinde belli bir standartta gidiyoruz. Her yıl ihale yenileniyor. Yeni standartlar belirlenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (65)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hizmetler durdu.09 Eylül 2019 10:38

    1milyon tl lik, full paket, ekolayzır, fakrika çıkış exenon farlar, 4*4 özellikli .full paket, üstü açılır, elektronık sistem, otomatik camlar, vb. özellikli hizmet araçları. ömrümde böyle arabaya binmedim ben :D kim hangi vatandaş ne hizmet almış bo lüks alman araçlarında ? merak ediyorum. hangi hizmetler aksamış şuan ? :D savunmaları bile milleti istismar ve milleti olaya dahil etmek. yolsuzluk büyür demedi demedi demedyin. bakım onarım fişleri...şirkete araç tamir ettirdik demişleri tampon ön kısım felan fiş almışlar, ama servse gittik vidası bile sökülmemeiş denmişti. yanı devlet kurumları, bilirkişi ile tamire uğrayan araçları bence incelesin. yolsuzluk bakım onarıl tamir plakalı araçlar incelensin. bu olay dallı budaklı olmaya başladı. artık isimde verilsin cezasını bulsun. millet parasını alanıda, sadece x partili diye akyırcaksanız bizdende oy yok.

  • tarık09 Eylül 2019 07:27

    bunlarla hizmet yapmamışlar gezıp tozmuslar

  • Şşş09 Eylül 2019 06:35

    Ey chp nin yalakaları israfı önce kendi belediyelerinizde arayın

  • eee09 Eylül 2019 10:39

    hizmet kurumları hizmet yapar. siyaset hesap verir. halk hesap sorar. varsa bildiğin yaz, söyle . çözülsün. isterse babamın oğlu olsun, israfsa hesabını verir. yemişse o parayı bir bir öder. devlette biterse, biz ne ederiz? korucaz devleti, yaşatıcaz milleti.

  • doğru 09 Eylül 2019 09:15

    israfın chp si akpsi olmaz olaya tarafsız bakın bugün hem ak hem chp li belediyelerde ve bizim sağlam bildiğimiz bazı kamu kurumlarında korkunç israf var, insanların ilk önce harama helale kul hakkına dikkat etmesi gerekiyor ,bu ülkede herkes vatan, millet, bayrak atatürk ve müslümanlığı kimseye bırakmıyor ama insanlar  menfaat peşinde dürüstlük hiç yok hep ben diyor.düşmana gerek yok  bu ülkeye en büyük zararı kendi halkı veriyor...

  • Metin09 Eylül 2019 08:34

    Türkiye’nin yıllardır en borçsuz belediyesi İzmir belediyesidir. Eskişehir’de her yıl dünya kadar turizm geliri oluşup,halka belediye sayesinde bir sürü ek gelir açılırken,yıllardır diğer partiye oy veren Kütahya da ise turizm sıfırdır. Ben demiyorum,devletin resmî kurumlarının rakamları diyor beyefendi.

  • : ))09 Eylül 2019 00:31

    bu x model lüks araçlarla nasıl hizmet yapmışlar merak ediyorum...ayşe teyze kilmalı arabada hastaneyemı taşınmış ? hatice nineye bu lüks klimalı araçlarla, makarna bulgurmu taşınmış ? ahmet abiye bu son model 2019 araçlarla sandalye masa mı taşın mış ? hizmet aracı deniyo da fakir çocunu okulunamı götürmüş son model alman arabası ? yada recep amcaya, kömür mü  taşınmış bu araçlarla ?...  nasıl bir hizmet aşkı bu ? ailece çalışıpda alamayacan bir arabayı beledyeye aldırıp binip,sonrada adına hizmet aracı diyen kişi belediyede ne iş yapıyormuş ? ne işi için kullanmış? kimse merak emiyormu ? devler merak etmiyor mu? para harcanmış yakıt, şöför, işçilik, merak eden yokmu? savcı yokmu bunları soracak ? olay örtpas oluyor, büyük soygun vardır ben onu anlarım. bu iş illa açık kalır...yıllar geçsede, 

  • eee09 Eylül 2019 00:21

    iddalar varsa hesap soracak devlet kurumlarıda vardır. savcılar, hakimler, devlet birimleri iddaları araştırıp raporları inceleyip, tutanaklarla  durumu anlatmalıdır. Bekliyoruz cevapları. vergi veren millet, hesapda sorar. bunuda birileri engellerse, ilerde o engelleyene de devlet hesap sorar.

