E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİbadi'den flaş Türkiye açıklaması---

İbadi'den flaş Türkiye açıklaması

İbadi'den flaş Türkiye açıklaması
17 Ekim 2016 - 23:33 borsagundem.com

Irak Başbakanı Haydar El İbadi "Türklerin, Irak'a yönelik tutumları ve özellikle olayları tırmandırması konusunda iyimser değilim. Irak'ın egemenliğini ihlal etmeleri konusunda da ileri gitmemeleri için uyarıyoruz" dedi.

Almasalah’ın haberine göre İbadi, Bağdat’taki yabancı misyon ve Büyükelçileri ile görüştü. Görüşmede, Türkiye hakkında konuştu. İbadi, ”Türklerin, Irak’a yönelik tutumları ve özellikle olayları tırmandırması konusunda iyimser değilim. Irak’ın egemenliğini ihlal etmeleri konusunda da ileri gitmemeleri için uyarıyoruz” dedi.

İbadi, ’Türkiye iç sorunlarını dışarıya taşımak için Saddam Hüseyin’in politikasını benimsemiştir. Türk askerinin Irak topraklarında bulunmasına resmi olarak izin vermedik. Irak’ın egemenliğine saygı göstermelerini ve ülkenin kuzeyinden askerlerini derhal çekmesini talep ettik. Türk askerlerinin bölgede kalması, iki ülkenin tarihi ilişkilerine zarar verecektir” dedi.

Ayrıca Başbakan İbadi, 'Erdoğan, Irak Kürtlerini asimilasyona maruz kaldığını söylüyor. Peki, siz Türkiye Kütlerine askeri ve siyasi haklarını verdiniz mi soruyorum?” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ibadi değil abedei..18 Ekim 2016 01:59

    bu ibadi yahudi sözcüleri gibi konuşuyor. 6 yıldır 2 milyon savaş mağduru besliyor. bre köpek, kıçınıza dönüp kaçtınız. yine bizim mehmetcik sizi ölümden koruyor. siyonistlerin sözcülüğünü yapıyorsun. fransanın orda işi ne?. abd nin işi ne?. sen nasıl müslümansın!!. kendine gel bre münafık!!

  • çakır18 Ekim 2016 00:02

    Bu adam ne kullanıyor ne içttin be adam sen kıme kafa tutuyorsun canım ülkemde kimseye ayrımcılık yapılmıyor ruzgara karşı işenmez abadı akıllı ol alırlar aklını abidik gububidik ulkeme laf söyleme

  • okn17 Ekim 2016 23:44

    Vermedikmi o.cocugu ibadi. Kürtler istese turk ordusunda en yuksek rutbeye gelmiyomu. Devletin en ust kademesine gelmiyormu pic.