E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİBB, Haydarpaşa ve Sirkeci Gar ihalesinde elendi---

İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci Gar ihalesinde elendi

İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci Gar ihalesinde elendi
18 Ekim 2019 - 18:56 borsagundem.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerinden İBB iştirakleri hukuksuzca elendi. Hem mahkemeye taşıyacağız hem de suç duyurusunda bulunacağız" açıklamasında bulundu

TCDD’nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın atıl depo sahaları bölgesini kiralamak için açtığı ihalede İstanbul Büyükşehir Belediyesi elendi. İhale eski bir İBB çalışanı da olan Okçular Vakfı'nın kısa süre öncesine kadar genel müdürlüğünü yapan 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder'e ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi'ne verildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerinden İBB iştirakleri hukuksuzca elendi. Hem mahkemeye taşıyacağız hem de suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı'nın “caydırıcı olur” diyerek İBB'nin katılımını uygun bulmadığı ihaleye 4 teklif sunuldu.

İHALE OKÇULAR VAKFI'NIN ESKİ MÜDÜRÜNE VERİLDİ

İhalede sona Okçular Vakfı'nın kısa süre öncesine kadar genel müdürlüğünü yapan eski İBB çalışanı 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder'e ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi ve İBB’nin iştirak şirketleri Kültür A.Ş-İSBAK-Metro A.Ş-Medya A.Ş'den oluşan konsorsiyum kaldı.

TCDD’nin tahmini aylık kira bedelini 30 bin TL olarak belirlediği ihalede 10 bin TL'lik sermayeye sahip Hezarfen Danışmanlık aylık 300 bin TL, İBB konsorsiyumu aylık 100 bin TL teklif sundu. Tekliflerin açıklanmasının ardından ihale komisyon başkanı, 15 gün içinde tarafları pazarlığa çağıracağını açıklayarak ihaleyi sonlandırdı.

İBB bu süre içinde Hezarfen Danışmanlık Şirketi'nin teklifine itiraz etti. Hezarfen Danışmanlık Şirketi'nin teknik şartnamede yer alan “20 milyon TL'lik dijital ekipmana sahip olması” şartını “KDV dahil” olarak yerine getirebildiği, ancak bu rakama “KDV hariç” olarak ulaşılması gerektiği belirtilerek itiraz edildiği öğrenildi.

İBB PAZARLIĞA DAVET EDİLMEDİ

İhale komisyonunun tarafları pazarlığa davet etmesi beklenirken bugün ihalenin yapıldığı, İBB'nin elenerek davet edilmediği öğrenildi. İhaleye tek başına davet edilen Hezarfen Danışmanlık'ın rakamı 350 bin liraya çıkardığı kaydedildi. İhale böylece Hezarfen Danışmanlık şirketine verilmiş oldu.

İMAMOĞLU: MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerinden İBB iştirakleri hukuksuzca elendi. Hem mahkemeye taşıyacağız hem de suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (43)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gıyas Hicabi21 Ekim 2019 08:14

    Yaşar uçara ne oldu. İhale mektubu açıkdı 100 bin atmış. Yaşarın mektubu açılınca ne çıkacak

  • Fersiz ayarsız21 Ekim 2019 08:10

    Cahilllerin cühelası birileri atmış 100bin teklif. Daha ihale alamıyosun çıkmış kdv dahil mi hariçmi kıldan tüy çıkar. Zihniyet bu kadar açık. Komisyonda enayi kanun belli ama ibb yi akılsızlar yönetiyor. Gündeme gelmek için tüyden kılçıktan aptalca tartışma çıkarmak işte yapacağın 4 yıl bu. Ne yaptın şu ana kafar he ne yaptın istanbula hesap ver