  • büyük organize bu işler bence08 Eylül 2019 23:29

    ne belediyemiş be... bankamatik memurları ele ele bitmedi.. makam araçları topla topla bitmedi... 1750 makam aracı toplandı, yakıt paraı 20.000 makam aracı çıktı. Daha neler çıkacak Allah büyüktür..DİYANET FETVA VERECEKMİ BAKALIM ? hz ömer ne yaparmış, peygamber efendimiz milletin parası ile neler etmiş, nasıl davranmış, nasıl helallik istemiş. Diyanet konuşur artık bol bol. sayıştayda hukukdan konuşur, sever öyle hukuk konularını. bakalım neler dicek. raporlarda.

  • ekrem bey..09 Eylül 2019 10:31

    İnançlısan Allah kabul etsin kardeşim. Beni bağlamaz kişinin inancı mimamcı. Ben bildiğimi sorar, cevaplar ararım. ADam hırsızlık yapacak, camide 7/24 yatıp kalkacak inançlı diye sormuyacaz? yok dostum imamolsa sorarım hesabını, 5 kuruşun. o inançlı kardeşlerin almanyada yeşil sermayelerle indnçlı diğer kardeşlerini soydu. git onlara anlat inanç, minanç hikayelerini. Lavrınsların peşine git takıl deden gibi, zırf memelekete zararsın

  • ekrem08 Eylül 2019 23:54

    sen işi çözmüşsün diyanete söyleyecek söz kalmamış diyanet zaten iftira gıybet yalan konusunda yalancı iftiracılar konusunda sürekli konuşuyor bir ara müftülüklere veya herhangi bir camiye yolun düşerse musalladan önce senin için erken bilgilendirme olabilir ayrıca kime inanıp kime inanmayacağın konusunda da bilgilendirilebilirsin inançlı insana mıdır güven yoksa inançsız insanlara mı?

  • engellenemedi.08 Eylül 2019 23:23

    Evet bir yolsuzluk daha engellenemedi. ardı ardına sayıştayd a  rapor açıklamak zorunda kaldı..sıra hakim ve savcılarda. hükümet  baskısı onların üzerinde. ama onlarda gün gelecek işlemeye başlayacak. çunku bu işlere göz yumanalarda bu işin parçası olarak devletine ve milletine hesap verecek. Millet sadece, Devletinden korkar....hükümetten deil...   devlet baki..şahıslar ve hukumetler geçicidir... Türkiye de sonsuzdur. varysa yolsuzluk, hesabı sorulur. milletin 5 kuruşu bile değerlidir. hile, hurda, yolsuzluk, şaibe, adma kayırma, 3 kağıt, bunları örtpas eden herkimse oda bu işlere bulaşmış demektir. çıktı günyüzüne, kahvelerde bil ekonuşuluyor. seçimde dip dalga büyüyor... 

  • belirsizlik08 Eylül 2019 23:13

    Clio araçlarla ne gibi hizmet veriliyormuş binip gezmekten başka . Acaba kimlerin altına verilmiş ve bakım yakıt gideri vs hesap dökümlerine bakılsın. Varsa bir yolsuzluk hırsızlık en ağır şekilde yargılansın çünki bu kamu malı.

  • oy vermem08 Eylül 2019 23:12

    atık oy moy atmam. gördüm ya bu haberi. biz yürüyoruz. millet sülalece otomobillerde geziyor. Benzine kadar ben ödüyormuşum. Haberimizde yok, kendileri de demiyor. cehape geldi açıkladı. kendi kendini denetlemeyen bir parti olmuş bunlar. devlet denetimlerini de engelleyen bir sistem kurmuşlar. bizden bu kadar. armuta da armut demek lazım. elma diye diretmek ahireti görmezden gelmektir.

