E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİBB Ağaoğlu'na izin vermedi!---

İBB Ağaoğlu'na izin vermedi!

İBB Ağaoğlu'na izin vermedi!
19 Ocak 2014 - 08:24 borsagundem.com

İnşaat alanını 8 kat artırmak isteyen Ali Ağaoğlu'na izin verilmedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çekmeköy'deki arazisi için plan tadilatı talep eden ve inşaat alanını 8 kat artırmak isteyen Ali Ağaoğlu'na izin vermedi: "Değişikli talebi, 25 bin metrekare olan inşaat alanının 201 bin metrekareye çıkmasına neden olacak. bu da bölgede nüfus yoğunluğunu arttıracak. Bu nedenle plan tadilatı uygun görülmemiştir"

Habertürk'te yer alan habere göre, işadamı Ali Ağaoğlu'nun 1.5 yıl önce gazetelerde ilanla duyurduğu İstanbul Çekmeköy'deki 15 arazisinden biri olan 67 bin 513 metrekarelik arazisiyle ilgili istediği plan tadilatı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından reddedildi.

"İMAR PLANINDA DEĞİŞİKLİK YAPILSIN"

Ağaoğlu'na ait Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş tarafından yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan başvuruda, 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğiyle kısmen dere, yeşil, yol ve İSKİ hizmet alanı içinde yer alan arazide ticaret ve konut alanının daha fazla artırılması talep ediliyordu. Şirket tarafından yapılan başvuruda dere koruma bandının 10 metre olacak şekilde yeniden düzenlenmesi, yapıların ticaret ve konut alanına alınması ve yolların yeniden düzenlenerek bu yönde nizamı imar planı değişikliği yapılması istendi.

Başvuruyla ilgili rapor hazırlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, İSKİ yetkililerinin de görüşlerine başvurdu.

İSKİ: İÇME SUYU HAVZALARI KORUNMALI

İSKİ Genel Müdürlüğü, plan değişikliği için olumsuz görüş bildirdi. İSKİ görüşünde; "Teklif, imar planı meri plana ve ilgili yönetmelik hükümlerine uygun bulunmamıştır. İçme suyu havzalarımızın sürdürülebilir su kaynakları olarak korunabilmesi için idaremiz olumlu görüşü bulunmayan imar planlarının onaylanmaması ve uygulanmaması gerekmektedir" dedi.

ULAŞIM PLANLAMA: İLAVE TRAFİK YÜKÜ GETİRECEK

Ulaşım Planlama Müdürlüğü ise nazım imar planı değişikliğiyle ilgili verdiği raporda, imar değişikliğinin bölgeye ilave taşıt ve trafik yükü getireceğini bildirdi ve değişikliğin uygun olmadığını kaydetti.

Raporlar doğrultusunda kararını 16 Ocak 2014 Perşembe günü açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Akdeniz İnşaat'ın teklifini uygun bulmadı. Komisyon tarafından hazırlanan raporda; imar değişikliği olduğu taktirde, İSKİ hizmet alanı ve dere mutlak koruma alanının iptal edileceği, dere sınırından itibaren 10 metre bırakılarak dere koruma sınırının geçileceği vurgulandı.

'BOZUCU NİTELİK TAŞIYOR'

Raporda, plan değişikliğinin inşaat alanını artıracağı belirtilerek, şöyle denildi: "Değişikliğin 25 bin 133 metrakere olan inşaat alanınan 201 bin 170 metrekareye çıkmasına (meri plan yapılaşmasının yaklaşık 8 katı) neden olacağı, yapı yoğunluğuna bağlı olarak nüfus yoğunluğunu da arttıracağı görülmektedir. Bu nedenlerle 1/5000 ölçekli nazım imar planı tadilatı teklifi incelenmiş olup, plan bütünlüğünü bozucu nitelik taşıdığından komisyonumuzca uygun görülmemiştir."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALPER_TUNGA21 Ocak 2014 17:35

    ALİ BEY İŞİNİ BÜYÜK PATRONLA HALLEDER İBB VERMESE NE OLUR GİDER BÜYÜK PATRONA KENDİSİNİN DEDİĞİ GİBİ

  • ieaieaieaieaei21 Ocak 2014 13:49

    Haber resminde o kirli ellerinle belirttiğin boyutta bi ayakkabı kutusu hazırla tamamdır senin iş ağa üzülme :)

  • krn-i20 Ocak 2014 16:17

    Savcıyı dubayi ye götüreceğine ibb de çalışanları götürsen olurdu ,ayrıca beni de götür ben ucuz otel de kalırım

  • sinirli20 Ocak 2014 14:13

    göz boyama başka bişey değil,2 gün sonra daha fazlasına izin verirler,koyunlar anlamaz nasılsa

  • ankaralı20 Ocak 2014 11:31

    ayaş mamak çankaya, kardaş deriz kankaya, bize her yer paris değil lo bize her yer ankara..

  • dlbyz19 Ocak 2014 21:22

    secim reklamı bahse girerim

  • komadan çıkmadık.19 Ocak 2014 17:54

    Zamanında neden birçok binalara yüksek izinler verdiniz İBB şehir belediyesi şimdimi aklınız başınıza geldi istanbulun silületini bozdunuz

  • emekçi19 Ocak 2014 17:23

    üzülmesin kanal istanbukdan bulur yolunu. büyük başganın oğlunu ir görmesi kaifi

  • gerçek19 Ocak 2014 16:30

    büyük reis sağolsun, bir telefon kafidir. Hem de yasal olarak!

  • ortaboy yatırımcı19 Ocak 2014 15:49

    cezası karşılğında büyük reis halleder işini !!!! vakfa bağış yapsın yine !!!!

  • fatih19 Ocak 2014 13:15

    boyaları ortaya çıktı. korktular.

  • ak haramiler19 Ocak 2014 11:27

    Ha ha ha. Büyük patronu arayacak işimi düzelt diyecek o da ona biraz arazi ayarla diyecek iş tatlıya bağlanıp yasa çıkartılacak işlerde aksamayacak...

  • ersan19 Ocak 2014 08:42

    suyumuz yok içmeye,,İstanbulu 2 kat nufus artışı yapacak konutlar mı yapacağız,,,İBŞB yi tebrik ediyorum. Ayni şey Kazlıçeşmedede yapılacak,,70 m yükseklik,,bunada Belediye izin vermemeli.