  • mırın kırın19 Ekim 2019 19:01

    buz dağları gibi küresel ısınma seni yok ediyor belediye reisi. yandaşların çok bozuluyor sana laf söylemeye seni haşa kendilerine peygamber görüyorlar.Olay basit ihaleye teklif vermişsin ihaleyi alanla aranda teklif farkı 200 bin TL. madem o kadar çok istiyordun ihale de devlet kurumu  tarafından yapılıyor kazanan kamu olacak her hal ve karda .vereydin 400 bin TL ve en yüksek teklif elenseydi sana destek atardık. Ama haraç mezat ölü soyguncusu gibi teklif verip şov yapıyorsun. Sen kimsin de teklif veren in durumunu sorguluyorsun. Sen Belediye başkanısın diye kimse iş yapamayacak mı? hep sana mı verilmeli her şey.  sen kim çalışmak kim. boş boş konuşup 4 sene geçireceksin.

  • Sus cehalet yükü20 Ekim 2019 08:35

    Çağırsalar belki verirdi. Peygamber diye tapınan aveneler senin gibilerdir. Peygambere tapılmaz, peygamber aracıdır sadece Allaha tapılır. Hangi kesimden olduğunu söylemeye bile gerek yok cahil herif

  • Artık dini, milliyeti sömürmeyin19 Ekim 2019 14:36

    Artık anlayın suriyeye asker giriyor, siz girmiyorsunuz yandaşlar, okçular vakfı girmiyor. Her kesimden asker var orada. Bir çok farklı siyasi görüşten ailenin çocukları. Zamanında suriyenin bölünmesine katkı saglanmasa, esada destek verilip muhaliflerle anlaşması sağlansa idi ne kürt devleti kurulurdu, ne mülteci gelirdi, ne suriye parçalanırdı. Suriye içine de barış girerdi fitne fesad değil. Belki muhaliflerle esad anlaşırdı. Bence savaşlara askerleri değil şu boş milleri toplayıp gönderelim toptan kurtulalım

  • Ziya19 Ekim 2019 15:47

    Onların çocukları giriyor!  Şehir  züppeleri girmiyor.   Sabah akşam üniversitelerde Türk askerinin Suriye ye girişini işgal olarak nitelendiren grup sizin grup kime ne hava yapıyorsun?  Sezgin Tanrıkulu  ''Bu harekat  Kürt halkına karşı yapılmıştır diyen bir  talihsiz zavallı chp genel müdürü yrd. değil mi? Şimdi Kahrolsun Pkk demesini öğreteceğim size.  

  • realist19 Ekim 2019 13:35

    Tam bir rezalet. Okçular derneği ülke ekonomisine hangi katma değeri sağlayacak.Bari "ülke menfaatlerini kolluyoruz" demesinler.

  • abdullah 5319 Ekim 2019 10:46

    bedavacı imamoğlu milletin malını bedavaya getirip kime peşkeş çekecektin. gar etrafında kaftan mı satacaktın.

  • Hadi be abdullah yemezler19 Ekim 2019 12:14

    O senin zihniyetinde var abdullah. Yer yer satar çırpar sonra da suçunu örtbas için ona buna iftira atarsın . Bak iktidarda kim varsa ve ekonomi, teknoloji, arge, üretim, adalet, eğitim, sosyal yaşam, suç oranı, işsizlik gibi kriterlere bakıp eleştiri yaparım. İşler iyiye gitmezse yenisi gelsin derim. Banane partiden. İşler iyiye gitmiyor ve senin gibi menfaatçiler düzen devam etsin ben yemeye devam edeyim diyor. Kötü olanı eleştirmeyi öğren belki insan olursun. Belediye nasıl talan edilmiş öğrendik, imamoğlu da yaparsa onu da eleştirir baştan gitsin isterim. Sadece adının anlamına saygı duyuyorum. Türkiye için iyi olmayan benim için de iyi değildir

  • Fenasi 19 Ekim 2019 08:05

    Asker Suriye'ye girince bunlara sığınaga gir. Sesini kes talimatı gelir. Harekat durunca burunlarini çıkarır konuşurlar. Tamamen bitince de sokakta görürüz.