  • ...08 Eylül 2019 21:58

    Güzel şovdu ama chpnin tabanı bile yutmadı bu palavrayı bir dahakine daha iyisini bekliyoruz ekocuğum bu acemiliğin olsun

  • KILIÇ08 Eylül 2019 21:23

     AKP Lİ BELEDİYELERDE BU TÜR TASSARUFA GİTMELİ HAR VURUP HARMAN SAVURMAK ÜLKEYİ EKENOMİK DARBOGAZA SÜRÜKLEDİGİ GÖRÜLMÜŞDÜR .HER KONUDA TASSARUFTAN YANAYIM.

  • Komşu08 Eylül 2019 21:18

    Araçları oraya dizdiniz. Bizim komşu yaşlı teyzeye gelen giden yok. İsraf diye kullanılan aracıda götürmüşsunuz. Siyasi şov yapacak diye kadını mağdur ediyosunuz

  • eeee09 Eylül 2019 10:34

    anlat anlat güzel oluyor, ayşe teyze audi markara 1 milyonluk full paket lüks araçla ne hizmeti alıyormuş ? vah  vahh vaahh ayşe teyse teyzende makam araçsız kaldı :D şakamısın ahahaha

  • : )08 Eylül 2019 23:16

    ah habere söyle ..onlarda haber arıyordu :D şahitlik edersin ahahaha .. hayatınız dümen, dümbelek : ))  millet işsizlikden fakirlikden mağdur olmuş et olmuş anasınındini. 75 tl kg.. bundan büyük mağdurluk mu var... işsizlik almış başını gidiyor, yer gök suriyeli... mağdurun kıralı olduk. 800 bin fark yetmedi sanırım, seçim tekrar ettir 8 milyon olsun fark... millet memnun, tasarruflardan...

  • Komşu08 Eylül 2019 21:48

    Yalandan kim ölmüş

  • Kete 08 Eylül 2019 20:39

    Fox tv bunları haber yaparken, Diyarbakır'daki anaların eylemlerini haber yapmaması çok acınası

  • evet08 Eylül 2019 23:18

    yapıyor. abd nin 500 tır silah verdiğini ve buna rağmen abd müttefiğimiz ile sınır devriyesi attımızıda soyledi.. 25 bin kişilik ygp ye abd müttefimiz demiş açık açık. resmi tercümeli..ama cehape incirliği hala kapatmıyor, kürecikde açık. ve ortak devriyelere başlamış abd askerleriyle.. çok haklısın kardeşim.. : ))) ah haberi kapada dünyadan haberin olsun. cahil galmışsın

  • Halk 08 Eylül 2019 20:37

    Clio araçlarından makam aracı olmaz. 7 tane audi, 1 tane de Mercedes var. Bunları halkı yanlış yönlendirerek israfmış gibi göstermek hatalı. Bunlar halka hizmet için kiralandı. Sanki satın alınmış gibi lanse ediliyor. İade edersin olur gider. Ankara'da da depoda jetski çıkmıştı. 1 hafta haber yaptılar.

  • Dd08 Eylül 2019 20:13

    Kadir Topbaş en güzel hizmetleri kendilerinden olanlara yapmıştır. Bunu istanbul u ziyaret ederseniz görebilirsiniz.

  • Dd08 Eylül 2019 18:51

    ISTANBUL LU DEĞİL LiM AMA. TAKİP ETTİĞİM KADARI ILE. EN GÜZEL HİZMETİ. KADiR TOPBAŞ YAPTI.

  • Ziya08 Eylül 2019 18:28

    Hayatın palavra yalancı imam!

  • 😂08 Eylül 2019 20:49

    Atma ziyaaaa.

  • Yusuf Bey08 Eylül 2019 18:17

    Yahu tamam hadi bunu yedik. Hadi herşeyde israf var onu da yedik. İstanbul batıyordu da sen kurtardın o da tamam. Peki bu zamlar neden? O kadar para kaldı belediyede madem neden zam yapıyorsun Ekrem efendi neden? Dürüstsen bir kuruş zam olmaması lazım üstüne birde indirim gerekli. Şu Gençlere bedava olan sosyal tesis sözüne ne oldu? Son gördüğümde %25 zam yapılmış öğrenciye %20 indirim vardırda