  • Sdmm19 Ekim 2019 07:30

    Bu ihaleye itiraz ettiğin kadar pkk ya itiraz edip ordumuz lehine bir videonu görseydik samimi bulurdum

  • YOBAZ NEDİM takunyacılık zamanı geçti...18 Ekim 2019 22:03

    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE  diyemenlere gelsin...

  • İstanbul 19 Ekim 2019 11:05

    Pkk pkk dıyemenlere gelsin baskan once pkk ne yapacak mudur acaba ses yok ne oldu

  • abdullah19 Ekim 2019 10:38

    ne mutlu türküm diyenler  devri bitti ne mutlu pkk destekçilerine güç verenler devri hdpye ortak olanlar devri başladı istanbulda  ne mutlu müslüman muhafazakar ahlaklı insanlara Allah iftiracılardan muhafaza etsin.

  • Nedim19 Ekim 2019 03:12

    Pkk ya ağzını açamayan itler  böyle slogab atarak paçayı kurtaramaz!  Gündemimiz de yok diyerek meseleyi savuştur!  Genel başkan yardımcıları terör destekçiliği yap lafa gelince  Vatan millet!    ...tir oradan.

  • Nedim19 Ekim 2019 02:51

    Ne mutlu Türküm diyenler ihale peşinde koşmuyorlar anladın mı soytarı?  Kuzey Suriye de!  Sloganların arkasında her türlü itliği yaptınız İzmir marşı ile pkk lı itleri meclise soktunuz!  Yalancı ve yüzsüzlüğünüz yetti artık  Pkk ya bir tek laf bile edemediniz haysiyetsiz soytarı.

  • Ahmet sağlam 18 Ekim 2019 21:52

    Adam 33 yaşında İbb de zevk ve hobi için çalışmış sonra Bilal oğlanın yanına okçulara yardıma gitmiş hemen altında başka şeyler arıyorsunuz çocuğun babasından kalmıştır 20 milyon ...

  • RİZE li mulivbjk18 Ekim 2019 21:49

    sayın borsagündem ailesi cevap hakkım doğan yorumlarımı kesintisiz lütfen yayınlayın...

  • RİZE li mulivbjk18 Ekim 2019 21:45

    nedim denilen YOBAZ .... takunyacılık devri bitti sen otlamaya devam et  çomar....para aldığın sürece böyle biat etmeye çalışırsın ne idüğü belirsiz  gerici...

  • Can Azerbaijan 18 Ekim 2019 21:35

    Herşey yoluna girdi yine kukla ekrem piyasaya çıktı bu kadar sessizlikten sonra

  • Alperen 18 Ekim 2019 21:32

    Isparka yerlestirdigin militanları temizle

  • Bozkurt 18 Ekim 2019 21:24

    SEN DİYARBAKIR' A 700 LEŞİN TAZİYESİNE GİT DAHA ÖNCE YAPMIŞ TIN GENE YAPARSIN HADİ HADİ.

  • Bozkurt 18 Ekim 2019 20:54

    SEN DİYARBAKIR' A 700 LEŞİN TAZİYESİNE GİT DAHA ÖNCE YAPMIŞ TIN GENE YAPARSIN HADİ HADİ.

  • Nedim18 Ekim 2019 20:51

    Sana ihale verecekler diye mecburiyetleri mi varmış?  Kifayetsiz ve Liyakatsiz sin!  Çoktandır  görünmüyordun demek ki bayağı sıkıntı yapmış! Sabah akşam  Reis i görünce çıldırıyor muhterem!   Bir bahane uydurup ortaya çıktı yine.  Parazit yapma kızıl imam.