  • Horoz 08 Eylül 2019 17:45

    Her kez birseyler yazıyor, herkez kendi savunduğu tarafı doğru görüyor. Bende şunu diyorum A parti B parti kim bu ülkenin bir kuruşuna kendi tarafına geciriyorsa yiyorsa haksız yere yada bir çakıl taşına peşkeş çekiyor zarar veriyorsa, hepsinin canı cehenneme. Olacak olan dağdaki zorla dağa kaldırılan genclere mehmetciklere oluyor.kim onun bunun uşaklığını yapıyorsa vatanını satıyorsa Allah belasını versin o kadar

  • YENİKAPI 08 Eylül 2019 17:15

    İKİNCİ SERGİ BANKAMATİKLER İÇİN YAPILSIN

  • Tam komedi08 Eylül 2019 16:13

    Siyaset nedir diye sordunmu hiç kendine ?Başa gelen hizmet eder hep zengineAlayı düşünür ne gireceğini cebineHalkı kandırma sanatıdır SİYASET. ////// Aldanma artık dostum kanma bunlaraBunlar için girme tartışmaya , kavgayaBirlik olup hesap sor bütün hırsızlaraYeter artık bu millette ettiğin SİYASET.

  • Dd08 Eylül 2019 15:57

    Hiç bir kurum kuruluş.  Ülke hayirina tasaruf yapmaz. Onları gönderecek kendi adamlarını dolduracak. Bu böyle gelmiş böyle gider. Bunu kimse değiştiremez. 

  • Türkoğlutürk 08 Eylül 2019 15:29

    Vayy bankamatik ler yazıyı öğrenmiş

  • ---08 Eylül 2019 15:21

    A haber vb kanal izleyenlere yorum yapanlar. Siz fox (tilki) tv izleyin. Rupert Murdoch ın kanalı. Türkiye düşmanlarının kanalını izleyin. Bu kanalda iktidarı destekleyen habermi yapsınlar. Tabikide iktidar düşmanlığı haberleri yapacaklar. Mallesef gerçek bu

  • ISRAF 08 Eylül 2019 15:11

    NİYE BU KADAR ZORUNUZA GİTTİ. ISRAF HARAM DEĞİLMİ

  • A08 Eylül 2019 15:57

    Seninde zoruna gitmis

  • Vatandaş 08 Eylül 2019 15:05

    Israfı görmek isteyen başka kapı aramasın adres YENİKAPI

  • Mehmet Ali 08 Eylül 2019 14:34

    İstanbullu ya haktır. Ekrem inanoglu butun araçları toplayıp satsın. Evde mahallede hizmet bekleyenlere telefonla görüntülü hizmet versin. Kendisinde yeni ihaleye çıkıp deri koltuklu klimalı araba sipariş etsin fazla deyil9999adet. 

  • gerçek.08 Eylül 2019 14:23

    cumhuriyet tv yi izledim sadec önde 10 tane kadar markası yüksek araç var ondan gayrısı normal binek ve küşük araçlar. ekomen 1700 tane dedi ve bir müdürün 3 tane  makam aracı bir yazlık bir kışlık birde tatil için demişti hani o araç nerde çıkar belgelerini göster. cumhuriyet tv hiç araçları göstermiyor bir iki chpli vatandaşa soru soruyor onlarda klasik afyıon yutmuş seçmen zaten hep aynı hikaye sarayda saray. şu dünyada sizin kadar süne zaralısı yok inanın chpliler.  şimdi soruyorum chplilere pkk yandaşları size neden oy verdi 2 koltuk içinmi yoksa aranızdaki gizli anlaşma gereği doğu ve güneydoğu illerini onlara vermeniz karşılığındamı bana bunu bir söyleyin lütefn.

  • Aa08 Eylül 2019 15:25

    Osloyu anlat, kim ile kim pazarlık yaptı, cevap yaz

  • keko08 Eylül 2019 14:17

    1700 tane mersedes cip audi var demiştin hiç yok görüntğülerde yalancı çoban. o zaman  sende metroyla dolmuşla otobüsle git işine ve tüm müdürlerin de aynı  gitsin gelsin işine.o zaman derimki helal olsundoğru adamsın.

  • Gazap08 Eylül 2019 14:16

    Fazla söze gerek duymadılar.Sanirim çok germek istemediler.1700 araç nerede diyorlar 530+760 =1290 Yetmez mi?Gizlenenller olduğu na eminim.Yaziklar olsun size.Din tacirleri!

  • hayri08 Eylül 2019 14:10

    istanbul trafiği rahatlayacak bu sene. yoldaki arabaların çoğu beyaz renkte istanbulda. demek belediye ve diğer devlet kurumlarının çalışanlarına dağıttığı araçlaarmış bunlar

  • Fhr08 Eylül 2019 14:35

    Istanbulda trafik rahatlayacak mi 1000 aracla mi.enteresan bir dusunce

  • AhmetK08 Eylül 2019 13:51

    Ekonun yeni yevmiyelileri arac olayı yalan cıkınca mazot olayına baslamıslar.nerede 1700 makam aracı mankurtlar. Ayrıca agustosta yapılan arac ihalesi ne ayak,oncekınden 2 mio fazla bedelle.eko burs verecek diye kanmayın ha,o kanunen mumkun degıl,ekonun baska bir yalanı.hee sucsuz işten attiğib birinin yerine işe alır sizi.burada yalanlarını savunurs7nuz.siz zaten hiç dus meyen bir grupsunuz hemen hemen sahiplenirsiniz yalanını 

  • ?hocam 08 Eylül 2019 14:10

    hocam sen otolarını kiraya veren galericimisin? "eko " demenden belli. düşünce değil nefret kusuyorsun sanki. Büyülk bir ihale elinizden mi alındı ? merak ettim. nefret kusan kelimelerinizden. sanım ciddi bir gelir  kaybına uğradın. Artık böyle hak edersen ilhaleyi alırsın. hak etmiyorsan, havagazı alırsın. paran varsa da doğalgaz   :D

  • Mesut08 Eylül 2019 13:37

    Troller size uzuluyorum burda hemen bisey buluyorsunuz fakat sayistayin acikladiqi mazot konusunda diliniz nerenize kacti ?

  • Misafir08 Eylül 2019 15:26

    Uğraşma boşuna, kavaldan anlat

  • ... 08 Eylül 2019 13:56

    Sen söyle senin nerene kaçtı.

  • muhaha :D08 Eylül 2019 13:35

    Benimde aracım var, ilgili araç kiralama şirketine vereyim par karşılı. Oda belediyeye kiralsın benden aldı otomıbili.... Belediyeden o aracımı ben makam aracı olarak geri alayım, hizmet aracı olarak kullanayım.... bari benzin, mazot, mtv, bakım onarım, lastik patlaması, çizilmesi, otoparkı felan bedavaya gelir. masraf belediyeye, nakitler bana:D  kredi borçlarını da belediyeden alacam kiralame bedeli ile nakitle kaparım. Hizmet amacı ile kullanım araçları söz...  : ))) nasıl olsa bir sürü trol beni savunur, xxp partiliyim derim :D kefenle savunur beni :D kala kala 1 auvçdan az kaldı trollerde, dönüyor, Bülent abla giti oldu trollerde : )) kesin dönüşe başladı ahahah

  • F108 Eylül 2019 13:26

    Açıklamanın başını ortasını izlemek nasip olmadı. Ama en sonunda gazeteci buraya gelen araçların kaçı makam kaçı hizmet aracı diye sordu... Açıklamayı yapan şahsın cevabı olmayınca, soruyla alakası olmayan, zorlanarak bir cevap verdi ve başka soru almadan gitti... İşte o an anladım bu şovdan ibaret.. 5 yıl şovla geçmez. Yazıl olmuş İstanbul'a

  • ---08 Eylül 2019 14:55

    Siz fox (tilki) tv izleyin. Rupert Murdoch ın kanalı. Türkiye düşmanlarının kanalını izleyin. Bu kanalda iktidarı destekleyen habermi yapsınlar. Tabikide iktidar düşmanlığı haberleri yapacaklar. Mallesef gerçek bu.

  • ---08 Eylül 2019 14:29

    fadil Neredeyse tamamı Müslüman olan bir ülkede islamı öne çıkarmayacaksında hristiyanlığımı öne çıkaracaksın. Malum partinin zamanında islamla, kur-an la, camiyle, türbanla, kuran kurslarıyla, imam hatiplerle, din adamlarıyla (daha say say bitmez) düşman olduğunu bilmeyen yok aslanım.

  • Fadil08 Eylül 2019 14:10

    Nerede din bezirgânmı varsa uzak dur!