  • AhmetK19 Ekim 2019 08:01

    Mee derse de nefesını vatana zararlı seyler için kullanmaz en azından, cıkarılan her ses pkkyı destekleyecek sozlerden daha iyidir. Eko basganınızla pkkya destege devam edin siz, cıkarılan işcilerin yerine işe alındınız mı,yada belediyeden burs vs beklentınız devam mı? Hadi yorumlara yuklenın, millete saldırın sozde ataturkcu pkk destekcılerı

  • Ahmet sağlam 18 Ekim 2019 22:10

    Meeeeeeee diyorsun yani nedimmmmm

  • Kimsin sen?18 Ekim 2019 21:47

    Nedim ne ayaksın sen? Sağa sola kudurmuş gibi saldırıp duruyorsun, tarihi garların bu taşeron a verilmesinde senin ne çıkarın var? Burda yazmadan önce git de şu pis kokan ağzına bir ayar yaptır.

  • Göktürk 18 Ekim 2019 20:38

    O İmamoğlu Türk Ordusu operasyon da senin derdine bak Tatilden dönmüş

  • Y18 Ekim 2019 21:12

    Saman arpayada zam gelmiş

  • yahşi18 Ekim 2019 20:32

    elhamdülillah müslimanım ama şu dinci yobazlardan bir kurtulsaydık, vallahi bıktık bunlardan ya.

  • Fhr18 Ekim 2019 21:12

    Onlarda senden biktida yapacak bisey yok ..ibb camura yatmasin 100 bin nere 300 bin nere utanmasa ibb uste para isteyecek

  • Mahallenin Delisi18 Ekim 2019 20:23

    33 Yaşında 10 bin TL sermayeli şirket kuruyor ama aylık 350 BİN TL Kira verebiliyor. 20 Milyon TL de ekipmanı var öylemi? NERDEN BULDUN YASASI YOK KAMU SORAMAZ AMA VATANDAŞ OLARAK MERAK ETTİM NERDEN BULDUN?

  • w18 Ekim 2019 20:15

    ugursuz birisi.hem işci çıkarttı hem zam yaptı milletin ekmeginden ne istedin  birde kuran okuyor.yalınacı sol

  • Türkoğlutürk 19 Ekim 2019 12:50

    Hangi işçiyi, seçimden sonra alınanlar atıldı. İyi yaptı.

  • RİZE li mulivbjk18 Ekim 2019 20:12

    yiyin GEBERENE KADAR yiyin...tıksırıp hiç oluncaya kadar yiyin..size bu imkanları sunanlar dahil....haydi millet bahçelerine lay lala lala...

  • Nedim18 Ekim 2019 21:15

    Pvk senin ne yedin?  Sen ne hayvansın böyle!  Senin imamın ne ki sen ne olacaksın deyyus!  Günahını aldığın hakaret ettiğin Türk Milletini ahını alıp gebermek sana İnsan gibi yaşamak Müslümanlara yakışır!  Anladın mı öküz oğlu öküz.

  • Ali18 Ekim 2019 20:03

    33 yaşındali i bu taşeron, istanbul halkına tercih edilmiş ve ihale adrese teslim edilmiştir. İstanbul halkı olarak bunu unutmayacağız, istanbul a ve halkına yapılan bu ihanetin hesabını mutlaka soracağız ve hakkımızı asla helal etmeyeceğiz.

  • Pala18 Ekim 2019 20:02

    Utanma yok bunlarda

  • Misafir 18 Ekim 2019 19:31

    Nerelerdesin imamoğlu. Ne zamandır sesin çıkmıyordu. Yine tatildemiydim yoksa.

  • Aa19 Ekim 2019 12:51

    Adını yaz koyun

  • RİZE li mulivbjk18 Ekim 2019 20:16

    kart maaşcısı  hödük...

  • Kaçan Grup18 Ekim 2019 19:29

    ne kadar yeseler gene doymazlar, doyuramayız bunları

  • ADALET18 Ekim 2019 19:23

    BU MEMLEKET HIRSIZLAR VE HİLELİ GIDACILARLA HARAMZADELERDEN GEÇİLMİYOR YİYİN BEYLER ÖLÜMÜ UNUTMAYIN BIR NEFES