  • ... 08 Eylül 2019 13:54

    Kurana, ezana, camiye, osmanlıya kim düşmansa, batıya kim yandaşsa ondan uzak duracaksın.

  • ah haber08 Eylül 2019 13:37

    ah haberi aç tamamı yayınlanıyor yoldaşım : ) gardaşım : ) ümmetim : ) din dostum : ) din yoldaşım :) yahu neyiz biz? kafam karıştı rusya mı abd mi? islammı ? ne kardaş yad ayoldaş yada arkadaş yada osmanlı garından ? ne olduk 2019 - eylül ayında  ? neyse Ah haber aç F1orda canlı yayaın tamamı olur bugun.

  • Vatandaş 08 Eylül 2019 13:24

    Pkk bölücü terör örgütüdür. Hdp de siyasi koludur. Bu açık ve net. O zaman chp neden hdp ye destek vermektedir. Terörün neden bunca yıl bitmediği şimdi daha iyi anlaşılıyor. Erdoğan ve Süleyman Soylu terörü bitirmekte karalıdır. Artık terörün bittiği yerlerde vatandaşlar etkinlikler, şenlikler, spor ve doğa etkinlikleri yapmaktadır. Devlet artık terörü ve teröre destek verenleri bitirmeye kararlıdır. Halkımızda buna göre siyaseti izlenmelidir.

  • bilader08 Eylül 2019 17:05

    secim doneminde imralidan mektup okutan, trt ye adamin kardesini cikaran ve hdp secmeninin oyunu isteyen CHP degildi. CHP, HDP'ye oy veren kurt kokenli turk secmeninin oyunu istedi. vatandas teroris degildir, CHP vatandasin oyunu istedi. siyasi parti terorist egilimde olabilir HDP gibi. HDP yoluyla vatandasa oy vermelerini dikte edenler CHP degildi, vatandas bu diktaya karsi koydu ve secimini yapti. bu ayrimi yapamiyorsaniz, koyun kadar ulkeye hayriniz yok demektir. ancak tuketirsiniz. her yer avm olsun, borc para aksin sizde tuketin.

  • Aa08 Eylül 2019 15:28

    Vatandaş hdp ye seçim yardımına neden engel olmadın.

  • astor08 Eylül 2019 13:51

    tererüst olan hdp mi kürt halkımı? oyu chp ye kim verdi hdp mi verdi kürt halkımı verdi.  hdp bin kişi bilemedin 2000 kişi bunlar dagdan istanbula gelip oymu verdi. yoksa kürt  halkımı verdi.  diyar bakırda kurulan mahkemeyle  karıştırmayın. onları berat ettirip devlet dairelerinde işe sokanlarla. bi daha düşün.

  • AHMET ÖZBİR08 Eylül 2019 13:09

    REZİL ettiniz payitahtı be, yeryüzünün incisi İstanbul dört ayda oldu NAKAVT!.. Hizmet edeceğinize 25 yıldır İstanbul'umuzu pırıl pırıl yapanlara çamur atmakla gününüzü gün ediyorsunuz. Sonunda iflas etmiş, pislik içerisinde bir şehri bizlere bırakıp gideceksiniz. Koskoca İstanbul'umuza hizmette kullanılan araç 750 mi 800 mü muhabbeti yapan zavallılar, siz en iyisi 5000 ADET EŞEK ALIN, HİZMET NASIL OLURMUŞ GÖSTİRİN(!)

  • muhaahah08 Eylül 2019 13:39

    Bir tol ağlıyor :D muhahah ...Eşşek alımları başladı istersen işe alım programına beyaz masaya başvur, senden iyisini nerde bulacak beyaz masa :D kaliteli kendini yetiştirmişsin belliki.ihale olur belki tanıdıkla girersin. hahaha

  • Nokta virgül08 Eylül 2019 13:18

    Yorum yazma ya bile gerek yok aslında ama troller in sonu gelmez halk artık yemiyor hocam başka yalanlar bul

  • Ali Taş08 Eylül 2019 13:03

    Sen çatal kaşıksız yemek yiyorsun değilmi imamoğlu ne gerek var çalışanlar otostop çeksin kardeşim

  • Nokta virgül08 Eylül 2019 13:19

    Aynı yorum sana da bi yukarı bak